... všetko o BMW ...
jararak napísal:e53 este nema dpf, v tom pripade ta zhavenie nemusi trapit -> r6 chytne aj pri -15 ak je v kondici bez vecsich problemov, taktiez nemam garazovane auto. zlom bol -18, to uz bolo krute a skor to pripisujem nafte zo shellky ze zamrzla svina jedna. odvtedy som nemal prilezitost na taketo teploty a zhavenie som si tiez riesil, za posledne roky to je na brnk pri akejkolvek teplote, nanajvys tak pockat pokial vypise gluheanlage, popripade preheating asi 5sekund najviac. prizhavy od 10 stupnov tusim, ale to uz pri odomknuti auta, nasledne ma tusim dalsiu hranicu 3 stupne a potom -5. 4valce su nato ovela citlivejsie a tie uz nestartnu pri -5 ak maju zhavice v <> (zvecsa su aj viac vylagrovane tak im kompresia nepomoze).
toto neplati u aut kde je dpf - tam musi byt zhavenie v 1a stave, inac si v kosostvorci.
Bruti napísal:a to visko skusim ked naberiem odvahudaco tam strčit...
AGM? - to akú baterku si tam dával a koľko stála? :)
jararak napísal:a je tam male palivove cerpadlo aj to svoje spapa
viscospojku oskusaj zrolovanymi novinami,
Milosss napísal:Motor s priamym vstrekom nafty sa na voľnobehu nezohreje nikdy, či na neho bude alebo nebude niečo fúkať. Ak už je zohriaty, s funkčnou viskospojkou udrží prevádzkovú teplotu určite. Novšie autá ju nemajú skrz spotrebu, neefektivitu pri studenom motore, nie kvôli tomu, žeby si motor nedokázal udržať teplotu pri státí na mieste.
Milosss napísal:Ja som reagoval na to, že ju chceš úplne odstrániť. AK by to bolo z iného dôvodu, chápem, ale ak z dôvodu že sa nedokáže zohriať motor, tak je to len odstránenie problému a nie vyriešenie príčiny. Buď je zlá viskospojka, i keď tá na to taký vplyv nebude mať, skôr to vidím na termostat, hoc ako starý je. Vadné sú aj nové.