chcem sa spytat mam F34 B47 motor riesili ste niekedy pri vymene oleja aj predplnenie olejoveho filtra ? aby povedzme motor nebezal tie prve sekundy bez oleja
on hovori o predplneni aby pri starte nesiel chvilu bez tlaku oleja, my to tak robievame hlavne u aut s vysokym najazdom lebo sa obcas lubia po vymene oleja zadriet
vdaka Peqpek presne toto som myslel ako pises konecne normalna reakcia :) , beriem to tak ze sa to tyka hlavne novych motorov ktore su presnejsie a maju mensie vole , spravny postup je asi vlozit do puzdra filter po obvode doliat olej a zaskrutkovat veko 25nm a nasledne po odratani mnozstva naliateho do filtra doplnit po uroven stanovenu vyrobcom
Naco by som lial do filtra celu napln ide len o predplnenie len ty to stale nechapes co je predplnenie / prefilling . Ale vazim si aj tvoj nazor a spim skvele
Zdar, mám dobrou zkušenost s tím, že se starý olej nechá z motoru vykapat přes noc a nový olej se naleje druhý den. Nový olej je pak mnohem čistší, platí to zejména pro dieselové motory.