540tka dostala nový termostat a chladič, chcel som dať termostat z 840ci ktorý otvára pri 95, avšak po zisteniach som prišiel na jednu vec, ten termostat sadne plug&play na M62, avšak nie na M62TU, keďže TU verzia má inú VP, iný tvar termostat-housingu, a miesto klasických hadíc s eskapáskami sú tam rýchlospojky, takže nič z toho, zobral som taký aký tam patrí
zaujímavosť ohľadom termostatu, kúpil som gates, a v krabici zabalený OEM termostat od Behr, porovnal som so starým origo, vyzeral zhodne, všetky čísla sedeli, len na tom novom bolo zbrúsené logo BMW, v krabici gates stojí 42€, kebyže kupujem z bmw tak 110, kus rozdiel no . . .
v stredu dorazil nový chladič do 540tky, volil som kvalitu od firmy Nissens, taký som bral aj do e34ky, chladiče tejto značky sú na vysokej úrovni čo sa týka kvality spracovania, a sedia pekne na milimeter
takže v stredu poobede som vymenil chladič, doskladal veci v motorovom priestore, a samozrejme som nenaštartoval

lebo auto viac ako 3 týždne stálo v garáži a pri prácach na ňom som párkrát mal pustené rádio (to som asi nemal robiť

) keďže som na druhý deň odchádzal na dovolenku tak som to neriešil, pojazdím po sviatkoch, a dúfam že to už bude jazda bez starostí . . .