... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Dendo
Autor témy
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

[E30 324d] "Chrchla" Because dailycar

Pondelok, 16. Septembra 2013, 12:29

Takze prisiel na psa (alebo na motorkara?) mraz. Kedze ide zima a na motorke uz nebudem moct cestovat do prace, rozhodol som sa kupit nejaku daily karu ktora by bola schopna ma s normalnou spotrebou doviezt do prace a naspet, pripadne hocikde inde kam nebudem moct ist ked budem mat nieco rozrobene na druhej E30. Skratka som potreboval "pracanta" do ktoreho nebude problem nahadzat trebars 400 kil cementu, drog, alkoholu, naradia, alebo vsakovakeho ineho materialu :D.
Cize predstava bola asi nasledovna : E30 - 324d (jedine non turbo) funkcny motor, brzdy, platne papiere, kasna nech je kludne hnila jak chce, hlavne nech to drzi pohromade, funkcne nemusi byt absolutne nic okrem motora, siber by bol vyhodou. Uz som zhromazdoval financie a hladal po inzeratoch a rozhodoval som sa pre ktoru z tych co boli v ponuke si pojdem. Ale jedneho dna sme boli u znameho po diely na tricu a spomenul ze jeho znamy ma auto presne podla mojich predstav, s ktorym chodi iba na ryby a inak ho nepouziva a kludne by to za par korun predal. Takze sme to isli pozriet, a uz pri prichode k sidlisku som ju zbadal ako tam stoji - presne taka ako som si ju predstavoval, moja buduca chrchla! Po obhliadke som zistil ze v podstate splna moje poziadavky, a ma aj siber, tak som si ju vzal hned domov. Hodlam ju dat trosku dohromady nech to nevyzera na prvy pohlad ako ciganske vozidlo, ale ziadne hrozne investicie v tom utopit neplanujem, uz ma napadlo aj dat ju troska do ratstylu ale este nejsom celkom rozhodnuty :D . Tu je kratky zoznam nefunkcnych / chybajucich veci :
-Cela domarasena elektrika
-Stretavacky svietia asi tak ako na ostatnych autach parkovacky
-Nefunkcny klakson
-Predne okna v elektrike, samozrejme nefunkcne
-Ventilator kurenia nefakci
-Pokazena posledna poloha spinacky takze startovanie na gombik
-Pokazena packa na ostrekovace, taktiez prerobene na gombik
-Kufrovy zamok K.O.
-Prava zadna kapsa znacne odhnita, to musim co najskor zavarit lebo stratim baterku :D
-Riadenie je asi kusok zohnute lebo miestami ide tazko
-Auto asi schytalo riadnu supu na predok lebo pri hrncoch su diery
-Kopa dalsich veci ako napr. chybajuca mierka na olej (netusim kto a netusim preco ju odstranil :D)
-Nefunkcny tachometer, otackomer, teplota, jedien co ide je palivomer aj ten len ked sa mu chce.

Uz som na nu stihol aspon nahodit ladvinky, opravit zadne svetla, opravilo sa same vnutorne osvetlenie, zavaril som diery na total hnilom vyfuku (malo to zvuk ako ta naftova lokomotiva :D)

Inak motor a prevodovka pohoda jazdi to , brzdi, len to dymi ako titanic s bohatou zmesou ked na to trochen viac slapnem (mam podozrenie ze dakto pridal naftu na cerpadle tak ak by ste mi vedeli poradit ako by som tu davku mohol skusit ubrat tak budem rad). Spotreba sa javi zatial ok, len to nemam ako odmerat ked nejde tachometer :D. Chromove narazniky su streknute nacierno, a predny je krivy, skusim ich nejak dat dokopy a ked to nebude dobre tak tam dam asi predne celo a narazniky z plastaku, lebo sa mi valaju v garazi. Tu je par foto, necakajte pekne auto :D
Prílohy
d1.jpg
d2.jpg
d3.jpg
d4.jpg
d5.jpg
d6.jpg
d7.jpg
d8.jpg
d9.jpg
Naposledy upravil/-a Dendo v Utorok, 25. Marca 2014, 07:53, upravené celkom 2 krát.
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

F!z:k
Auto: E36, E32

Re: [E30 324d] "Chrchla" Because dailycar

Pondelok, 16. Septembra 2013, 12:56

Tak patrilo by sa napisat nieco na styl tesim sa na to, ako ju das do pucu, planujes celolak a nejake 17 alebo 18tky? :D
Preco je havran ako pisaci stol?
Obrázok
Obrázok

Martin DNV
Auto: E30 cabrio

Pondelok, 16. Septembra 2013, 13:33

no parada pekne sa ti to rozrasta :D inak na tych svetlach je aj dost vidno ze asi moc svietit nebudu

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Pondelok, 16. Septembra 2013, 13:38

Hlavne ze ma dusu... :mrgreen: :mrgreen: =D> :thumbup:
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

starynovy
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 16. Septembra 2013, 13:46

Kolko si za to dal neprezradis? :D Jozko chod do... :D Bohatost uberes srobkou M8 ktora je pod vypustom nafty z cerpadla, nad trubkami k vstrekom, uberas otacanim do lava, ale tym klesne aj volnobeh, takze ho nazad zvysis srobkou M6 ktora tlaci paku plynu, to najdes.. na atmosfere to nema preco dymit, len zbytocne zvysenie spotreby, tam to vykon neprida ziadny, takze si to dolad, nech to nezere nadarmo :D teda toto plati len ak mas mechanicke cerpadlo, ak mas elektronicke bude problem inde.

Dendo
Autor témy

Pondelok, 16. Septembra 2013, 14:06

Dusu? samozrejme ze ma ved je to E30! Aj ked naftak, aj ked je to kopa srotu na kolesach, stale je to e30 :). Stary diki za radu kuknem sa na to :) cerpadlo je mechanicke. Teda myslim, nejak som to moc nestudoval, bral som ako samozrejmost ze v tristorocnom chromaku bude mechanika :). Skusim to nastavit lebo ked pridam tak ludia v autach zamnou zatvaraju okna :D. Nemam co tajit takze ked ta to zaujima, pořizovací cena bola dvesto europskych minci. A na studeno to docela dost dymi nabielo, neviem ci je to u tychto motorov bezne.

F!z:k : celolak urcite bude, primalex, alkyton, ci biely sprej maju v baumaxe stale v ponuke :D. Kola by som rad nehal 14ky ale ak sa podari casom zohnat tak by som chcel pavucinky lebo tieto kola sa mi vobec nepacia. Ale to bude asi jedina vecsia investicia do toho auta, a svetla este :D. Inak myslim ze sa mi vela veci podari opravit len smirglom a kontakt sprejom , pripadne letovackou.
E30 M52B25DET
Obrázok

starynovy

Pondelok, 16. Septembra 2013, 14:19

Za tu cenu, bez chyby :D Na bielo dymit nema, takze najskor bude posahany zakladny predvstrek, a mozno niektory zhavic tiez uz nesluzi.

Dendo
Autor témy

Pondelok, 16. Septembra 2013, 14:26

Nom budem muset popozerat asi E30 forum a najst ako sa nastavuju nejake blbosti na tom motore lebo sa mi zda ze by mal ist lepsie. Odspodku ma krutak jak lokomotiva ale nejak to nechce dobre zrychlovat, malo by to mat 90 koni ale nezda sa mi ze by to na tolko slo. Tak by som aj skusil to dako nastavit len zatial ani nemam paru kde a ako :P. Inak som zatial spokojny 8). Dnes ma prvykrat doviezla do prace.
E30 M52B25DET
Obrázok

starynovy

Pondelok, 16. Septembra 2013, 14:28

No na oko/ucho to moc nenastavis, je to klasika bosch rotacka, takze predvstrek odchylkomerom. Na vacku bude zase nejaky BMW pripravok.

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Pondelok, 16. Septembra 2013, 14:34

Ale v pohode... Som si rypol... :-({|= ...ako ti chalani pisu... Pohraj sa s motorom, porob hrdzu po domacky, kukni na napravy a loziska nech ta to niekde nenecha, zvar vyfuck a vozis sa... Ak to mas len naozaj ako povoz do roboty a maly nakladak tak nic viac k stiastiu netreba.... :thumbup:
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

Panak666
Auto: e46 M3
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 16. Septembra 2013, 23:54

no tak to je riadna tragedia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: neviem co taky skvost stoji ale poviem ti iba good luck.. ked pozrem ten predok jaky je pokruteny mozes byt rad ze riadenie ide aspon kolko tolko nie ze obcas z tuha :P

snad posluzi dobre :wink:
ex : e30coupe IS mt2, e30 coupe m20, e30 sedan m20, e30 coupe IS mt2, e30 cabrio , e30 m10 sedan, e30 m10turbo, e24 630cs coupe, e34 tour, e46 tour,e36 323 mpacket, e61 525i, e39 525d tour, e53 160kw,
akt : e46 M3 + e30coupe

cobra11

Streda, 18. Septembra 2013, 07:22

Hmm fritol power :twisted:

Dendo
Autor témy

Pondelok, 23. Septembra 2013, 08:07

Na chrchlinke sa cely tyzden pracovalo vzdy ked som si nasiel troska volneho casu, takze som opravil zopar veci. Spojazdnil som : el. okna, ventilator kurenia, nejake dalsie blbosticky, vymeneny volant za origo 4-ramenny. Pohral som sa troska s hrdzou (moje prve skusenosti s gitovanim), predny naraznik som tam hodil chromovy ktory sa valal v garazi, strekol som masku, na zadnom narazniku prebehol detuzing - olupal som ciernu farbu, este by to chcelo niecim trocha prelestit nech zmiznu aspon nejake mensie skrabance z toho chromu. Este by to chcelo dopredu lizo ale to uz mam vymyslene ako zbastlim (teda aspon skusim). Viem ze to nieje profi praca ale aspon to uz nevyzera uz z dialky ako asocial car. Nejak zacinam mat to auto celkom rad kedze ma este ani raz nesklamalo. Dakde kvapka z neho nafta tak musim pozret hadice. V sobotu som tahal F:z!ka a jeho 740i a tricka s tym nemala najmensi problem, celkom slusny tahac na taketo zalezitosti :) . Par foto aktual stavu :)
Prílohy
p1.jpg
p2.jpg
p3.jpg
p4.jpg
p5.jpg
p6.jpg
p7.jpg
p8.jpg
p9.jpg
p10.jpg
p11.jpg
E30 M52B25DET
Obrázok

bnykolass
Auto: vela

Pondelok, 23. Septembra 2013, 08:15

Super praca :wink: Biela farba sa celkom lahko lieci kedze staci kupit len sprej za tisic euro a na takom starom laku to nieje ani moc vidno kde si striekal :D
E53 4.4i on
E32 730iA on
E32 740iA on
E32 pickup on
E34 540i on
E34 525i on
E34 525tdsA off

Dendo
Autor témy

Pondelok, 23. Septembra 2013, 08:32

Dakujem :). Ono to ani neni striekane :oops: . Normalne som to na hulvata natrel alkytonom so stetcom, a svihol som na to zatial dve vrstvy bezfarebneho laku (lak uz v spreji :D ). Kazdopadne tam aspon nesvieti hrdza.
E30 M52B25DET
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných