... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Moje veci - Trippling - DDL

Sobota, 23. Mája 2009, 11:33

profor napísal:
E46, E39 (prvotne skúšané na E39) a je jedno či benzin alebo diesel.

Ak bude na sklade tak objednávam aj ja....))))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 24. Mája 2009, 00:55

Podobna vecicka s rovnakym ucinkom:

http://www.youtube.com/watch?v=hhXxjGNe_Dc

duko
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 24. Mája 2009, 10:38

U toho trojbliku je dôležitá funkcia možnosti zrušiť ho v prípade náhodného nechceného spustenia alebo keď si zmýliš ulicu do ktorej chce odbočiť a pod. Niektoré autá napr opel to má vyriešené tak,že ak omylom klikneš trojblik zastavíš ho kliknutím do opačnej strany v určitom krátkom čase,napr počas trvania blikania.

luireland
Auto: e60

Nedeľa, 24. Mája 2009, 21:20

profor napísal:
Dnes som dal vyrobiť dosku na denne svietenie s dialkami.

Inak neviem či som spomínal, bude sa dať svietiť aj s obrysom alebo bez.

TAk mna by hlavne zaujimalo toto na denne svietenie... da sa to nahodit aj na e60??

profor
Autor témy
Auto: E46 nemám

Nedeľa, 24. Mája 2009, 23:53

Pozeral som schemu svetiel na E60 a je to v princípe to isté ako na E46 na ktoré to je navrhnuté :)

žial teraz som v nemecku tak nejake pokroky nie sú :(

PS: k tomu videu, je to na ten istý spôsob teda tam má nejaký PIC alebo ATMEL ktorý programuje jupermi.

luireland
Auto: e60

Pondelok, 25. Mája 2009, 02:33

Tak to je potom super ak by to fungovalo... Este skusim zistit ci sa tak moze jazdit na Sk(myslim tie svetla) Ale pred casom som pouzival Asi 3 roky Subaru Impreza WRX ktora bola dovezena z USA no a tam sa tie tlmeno-dialkove svetla zapli automaticky ako si nastartoval auto a dal dole rucnu brzdu.... ale svietili len predne svetla.... Tak ak sa to bude dat pouzit na e60 tak sa urcite dohodneme.. ;)

profor
Autor témy

Pondelok, 25. Mája 2009, 07:24

no ofiko to neni schválené samozrejme :D

myroslav
Auto: E46 318D Touring

Pondelok, 25. Mája 2009, 10:13

no ja by som mal tiez zaujem o denne svietenie, ale aj so zadnymi svetlami samozrejme, ....kamos ma na audine DRL a svietia mu len predne, za co ho uz policajti zastavili, ale dohodli sa
Naposledy upravil/-a myroslav v Pondelok, 25. Mája 2009, 13:01, upravené celkom 1 krát.
OO\[][]/OO E46 318D Touring
Bawarska Miłość Wieczna
Obrázok

airbone
Auto: F25 X3

Pondelok, 25. Mája 2009, 11:28

DRL sa da nakodovat cez diagnostiku.

alfi666

Pondelok, 25. Mája 2009, 11:38

Zadne svetla nemaju svietit pokial je auto vybavene funkciou denneho svietenia (v pripade tej audiny) - teda nepouziva stretavacie svetla... niektori pani policajti asi nepoznaju zakony ;)

Doporucujem si pozriet zakon c. 8/2009 a konkretne §32

(1) Vozidlo musí mať okrem prípadu uvedeného v § 34 ods. 4 počas jazdy rozsvietené stretávacie svetlomety alebo im na roveň postavené osvetlenie; to neplatí pre nemotorové vozidlo, ktoré musí mať rozsvietené svietidlá počas zníženej viditeľnosti. Za nezníženej viditeľnosti môžu byť na vozidle namiesto stretávacích svetlometov rozsvietené denné prevádzkové svietidlá, ak je nimi vozidlo vybavené.

Denne prevadzkove svietidla je mozne aj domontovat - pozrite si toto : http://www.soundcar.sk/clanky/clan/led- ... azane.html
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

profor
Autor témy

Pondelok, 25. Mája 2009, 13:09

Hehe táto téma je vždy omielaná, teda téma denného svietenia.

Denné svietenie mám nakódované aj ja. to znamená že mi zapne stretávačky a obrysovky hned s kľúčikom.
Moja idea toho mojho DDL bola pre xenonistov v podstate kde by sa zapli dialky na cca 20 percent možno s obrysovkami (krúžkami). Vypínač by bol v polohe 0 narozdiel od fabrickeho denného svietenia kde je to treba mať stále zapnuté.

Ja som neočakával nejaký valný úspech (aj s tým tripplingom), práve aj preto že sa veľa ľudí bojí jazdiť s niečím "neštandardným" a pre to by tam bol vypínač ktorý by prosto vypol tú funkciu. Nič oné by sa nezmenilo. normálny vypínač by fungoval naďalej ako predtým.
Taktiež čo tu čítam mám pocit že sa ľudia "boja?" domontovať niečo čo neni origo od BMW.

Pre to som si pomeral všetky signály vedúce s vypínača do LCM a spísal čo kedy kde nastane spolu aj s napätiami ovládania osvetlenia a sklonu svetiel (mám halogény) aby som prípadne urobil to že pri denných by svietili svetlá do zeme (čo ale pri xenonoch asi nepojde).

Ja som si takéto minulý rok keď som ešte nemal BMW urobil na fábii nakoľko mám xenony a špekuloval som nad alternatívou a jazdil som s 20 percentami na dialkach asi týžden a nikto neblikol a to tu hovoríte jak oslňujú fábie :) :)
Taktiež ten obvod je veľmi efektívny, neprodukuje skoro žiadne teplo čo je už bez tak v teplom LCM dôležité:)

Popis toho DDL alebo DRL akochcete:
Vypínač v polohe 0, zapne sa kľúčik do polohy zapnuté (nie rádio) a dialkové sa zapnú na nastavený jas. dá sa taktiež aby svietili obrysovky (a teda aj zadné) spolu.
Prepnutím prepínača svetiel do polohy obrysovky sa rozsvieti palubovka a dialky po krátkom čase zhasnú, ostanú len obrysovky a tak isto do polohy I kedy svietia svetlá aj obrysovky.

Svetelná húkačka nie je ovplyvnená, teda blikanie funguje naďalej len na plný výkon.

myroslav

Pondelok, 25. Mája 2009, 14:08

"Dennýmiprevádzkovými svietidlami môžu byť vybavené motorové vozidlá kategórií M a N, nie sú všakpovinné. Na vozidlách ostatných kategórií nesmú byť použité. " - aké sú to teda vozidlá kategórie M??
Bawarska Miłość Wieczna
Obrázok

alfi666

Pondelok, 25. Mája 2009, 15:17

myroslav napísal:
- aké sú to teda vozidlá kategórie M??

:arrow: http://www.portal.gov.sk/Portal/sk/Defa ... 9&aid=1634

Tvoje auto je bud M1 alebo N1 ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

myroslav

Pondelok, 25. Mája 2009, 16:50

Super, takze mam M1....
....a vie mi niekto cez diagnostiku spravit DRL na E46-ke????
Bawarska Miłość Wieczna
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 26. Mája 2009, 09:56

profor napísal:
Hehe táto téma je vždy omielaná, teda téma denného svietenia.

Denné svietenie mám nakódované aj ja. to znamená že mi zapne stretávačky a obrysovky hned s kľúčikom.
Moja idea toho mojho DDL bola pre xenonistov v podstate kde by sa zapli dialky na cca 20 percent možno s obrysovkami (krúžkami). Vypínač by bol v polohe 0 narozdiel od fabrickeho denného svietenia kde je to treba mať stále zapnuté.

Ja som neočakával nejaký valný úspech (aj s tým tripplingom), práve aj preto že sa veľa ľudí bojí jazdiť s niečím "neštandardným" a pre to by tam bol vypínač ktorý by prosto vypol tú funkciu. Nič oné by sa nezmenilo. normálny vypínač by fungoval naďalej ako predtým.
Taktiež čo tu čítam mám pocit že sa ľudia "boja?" domontovať niečo čo neni origo od BMW.

Pre to som si pomeral všetky signály vedúce s vypínača do LCM a spísal čo kedy kde nastane spolu aj s napätiami ovládania osvetlenia a sklonu svetiel (mám halogény) aby som prípadne urobil to že pri denných by svietili svetlá do zeme (čo ale pri xenonoch asi nepojde).

Ja som si takéto minulý rok keď som ešte nemal BMW urobil na fábii nakoľko mám xenony a špekuloval som nad alternatívou a jazdil som s 20 percentami na dialkach asi týžden a nikto neblikol a to tu hovoríte jak oslňujú fábie :) :)
Taktiež ten obvod je veľmi efektívny, neprodukuje skoro žiadne teplo čo je už bez tak v teplom LCM dôležité:)

Popis toho DDL alebo DRL akochcete:
Vypínač v polohe 0, zapne sa kľúčik do polohy zapnuté (nie rádio) a dialkové sa zapnú na nastavený jas. dá sa taktiež aby svietili obrysovky (a teda aj zadné) spolu.
Prepnutím prepínača svetiel do polohy obrysovky sa rozsvieti palubovka a dialky po krátkom čase zhasnú, ostanú len obrysovky a tak isto do polohy I kedy svietia svetlá aj obrysovky.

Svetelná húkačka nie je ovplyvnená, teda blikanie funguje naďalej len na plný výkon.

Profko ja už čakam len na teba kedy to budeš mať vyrobéné a objednávam u teba....je to uplne paradna vec.....videl som to aj na kamošovej A6 2006 a svieti denne tymi dialkovymi na cca. 20 % a má to velmi daleko od oslnovania!!!!!!!!!!čo ta može nejakých 10wattt oslepiť......))))))) 8) 8) 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných