... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Bruti
Autor témy
Auto: E70 X5 3.0 SD
Kraj: Banskobystrický

X5 E70 3.0SD 210kw - DPF - veľmi časté regenerácie

Dnes, 08:24

Ahojte,

mám problém príliš agresivneho soot mass rátania - podľa štýlu jazdy stačí 10-40KM k regenerácii..

tlaky.. pri 90kmh na rovine mám 29-38hpa - podľa "roviny"... pri 120kmh do kopca na dialnici tak 80-90-100hpa - podla toho ako stúpa... kedze v ISTA sú pri teste hodnoty pri volnobehu do 35hpa, pri 2000ot je limit 75hpa, a pri max otačkach až 200hpa, myslim si ze tieto limity hravo spĺňa... pri jazde však pri tlaku nad 35hpa stúpa soot mass asi 1-1,5g/km, v meste dokáže klesať...

termostaty OEM BMW, teploty OK, novy kyslikovy senzor - Bosch, novy MAF - bosch, novy senzor diff. tlaku - OEM BMW, nasiel som však nezhody...cez tool32 som si vyčital hodnoty: 20261002_234835.jpg kde LSUM_wert je cca o 40 000km menej než na aute realne a hodnota ASKM_WERT 5000dačo... tak som to resetol cez abgleich_CSF_ prog pomocou FILTERTAUSCH... dnes som mal inicializačnu jazdu po resete, samozrejme začalo vypalovanim, a hodnoty sa zapisali aspon sa prepisala hodnota ASKM-WERT - realne km z ODOhodnoty.png...ale stále je rozdiel, sú tam 2 kilometre... ano asi je to stočenka ale neviem či to má realne vplyv na taketo regenerácie..ale niečo to robí určite..a dalsia vec, ASME_WERT - nedokážem vymazať žiadnym resetom, a 2084g popola je enormná hodnota, a nereálna..myslím si že to je dôvod blbnutia DPF...

poznámka - resetnute su adaptacie aj pre MAF aj pre diff- tlak senzor, aj pre lambdu... DPF sme poslali aj na vycistenie, vraj nebola ani zanesená, a potvrdilo to protokol o tlakoch pred a po...čiže niečo mi umelo navyšuje sadze a neviem čo...

samozrejme požadovaná hodnota a aktualna je OK aj pri air mass, boost a aj EGR vykazuje, že funguje správne, kyslikovy senzor ukazuje zvyškovy kyslik hodnotu lambdy po prepočte od 1.4-2.4 podla jazdy.. nikdy nie bohatu zmes!

bud nejaký snímač klame soot mass model, alebo ja neviem.. máte skusenosť? - alebo radu, ako ten popol vymazať natrvalo? - nepomohla ani filter replacement v ista... hlavne, ak po vynulovani ma svietit zivnotnost 250 000km, ale mne to dá najviac 249160km. zakaždým....

ano, viem je to stará "haraburda" - neviem či ma mrzí viac to, že auto je "nepoužiteľné" alebo to, že to vyzerá len na softwareový BUG ktorý nedokážem odstrániť...
Prílohy
hodnoty.png

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 49 neregistrovaných