Streda, 24. Februára 2016, 21:44
no potravinárske ma napadlo hneď :) ale nechcem aby to urobilo viac bordelu ako osohu, neviem, čo urobí cukor a tak.... Takže potravinárske necháme tak. Ostatne tuším niečo používajú aj v klíma servisoch aby videli kde uniká plyn na klíme. Preto som dúfal v nejakú radu.
Ohľadom unikania vody. Na 540i mi uniká tiež, dlhodobo sa pomaly stráca tak som to veľmi neriešil. Teraz sa našla malá prasklinka. Keď je motor zohriaty a natlakovaný tak bolo vidieť kde to totálne jemnunkým cícerkom strieka ako vlásočnica :) postupne sme s Rudom menili hadice ako išli do radu. Niekedy iba preventívne predsa má to nejaký ten rôčik. Pravdepodobne ďalšia hadica, ktorá ešte nebola vymenená. Ale taký lokátor by sa zišiel.
X5 - tak posledné 2-3 dni. Napísalo mi málo vody. Dolial som 2l a trošku sa aj ryska zdvihla. Viac vody som pri sebe nemal tak som neriešil. Na druhý deň som dokúpil druhé 2l a dolial. Stále bolo málo. Dnes som sa domov vrátil úplne presne. Na našej ulici mi začalo dvíhať teplotu. Domov som prišiel len tak tak, že som nemusel zastaviť a čakať kým vychladne motor. Takže momentále som doma, keďže je tma tak netuším kde čo a ako. Keď som išiel z práce pod autom som pozrel a našiel malú mláčku ako na 1dcl také vykvapkané. Ale voda môže tiecť kdekoľvek a stečie po krytoch tak lokalizovať sa to v tme nedalo. Takže sa uvidí. Cez deň keď som pozeral sa mi zdalo, že to ide niekde od chladiču. Ten O-krúžok je tiež možný. Bol by som rád keby nie ale ak to bude ono Rudo navrhoval riešenia, ktoré videl dávnejšie. Nejaké redukcie či čo na to je aby sa dal ten O-krúžok vymeniť kedykoľvek dodatočne potom už jednoducho. Riešil by som to touto cestou keby hej. Môže to byť ešte chladič a poprípade nejaká hadica. Uvidíme. Snáď cez víkend ak si nájde motormajster čas :)
Inak uvažujem, že vyhodím celé NIVO preč a prešiel by som na klasický podvozok. Tak ak by mal niekto záujem o 4x mech+tlmič a kompresor vieme sa dohodnúť (vyvolávacia cena cca 900€ za komplet celú zostavu). Celá zostava je na aute, auto jazdí. Kto by chcel môže skúsiť. Predné mechy sú mesiac staré. Tlmiče OK, zadné boli menené podľa servisky a bolo to menené v BMW.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´