... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Bruti
Autor témy
Auto: E70 X5 3.0 SD
Kraj: Banskobystrický

Re: [E53 X5 160kw] - radosť z jazdy - kedy žhavíme?

Streda, 14. Októbra 2015, 23:57

jararak napísal:
e53 este nema dpf, v tom pripade ta zhavenie nemusi trapit -> r6 chytne aj pri -15 ak je v kondici bez vecsich problemov, taktiez nemam garazovane auto. zlom bol -18, to uz bolo krute a skor to pripisujem nafte zo shellky ze zamrzla svina jedna. odvtedy som nemal prilezitost na taketo teploty a zhavenie som si tiez riesil, za posledne roky to je na brnk pri akejkolvek teplote, nanajvys tak pockat pokial vypise gluheanlage, popripade preheating asi 5sekund najviac. prizhavy od 10 stupnov tusim, ale to uz pri odomknuti auta, nasledne ma tusim dalsiu hranicu 3 stupne a potom -5. 4valce su nato ovela citlivejsie a tie uz nestartnu pri -5 ak maju zhavice v <> (zvecsa su aj viac vylagrovane tak im kompresia nepomoze).
toto neplati u aut kde je dpf - tam musi byt zhavenie v 1a stave, inac si v kosostvorci.

Euro4 E53ky už maju DPF, ja do tej kategórie nespadam :-)

Pocul som, ze niektore BMW žhavia už pri odomknutí auta, ale nemyslim si že by to bola prave E53ka. Asi to len nedava vediet kedy to robi...

Inak zaujimave, ze aj napriek žalostnému stavu baterky absolútne nepočuť, že by malo problém pri štartovani. Naozaj štartuje na brnk. Dobre dva brnky, ale zakaždym rovnako. Štartuje asi sekundu :-)

Nová baterka už je doma, dnes ju prehodím.

Každopádne by som bol rád, keby ste odmerali napatie dobijania pri motore na svorkách určenych na nudzovy štart niekto...

Lebo ja si myslim, ze pre tie nove bat. striebrom legovane a Ca atď je 13,9 málo... A stále neviem, ci by to vyriesil novy alternator...alebo repasnuty

Bruti
Autor témy

Re: [E53 X5 160kw] - radosť z jazdy - kedy žhavíme?

Štvrtok, 15. Októbra 2015, 16:22

ahojte, tak dnes som prehodil baterku.

Pekne nabitu som ju dal do auta, mala 12,8.

Skoda vsak ze auto prilis vela berie este aj po zamknuti auta..kym sa uspi atd... Absolutne sa tym padom nehodi na trasy kratsie ako 20km. Baterka trpi, aj ked to nedava najavo hned.

Na svorkach baterky teraz napatie 14,1 pri spustenom motore, takze dobijane vyzera, ze je v poriadku. Rovnako ako aj na svorkach pri motore 14,1. Na dve desatiny presne, co sa vsak neda povedat o konektore zapalovaca pri prevodovke. Tam je 13,8. Divne.

Pri startovani vsak nezhasina display pri startovani ani radio sa nevypina. Budem to dalej sledovat.

Na e46 po zamknuti auta napatie na baterke bola 12,4 a po par minutach stupla k 12,7.

Neviem preco sa to nevie po zamknuti vypnut hned...naco svietia kontrolky detskeho zamku stahovania okien a Pcko pri prevodovke..a ktovie co este....

No nic, aj som spokojny kus, ale je este skoro na nejake zavery, uvidine casom ci to vyriesilo moj problem.
Prílohy
IMAG1415.jpg

Bruti
Autor témy

Re: [E53 X5 160kw] - radosť z jazdy - dokedy prikuruje?

Pondelok, 4. Januára 2016, 14:26

ahoj,

tak dnes k nám udrela zima a ráno som startoval v -15C zime :) naskočilo hádam na pol otáčky :D

všimol som si ale že aj keď sa už voda zohreje, webasto mi naďalej prikuruje.... je to obmedzené teplotou chladiacej kvapaliny, alebo je to nejaký časový termín na to?

piprípade...nemala by byt v takejto zime viskospojka rozpojena? taha totiz studeny vzduch na motor

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 4. Januára 2016, 14:39

ahoj, dnes som ja daval AGM baterku kvôli webastu, stara to vzdala na kartkych trasach presne ako pises....ten prihrev ide kym nedosiahne kvapalina teplotu 70 stupnov, aled na budiky sa nespoliehaj, tam to neukazuje presne, preto je lepsie zohriat auto kym sa prihrev nevypne.. :thumbup:
P.S.: vrtula sa toci stale na viskospojke, ale musis ju zastavit rukou, ak nie, tak je v prdeli ( s rukavicami odporucam skusat )
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Bruti
Autor témy

Pondelok, 4. Januára 2016, 14:55

oki skusim, no ja som pozeral cez bluetooth OBDII vecičku a teplota bola na 82C a stale kurilo...mozno preto lebo som mal nastavene aby fukalo moc teplo...23C tak pridalo aj to.....ale ked som stal na mieste tak teplota klesla na 75-76.

V e46 mi teplotu ukazovala impa tiez len tak okolo 86C za jazdy...

a to visko skusim ked naberiem odvahu :D daco tam strčit...

AGM? - to akú baterku si tam dával a koľko stála? :)

jurkyLE

Pondelok, 4. Januára 2016, 15:05

Bruti napísal:
a to visko skusim ked naberiem odvahu :D daco tam strčit...

AGM? - to akú baterku si tam dával a koľko stála? :)

- neee nestrkaj tam nic, daj si kozene pracovne rukavice a jemne skus zastavit tu vrtulu :thumbup:
- baterku som dal Banner 92AH 850A Running Bull(AGM) a stala ma 177 Eur aj nejake centy, daval som kvoli tomu taku ze v zime ide ten prihrev stale a robim kratke trasy, lebo origo je ta baterka na auta so start-stop systemom
Naposledy upravil/-a Bruti v Pondelok, 4. Januára 2016, 23:05, upravené celkom 2 krát.
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

undy
Auto: Xxxxxx

Pondelok, 4. Januára 2016, 15:36

sorry za OT, nemáte niekto foto na X5 E70 kam ide tá hadička odvetrania, vytiahol som ju pri výmene a neviem, kam ju mám dať

Bruti
Autor témy

Pondelok, 4. Januára 2016, 23:06

a ono ten prihrev ako funguje vlastne? co tam spaluje naftu? elektrika? webasto vela spotrebuje elektriky?

Mne to dost nahlas puka... Ked stojim na mieste tak aj do interieru to pocut...ma to pukat?

jurkyLE

Utorok, 5. Januára 2016, 08:56

spaluje naftu, taha elektriku z baterky, pomocne vodne cerpadlo tlaci vodu v okruhu, preto je dobre mat baterku v 100% stave
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 5. Januára 2016, 09:00

a je tam male palivove cerpadlo aj to svoje spapa

viscospojku oskusaj zrolovanymi novinami,
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Bruti
Autor témy

Utorok, 5. Januára 2016, 12:01

jararak napísal:
a je tam male palivove cerpadlo aj to svoje spapa

viscospojku oskusaj zrolovanymi novinami,

ono by ju bolo treba kompletne odstranit...takto nema sancu sa auto zohriat na mieste lebo aj ked len slabo, ale toci sa a taha ten studeny vzduch na motor..ale vyskusam ked nabuduce pjdem niekam

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 5. Januára 2016, 13:09

Motor s priamym vstrekom nafty sa na voľnobehu nezohreje nikdy, či na neho bude alebo nebude niečo fúkať. Ak už je zohriaty, s funkčnou viskospojkou udrží prevádzkovú teplotu určite. Novšie autá ju nemajú skrz spotrebu, neefektivitu pri studenom motore, nie kvôli tomu, žeby si motor nedokázal udržať teplotu pri státí na mieste.
Nur Original ist Legal.

Bruti
Autor témy

Utorok, 5. Januára 2016, 13:12

Milosss napísal:
Motor s priamym vstrekom nafty sa na voľnobehu nezohreje nikdy, či na neho bude alebo nebude niečo fúkať. Ak už je zohriaty, s funkčnou viskospojkou udrží prevádzkovú teplotu určite. Novšie autá ju nemajú skrz spotrebu, neefektivitu pri studenom motore, nie kvôli tomu, žeby si motor nedokázal udržať teplotu pri státí na mieste.

viem, lenze to nedokaze takto zohriat na viac ako 65-70 stupnov s pridavnym kurenim aj ked to ide aj ked mam vodu na 80C uz som pisal vyssie

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 5. Januára 2016, 13:21

Ja som reagoval na to, že ju chceš úplne odstrániť. AK by to bolo z iného dôvodu, chápem, ale ak z dôvodu že sa nedokáže zohriať motor, tak je to len odstránenie problému a nie vyriešenie príčiny. Buď je zlá viskospojka, i keď tá na to taký vplyv nebude mať, skôr to vidím na termostat, hoc ako starý je. Vadné sú aj nové.
Nur Original ist Legal.

Bruti
Autor témy

Utorok, 5. Januára 2016, 13:58

Milosss napísal:
Ja som reagoval na to, že ju chceš úplne odstrániť. AK by to bolo z iného dôvodu, chápem, ale ak z dôvodu že sa nedokáže zohriať motor, tak je to len odstránenie problému a nie vyriešenie príčiny. Buď je zlá viskospojka, i keď tá na to taký vplyv nebude mať, skôr to vidím na termostat, hoc ako starý je. Vadné sú aj nové.

no, je to tak 8 mesiacov starý termostat..po vymene hned odstranil problem, zohrialo sa len tak, že ručička bola na pol ceste k normálu...po výmene je ručička v strede...egr termostat nemam, len ten veľký...

tak možno snímač teploty je nahovno, kedže na polceste - na budíku by malo byť cca 70C a ono to už v strede je ked ma 70C

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných