... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk
 
edmar
Autor témy
Príspevky: 3
Registrovaný: 30.5.2018
Auto: bmw 5 e39
Kraj: Bratislavský

vymena klimatronu bmw5 e39

Streda, 30. Mája 2018, 23:55

Zdravim Páni !

Vedeli by ste mi pomôcť ? Trápim sa s kúrenim môjho skoro veterána, od kedy ho mám a celkom som v obraze- pri opravách sa mi podaril odpáliť panel klimatronu -- čo som vyriešil kúpou zánovného panela totožného s mojim starym... kedže mám obehové ( magneticke ) čerpadlo - kúrenie určené do severných krajín ?! mám na paneli klimatronu o konektor viac ( navyše).. takže panely su skutočne zhodné čo sa týka tlačitiek aj konektorov --- problem je ...že klimatron je nefunkčny... aby mi aspon ako tak fungoval vyskratoval som určené kable a ventilator je použivatelnyy aj s reguláciou otáčok... klapky su funkčné akurat vnútorny obeh cirkulácie vzduchu je prehodený takže pri naštartovaní mam pokaždé zapnutý ten vnutorny a musim ho poprepínať na vonkajší cez mód rozpoznávania exhalatov , s čím by som vedel žiť....to že mi auto nekúri som si zvykol takže to ani neriešim...teraz mám ale problem že mi nefunguje KLIMATIZACIA .. po zatlačení tlačitka sa tlačitko rozsvieti ale klima nereaguje...predpokladám že elektronike chýbaju parametre konkrétnej klimy....najskôro panel čo som kúpil bol z inej kubatúry bmw.. či je klima ok...?? odpovedám že urfčite je pretože cez diagnostiku ju viem spustiť a funguje skvele !! kompresor zopne a plyn mam novy z min. roku...- viem že nové panely sa dodavaju s nenáčitanými hodnotami a po zasunutí do vozidla si od niekal ? neviem či z radiacej jednotky alebo.......z nejakého čipu načítaju hodnoty velkosti a objemu klimatizačnej sústavy a po reštarte vedia klimatizáciu ovladať...( regulovať množstvo a tlak plynu v systéme---- bohužial tieto informácie su z TATRY... tak sa chcem opytať či sa dá môj clima panel nejako nastaviť do modu v ktorom by si načítal hodnoty môjho systemu tak aby vedel klimatizáciu ovládať RESETNÚŤ alebo to už nerozchodim ??? popripade čo by ste mi poradili????

PS..Niekolko krát som volal do bmw..kde mi NIEKTO sluboval od minulého leta že to zisti ako riešit podobnú vec.....doteraz som od nix nedostal mail...v oficialnom servise som nepochodil...
 
Užívateľov profilový obrázok
airbone
Príspevky: 6543
Registrovaný: 5.5.2007
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský
Bydlisko: doma

Re: vymena klimatronu bmw5 e39

Štvrtok, 31. Mája 2018, 18:25

Riesenie je jednoduche - panel potrebujes nakodovat. Za predpokladu ze je totozny, lebo je ich vela verzii.
Robi sa to najjednoduchsie s programom NCS, s tym sa vycita ZCS (centralny kodovy kluc) tvojho vozidla a nasledne vykona nakonfigurovanie jednotky presne tak ako ma byt.
Len pre info - nie je to "KLIMATRON" ale panel ovladania klimatizacie a kurenia. V terminilogii bmw sa tato jednotka oznacuje ako IHKA.
 
edmar
Autor témy
Príspevky: 3
Registrovaný: 30.5.2018
Auto: bmw 5 e39
Kraj: Bratislavský

Re: vymena klimatronu bmw5 e39

Utorok, 12. Júna 2018, 21:02

Strasne dakujem..!!! už som bol za par ludmi aj v niektorých servisox a nikto nevedel povedať v čom je problem ! Snad to rozxodím..ak by ste vedeli kde a kto v Bratislave / v okoli tieto služby vykonáva , poradte budem rad !! raz som takto cez klub bmw požičial oko na odťah.. dotičnému xybalo...a potreboval v ba odtiahnuť..tak teraz sa mi to vratilo..začinam mať z takychto chatov dobry pocit..ešte raz dakujeeeem !
 
Užívateľov profilový obrázok
airbone
Príspevky: 6543
Registrovaný: 5.5.2007
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský
Bydlisko: doma

Re: vymena klimatronu bmw5 e39

Streda, 13. Júna 2018, 00:40

skus sukr. spravu napisat clenovi "jararak"
(bez uvodzoviek samozrejme)
 
edmar
Autor témy
Príspevky: 3
Registrovaný: 30.5.2018
Auto: bmw 5 e39
Kraj: Bratislavský

Re: vymena klimatronu bmw5 e39

Pondelok, 2. Júla 2018, 19:39

Dakujem.... idem mu pisat....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných