po vymene hardyspojky sa buchanie skludnilo, teda je omnoho tlmenejsie pocitovo ako keby bolo spojenie prevodovka - kolesa pruzne.. vysvetlim - rozbiehate sa na 1tke a pocas toho stlacite spojku a prevodove ustrojensvo si zaskace toto robi viac menej na kazdej rychlosti podla nesikovnosti stlacania pedalov...
ale spet k povodnemu problemu -
hluk od diferencialu, rozoberme si to od zakladadu.
zacalo to ked som isiel menit ulozenia napravnice za cerveny polyuretan a pri tom prezut gumy..
na starych ulozeniach a zodratych gumach som spravil jemny burnout s evrymodom a par hodiniek, nic hrozne, trvalo to asi 45sekund.. potom som vymenil ulozenia a prehodil disky
robit to - hluk od diferencialu hlavne
- pri rozbiehani na 1-2-3 stupen v otackach 1300-1600 ako stara karosa take to zavijanie, pri pusteni plynoveho pedalu to prestane, po prekroceni 1600 otacok to prestane
- v rychlosti 85-105 pri akceleracii hlavne na 5ty prev. stupen stupnujuce sa hucanie ktore sa nasledne vytraca a uz sa neobjavuje, pri uplnom pusteni plynu zmizne, cim viac stlaceny pedal tym viac huci
- v rychlosti 85-105 pri jemnom stlacenom plyne na 4 a 5 prev stupen to zavija viac ako pri akceleracii.. je tam proste hluche miesto ked clovek povoluje plyn z akceleracie(huci) na udrzanie rychlosti(relativne stichne) , jemne brzdenie motorom(hluk) , pusteny pedal (ticho)
- pri vyradeni je ticho, ale stale tam jemne pozorujem kontinualny hluk v pozadi zavisli len od rychlosti (asi pneu)
skusil somvymenit hardyspojku - nepomohlo
dat druhy silentblok diferencialu - nepomohlo (ale vsimol som si ze po uvolneni difu dost klesol a na to aby som dostal krutku naspet do silentu som ho musel pridvinut)
dotiahnut kardan/diferak
moze to sposovobat?ulozenie motora
poloosy
diferak
loziska kolies
kardan-lozisko-ulozenie (opticky skontrolovane OK nemal ziadnu "volu")
polyuretan proste prenasa vybracie viac do karoserie..
"vyfuk"

nestretol sa niekto s takymto problemom? akakolvek rada je dobra, zere mi to nervy. Nevala sa niekomu 100% diferak doma na pozicanie? teraz 30. idem do presova 2.1. idem spet, zastavil by som sa... ja som moj "predal" za 20€

..
v najblizsom case skusim zdvyhnut zadok a roztocit to.. zda sa mi ze poloosy maju dost velku volu v klboch...