Utorok, 22. Septembra 2009, 11:03
Zdravim vsetkych nadsencov BMW.
Uz raz ste mi tu dobre poradili, preto sa na Vas obraciam znovu. Pri jazde v aute pocut (neviem ani presne urcit, ci spredu alebo zozadu, ale zda sa mi, ze skor zozadu) taky pravidelne kolisavy zvuk, take hucanie. nie je to take hucanie, ze proste daco huci stale a rovnako, ale take skor z odvalovania sa. zacina to od rychlosti cca 40km/h a zvysovanim rychlosti sa zrychluje aj periodicita toho zvuku az splynie do konstantnej hladiny, pri ktorej sa zda akoby to hucalo na jednej urovni, avsak v tomto momente uz idem dostatocne rychlo na to, aby pocutelnost toho zvuku bola vyraznejsia ako odpor vzduchu a zvuk motora. takze pri vyssej ryslosti to bud uz nie je pocut alebo to nehuci, neviem... najvyraznejsi je ten hluk pri nizsej rychlosti. Nezda sa mi takisto, ze by zmena smeru jazdy mala na to vplyv. Precital som tu kopec prispevkov o roznom type HUCANIA, no vsade sa spominalo iba hucanie ako take a ziadne take kolisave. Tak teraz neviem, ci to moze byt lozisko, diferak, alebo to su gumy, ci nejakym sposobom poskodeny elektron (narazom a pod. poskodena jeho kruhovitost - navonok sa zda vsetko OK). Auto mam snad 2 mesiace, takze nepoznam jeho uplnu historiu, preto sa mi tazko hodnoti, cim by to mohlo byt sposobene. A ci to robilo aj ked som ho kupil? nuz tazko povedat, pretoze spociatku som venoval pozornost inym veciam ako je vykon a jazdne vlastnosti, cize som ho dost prehanal ;o) Az teraz, ked uz s nim jazdim aj "kludnejsie" som si vsimol to hucanie... Kazdopadne pocas kratkej doby, ktoru auto vlastnim, sam som nenabehol na ziaden obrubnik, vymol a pod. Dakujem dopredu za kazdu radu.