... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

bmitrovcak
Autor témy
Auto: BMW 530D Touring
Kraj: Prešovský

Re: Kontrolka Increased emissions

Štvrtok, 22. Marca 2012, 13:23

Takze auticko zase slape ako ma dpf cistucky sam spustil regeneraciu. Jedna basen teraz...

Užívateľov profilový obrázok
toki55
Auto: E91-F07-GT-E83-E89
Kraj: Košický

Pondelok, 19. Novembra 2012, 08:54

Cawko
Včera som čistil K&N vzduchový filter všetko v pohode dnes ráno cesta asi 10 km rozsvietila sa kontrolka
increased emissions v momente ma napadlo že som niečo zle poskladal ale kedže som nemal imbusak tak som musel zmova urobiť 10 km späť,po odkrytovaní samozrejme hlava sprostá zabudol som dať na miesto kabel od vahy vzduhu (mal som to celé rozobraté).
Otazka vymaže sa chyba sama po určitom čase ak sa to tam vypáli ale treba diagnostiku???

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 19. Novembra 2012, 11:25

Kontrolka by mala zhasnut sama,po zapojeni vahy,ak nezhasne daj si to vymazat diagnostikou......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

toki55
Auto: E91-F07-GT-E83-E89
Kraj: Košický

Pondelok, 19. Novembra 2012, 17:44

Cawko
Ešte mi to ráno nedalo a odpojil som aj baterku na krátku chvíľu či sa to neresetuje ale nič,tak som tomu dal pokoj ked nezhasne pojdem na diagnostiku,teraz po prečítaní tvojho príspevku som bol v garáži skúsiť čo a ako a fakt to už nesvieti zmizlo to samo.
Díki moc za pomoc :thumbup: :thumbup: :thumbup:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 19. Novembra 2012, 20:21

:thumbup:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

lulu991
Auto: BMW 330xd

Piatok, 18. Júla 2014, 07:44

Caute podelim sa tu s mojou vcerajsou skusenostou/navodom, mozno to niekomu pomoze (moje auto e91 330xd M57TU2). Jazdil som poslednu dobu (cca 2 mesiace) len po meste kratke trasy takze urcite sa mi dpf neregenerovalo celu dobu. Vcera som siel dlhsiu trasu a hned na jej zaciatku mi auto vyhodilu na BC zltu kontrolku upchateho DPF filtra (konecne viem, ze pri naplneni to moje auto signalizuje \:D/ ), myslel som ze po pol hodinke na dialnici to zmizne, cakal som hodinu a stale to tam bolo pricom spotreba bola sa mi aspon zdalo o dost vyssia ako obycajne (myslel som ze prebieha regeneracia)...Kedze moje puntickarske srdce nedokazalo odolat a mal som pred sebou este dost dlhu cestu, chcel som to vyzistit co najskor. Tak za jazdy som si pripojil bluetooth modul do OBD a na mobile spustil appku BMWhat (dokaze neuveritelne mnozstvo veci, od sledovania parametrov, ktore sa daju pozriet len cez DIS, napriklad mnozstvo sadzi vo filtri a po novom aj ci prebieha regeneracia a planuje sa aj vynutenie regeneracie, az po citanie/mazanie chyb vo vsetkych jednotkach + dokonca kodovanie cez bluetooth, fakt VELMI odporucam) a pozrel som na teploty na filtri, objem sadzi v nom a tlaky vo vyf. potrubi. Regeneracia neprebiehala (teplota na filtri len 300 stupnov), tak som dal vycitat chyby. Samozrejme chyba DPF, ale co ma zaskocilo bol jeden vadny zhavic, kvoli ktoremu sa to dpf neregenerovalo. Napadlo ma teda za jazdy chyby vymazat, lebo zhavenie sa asi kontroluje predsa len pri starte motora. Chyby som teda cez appku vymazal a hned zacala prebiehat regeneracia (600 stupnov na filtri) a za par desiatok minut filter pekne cisty, ziadna chybova hlaska. Takze to je taky strucny (a hlavne NUDZOVY) navod ako spojazdnit regeneraciu aj napriek ulozenej chybe zhavenia v DDE jednotke :wink: Ako nudzove riesenie kym nevymenim zhavice to snad posluzi...

EDIT: kontrolka vyzerala takto, kontrolka pri tom motora nesvietila
Obrázok

Gorgi
Kraj: Bratislavský

Utorok, 5. Augusta 2014, 10:05

Ohladne toho kedy sa spusti regeneracia:
Musi byt v poriadku rj zhavenia a vsetky zhavice.
Nasledne treba pojazdit aspon 50km a rychlost udrziavat na 110km/h alebo viac. Neist pod hranicu 110km/h.
Pri tomto rezime sa spusti regeneracia sama.
Da sa ju spustit aj cez diagnostiku.
Ak to tu uz je tak nic, ale nechcelo sa mi vsetko citat. :lol:

lulu991
Auto: BMW 330xd

Utorok, 5. Augusta 2014, 13:24

Podla mna nemas uplne presne informacie...Podmienka minimalnej rychlosti je podla mna blbost, regeneruje to aj pri nizsej (odskusane). Takisto podmienka 50km je velmi individualna a samozrejme zalezi od rychlosti, kludne sa stihne zregenerovat aj za 20km (odskusane). To, ze nesmie byt ziadna chyba v DDE, je jasne, inac regeneraciu nespusti. Dalej dolezite je mat dost natankovane, termostaty ok...

Gorgi
Kraj: Bratislavský

Utorok, 5. Augusta 2014, 14:02

lulu991 napísal:
Podla mna nemas uplne presne informacie...Podmienka minimalnej rychlosti je podla mna blbost, regeneruje to aj pri nizsej (odskusane). Takisto podmienka 50km je velmi individualna a samozrejme zalezi od rychlosti, kludne sa stihne zregenerovat aj za 20km (odskusane). To, ze nesmie byt ziadna chyba v DDE, je jasne, inac regeneraciu nespusti. Dalej dolezite je mat dost natankovane, termostaty ok...

Ok ja sa nehadam.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných