... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

stanleyTDI
Autor témy
Auto: E46 320i
Kraj: Košický

E46 - Prehrievanie

Streda, 11. Novembra 2009, 20:21

Cavte chalani prehrieva sa mi moja E46 a uz neviem co stym vymenil som vyskospojku lebo nezopinala , prvu co som kupil tak mi zopla hned pri nastartovani a potom nic, tak som dal reklamovat zobral som druhu a ta zase nezopina uz neviem co mam robit moze mat na to vplyv aj nejake cidlo ? please o pomooc dakujemm :)

stanleyTDI
Autor témy

Re: prehrevanie E46 poomooc

Streda, 11. Novembra 2009, 21:05

nikto nic ? :-k

Rudkoo
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 12. Novembra 2009, 08:37

v takomto počasí sa visko ani nezapína .

Chyba bude inde, buď vodná pumpa alebo termostat ale ten nezvykne ostať zatvorený.
Zvyčajne je pri poruche otvorený. Skus chladič a hadice či sú teplé...

Ak si menil vodu odvzdušnil si systém??...
funguje ti kúrenie??

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 12. Novembra 2009, 10:49

Radšej napíš či sa to stalo len tak z ničoho nič,alebo si niečo robil na aute okolo motora....to môže byť sekundárny jav.....popíš presne čo a ako...potom pomôžeme.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

stanleyTDI
Autor témy

Re: E46 - Prehrievanie

Streda, 18. Novembra 2009, 19:28

takze na aute som menil akurat naposledy tesnenie vika ventilov, ziadne iny zasah som nerobil, teraz mam ho rozobrate vybral som von aj vodnu pumpu, pozeral som lopatky ci niesu polamane ale boli v poriadku ale aj tak ju uz tam nedam dam tam novu lebo uz sa trosku zadrhavala, vysko spojku som dal sice druhu ale zistil som ze je vadna tak som ju vratil lebo si ju zopinalo pri nastartovani, takze dnes som bol po original z bmw tak uvidime co to zrobi, lebo to uz je 3 vysko spojka co idem vyskusat

stanleyTDI
Autor témy

Streda, 18. Novembra 2009, 19:32

inac som vybral von aj chladice vystriekal som ich od spiny , vybral som aj termostat a vraj ho mam tak vyskusat ze ho ponorim do horucej vody ci funguje, ......viete mi poradit co by to mohlo byt alebo popripade ci sa nietko s takym uz stretol? lebo taketo bezcielne hladanie neviem ci ma niekam privedie:(

birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 18. Novembra 2009, 22:24

stanleyTDI napísal:
inac som vybral von aj chladice vystriekal som ich od spiny , vybral som aj termostat a vraj ho mam tak vyskusat ze ho ponorim do horucej vody ci funguje, ......viete mi poradit co by to mohlo byt alebo popripade ci sa nietko s takym uz stretol? lebo taketo bezcielne hladanie neviem ci ma niekam privedie:(

ked si vyberal aj chladis.. v tom pripade to je zavzdusnene
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

stanleyTDI
Autor témy

Štvrtok, 19. Novembra 2009, 17:57

chladic som vyberal az teraz ked som to cele rozobral

caesar64
Auto: BMW 320 D E46
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 6. Októbra 2013, 13:58

Caute chlapi. Som tu novy a mam jeden velky problem. Opisem co sa stalo. Mam e46 ku 320d 110 kw. Zacalo to znicohonic, zacal mi spinat ventilator. Cele leto som jazdil cca 10000 km mesacne' v tych horucavach a ani som nevedel, ze ventilator tam je, dokonca aj ked isla klima, tak ako keby nesiel. Teplotu som mal stale pekne v polovici ako ma byt. Az tu, zacal sa mi prerievat motor. Ide skoro az do cerveneho' potom klesne znova do polovice. Mechanik mi hovoril, ze za termostatom je hadica tepla, ale spodok motora sa mu nepaci a je studeny. Dal auto na pc a vypisalo mu, ze je zly daky pomocny motorcek chladenia, cico. Poradte mi prosim, co by to mohlo byt, ci ste sa niekto s niecim takym nestretol. Mne sa zda' ze hadice su tvrde, mechanik tvrdi, ze su v norme. Inak ze tesnenie a hlava je v poriadku, ze by sa to spravalo inak. Kurit mi kuri. A este nieco. Blbne mi kurenie,ked dam na studeny vzduch, tak mi na celne sklo fuka stale teply vzduch, ale to mi robilo aj predtym. Dakujem vopred za kazdu radu.

Jurec
Auto: BMW E46 320d

Streda, 30. Októbra 2013, 17:53

Zdravim vospolok.Vydim,ze niesom jediny,co ma problemy.Taktiez sa mi prehrieva moja E46 100kw r.v. 99.Uz som vymenil aj vodnu pumpu aj termostat a stale motor tlakuje hadice a vychrstne vodu cez expanzku.Ked idem klidnou jazdo do 2500 ot tak vcelku vpohode,ale ak ho trocha prezeniem,tak uz je voda von.Chcel som dat aj dolu hlavu,ale vstreky su zapecene a nejdu von.Neviete niekto dajako poradit???? Za kazdu radu budem vdacny.

rosta636
Auto: E46 330d Touring
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 31. Októbra 2013, 08:17

Ach jo ,chlape!Pokud jsi reklamoval viskospojku,protože se ti začala otáčet pouze při startu a pak se zastavila,tak jsi to reklamoval ZBYTEČNĚ! Ta spojka ti sepne až podle teploty co na ní povalí s chladiče.Jinak má stát a nebo se zlehka otáčet! A i kdyby byla kaput ,tak kvůli tomu nepřehřeješ motor.
Podle čeho soudíš,že se ti to hřeje? Že máš tvrdý hadice a nebo ti lítá ven voda?Jaká je teplota motoru ? Měřil jsi to?Taky já vůbec nevím co máš za motor ,tak se těžko radí.
Tady ti vypíšu co způsobuje nejčastěji problém
Hlavní termostat ,ale ne většinou termostat jako takovej ,ale těsnění a pak to přisává vzduch
Vodní čerpadlo
Netěsnost hadic,spodní s chladiče a z expanzky,nebo příruba na motoru
Chladič ,bud je ucpanej od prachu,nebo zanešenej jako takovej.Ale většinou je kaput bud dole a nebo nahoře(vyboulenej)
Prasklá expanzka
Vadný víčko expanzky
A ted to hlavní ,neznamená ,že když ti lítá ven voda ,že se to hřeje! Proto je potřeba měřit teplotu a ne koukat na měřák v přístrojovce,kterej ukazuje +/- autobus
U E46 je to v 90% vzduch kterej se tam někudy dostává a nebo se to špatně odvzdušní.Pokud by to bylo těsnění pod hlavou,tak si piš ,že to uvaříš na 2km
Tak a ted můžeš začít hledat :D

Jurec
Auto: BMW E46 320d

Pondelok, 4. Novembra 2013, 18:26

rosta636 napísal:
Ach jo ,chlape!Pokud jsi reklamoval viskospojku,protože se ti začala otáčet pouze při startu a pak se zastavila,tak jsi to reklamoval ZBYTEČNĚ! Ta spojka ti sepne až podle teploty co na ní povalí s chladiče.Jinak má stát a nebo se zlehka otáčet! A i kdyby byla kaput ,tak kvůli tomu nepřehřeješ motor.
Podle čeho soudíš,že se ti to hřeje? Že máš tvrdý hadice a nebo ti lítá ven voda?Jaká je teplota motoru ? Měřil jsi to?Taky já vůbec nevím co máš za motor ,tak se těžko radí.
Tady ti vypíšu co způsobuje nejčastěji problém
Hlavní termostat ,ale ne většinou termostat jako takovej ,ale těsnění a pak to přisává vzduch
Vodní čerpadlo
Netěsnost hadic,spodní s chladiče a z expanzky,nebo příruba na motoru
Chladič ,bud je ucpanej od prachu,nebo zanešenej jako takovej.Ale většinou je kaput bud dole a nebo nahoře(vyboulenej)
Prasklá expanzka
Vadný víčko expanzky
A ted to hlavní ,neznamená ,že když ti lítá ven voda ,že se to hřeje! Proto je potřeba měřit teplotu a ne koukat na měřák v přístrojovce,kterej ukazuje +/- autobus
U E46 je to v 90% vzduch kterej se tam někudy dostává a nebo se to špatně odvzdušní.Pokud by to bylo těsnění pod hlavou,tak si piš ,že to uvaříš na 2km
Tak a ted můžeš začít hledat :D

No kdyz jsem menil termostat tak sem si povsimel,ze je na termostate dirka a mala kulicka,cez kterou by se mnelo popripade pri spatnem ovzdusneni samo ovzdusnit.Toto mi bylo receno od automechanika.Tak tedka nevim.Neznate dobreho mechanika na zahori co se vtom vyzna???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných