... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

mikuso1
Autor témy
Auto: bmw318i 2000
Kraj: Banskobystrický

E46/318i - ručička teploty motora

Sobota, 7. Februára 2009, 19:39

ahojte potrebujem radu mam bmw318i 2000r. e46 ručička teploty motora mi stupne do červeneho polička ale len dakedy, pritom mi klesnu otačky až na asi 500, a fuka mi studeny vzduch s kurenia aj ked je motor zohriaty. Potom vypnem klučik asi na 5 sekund a zapnem späť ručička klesa na miesto kde bola predtym a s kurenia opäť fuka teply vzduch.

dakujem za rozumne rady. mikuso1

Užívateľov profilový obrázok
januar
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Re: E46/318i - ručička teploty motora

Sobota, 7. Februára 2009, 20:04

ze by to bola vodna pumpa

Skypco

Sobota, 7. Februára 2009, 20:15

mikuso1 napísal:
ahojte potrebujem radu mam bmw318i 2000r. e46 ručička teploty motora mi stupne do červeneho polička ale len dakedy, pritom mi klesnu otačky až na asi 500, a fuka mi studeny vzduch s kurenia aj ked je motor zohriaty. Potom vypnem klučik asi na 5 sekund a zapnem späť ručička klesa na miesto kde bola predtym a s kurenia opäť fuka teply vzduch.

dakujem za rozumne rady. mikuso1

Kontroloval si za studena hladinu..., a hlavne to po doliati nezabudni odvzdusnit..., kedze sa ti zavdusnuje radiator kurenia....

mikuso1
Autor témy

Pondelok, 9. Februára 2009, 21:32

vodu v chladiči mam v poriadku, bol som aj na počitači, vymenil som čidlo od chladiča, robi mi to stale ked je vonka zima, prejdem 25km a spravi mi to aj 3krat, a motor sa mi neda zohrit viac než je to modre poličko, teraz ako oteplilo tak mi to nerobi a da sa zohriať motor na prevackovu teplotu.

skusim odvzdušniť potom napišem. zatial dakujem mikuso1

Skypco

Pondelok, 9. Februára 2009, 22:47

Ty tam mas nejako viac problemov naraz..., teraz podla toho co pises tak uz to vyzera aj na termostat, ktory ti ostava vysiet v otvorenej polohe...
Takze sa v prvom rade orientuj tymto smerom...

retepp1
Auto: E46 330D
Kraj: Košický

Pondelok, 9. Februára 2009, 23:46

Aj ja by som stochto typol na termostat, podobný problem mal aj kamarát s Golfom že niekedy mu termostat ostal stale otvorený a nevedel zohriať motor a niekedy sa neotvoril vôbec a motor sa prehrieval treba skusiť vymeniť termostat, to je pomerne lacná zaležitosť a keby problém pretrvaval tak prezrieť vodnú pumpu...
Lebo vpodstate to môže ovplivniť aj kúrenie, lebo keď sa ti už motor začne prehrievať, možno sa ten termostat zrazu uplne otvorý a velké množtvo studenej vody začne prúdiť do radiátora... (ale len teoreticky, neviem či je to v skutočnosti možné...)
BMW 318i E36
BMW 330D E46
BMW 640D xDrive F06

mikuso1
Autor témy

Štvrtok, 21. Apríla 2011, 20:01

Ahojte konečne som sa k tomu dostal. Vymenil som termostat a ešte tesnenia pod hlavou a pod krytom rozvodovej retaze. Tam som mal problem zohnať to gumene tesnenie čakal som 3 tyždne. Zatial je to ok. A teraz mam pre zmenu iny problem s centralom pravdepodobne relatka už som prečital to čo sa piše v navodoch... ale mam problem zohnať niekoho kto by sa na to pozrel kedže som s R.S. a do Bratislavy nemam cestu.

ps:Dakujem za užitočne rady ktore mi pomohli.

Kubo320d
Auto: BMW 323CI :-)
Kraj: Žilinský

Utorok, 7. Februára 2012, 20:40

aby som nemusel zakladat novu temu supnem to tu nedavno som odstavil EGR termostat s chladicom vyfukovych plynov lebo mi to papalo vodu cez ten radiator a EGR bol KO no ako som to cele odstavil auto sa zohreje na 100% iba ked stojim na mieste alebo dlhsie pomale jazdy po meste pripadne rychlejsie jazdy po meste ako nahle idem mimo mesta staci len kilometer tak 80km/h rucicka teploty zacne padat a zastavi sa niekde uprostred pri bielej palicke a tam aj ostane kym nezmenim sposob jazdy a kurenie mozem mat vypnute ale aj naplno rucicka sa nepohne hlavny termostat bol meneny moze byt ze to zaslepenie som spravil zle alebo ze ten hlavny termostat je na p... ??? pripadne zeby som zle odvzdusnil?? inak voda sa mi uz nestraca a motor ked je zohriaty si pekne drzi teplotu ked jazdim ako som uz vyssie uviedol tak asi by som termostat vylucil neviem skuste poradit :wink:

bado
Auto: bmw 320d e46
Kraj: Žilinský

Utorok, 7. Februára 2012, 21:26

presne riesim to iste zajtra idem vymenit termostat

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných