... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
profor napísal:E46, E39 (prvotne skúšané na E39) a je jedno či benzin alebo diesel.
profor napísal:Dnes som dal vyrobiť dosku na denne svietenie s dialkami.
Inak neviem či som spomínal, bude sa dať svietiť aj s obrysom alebo bez.
(1) Vozidlo musí mať okrem prípadu uvedeného v § 34 ods. 4 počas jazdy rozsvietené stretávacie svetlomety alebo im na roveň postavené osvetlenie; to neplatí pre nemotorové vozidlo, ktoré musí mať rozsvietené svietidlá počas zníženej viditeľnosti. Za nezníženej viditeľnosti môžu byť na vozidle namiesto stretávacích svetlometov rozsvietené denné prevádzkové svietidlá, ak je nimi vozidlo vybavené.
myroslav napísal:- aké sú to teda vozidlá kategórie M??
profor napísal:Hehe táto téma je vždy omielaná, teda téma denného svietenia.
Denné svietenie mám nakódované aj ja. to znamená že mi zapne stretávačky a obrysovky hned s kľúčikom.
Moja idea toho mojho DDL bola pre xenonistov v podstate kde by sa zapli dialky na cca 20 percent možno s obrysovkami (krúžkami). Vypínač by bol v polohe 0 narozdiel od fabrickeho denného svietenia kde je to treba mať stále zapnuté.
Ja som neočakával nejaký valný úspech (aj s tým tripplingom), práve aj preto že sa veľa ľudí bojí jazdiť s niečím "neštandardným" a pre to by tam bol vypínač ktorý by prosto vypol tú funkciu. Nič oné by sa nezmenilo. normálny vypínač by fungoval naďalej ako predtým.
Taktiež čo tu čítam mám pocit že sa ľudia "boja?" domontovať niečo čo neni origo od BMW.
Pre to som si pomeral všetky signály vedúce s vypínača do LCM a spísal čo kedy kde nastane spolu aj s napätiami ovládania osvetlenia a sklonu svetiel (mám halogény) aby som prípadne urobil to že pri denných by svietili svetlá do zeme (čo ale pri xenonoch asi nepojde).
Ja som si takéto minulý rok keď som ešte nemal BMW urobil na fábii nakoľko mám xenony a špekuloval som nad alternatívou a jazdil som s 20 percentami na dialkach asi týžden a nikto neblikol a to tu hovoríte jak oslňujú fábie :) :)
Taktiež ten obvod je veľmi efektívny, neprodukuje skoro žiadne teplo čo je už bez tak v teplom LCM dôležité:)
Popis toho DDL alebo DRL akochcete:
Vypínač v polohe 0, zapne sa kľúčik do polohy zapnuté (nie rádio) a dialkové sa zapnú na nastavený jas. dá sa taktiež aby svietili obrysovky (a teda aj zadné) spolu.
Prepnutím prepínača svetiel do polohy obrysovky sa rozsvieti palubovka a dialky po krátkom čase zhasnú, ostanú len obrysovky a tak isto do polohy I kedy svietia svetlá aj obrysovky.
Svetelná húkačka nie je ovplyvnená, teda blikanie funguje naďalej len na plný výkon.