Sobota, 15. Júna 2013, 22:52
Germancars ta si fakt odborník, vieš veľké hovno o 540i, priemerná dlhodobá spotreba bola presne ako píšu chalani, 11 až 12l/100km, minimálne sa dalo jazdiť mimo mesta za 8,5l/100km a na BC som raz dostal 15,5l/100km čo bolo na plnú nádrž 440km, lenže to boli samé nakladačky a blbosti. No určite 540i nedá dole akýkoľvek turbo benzín, alebo turbo diesel, a to že Octávka RS držala krok s Viktorom, bolo pre to, že bola riadne nahonená, ale také auto má hovnajakú spoľahlivosť a životnosť. Tiež som sa neraz stretol so všeličím na ceste, no len máločo ma dalo dole (X5, X6, MLkové Mercedesy 730d, 740d E65, Audi A8 4,2 Quatro apd, alebo 535d E65, ktoré mi neušlo ani o meter a pritom by ho aj zadrel, VW Passat CC 3.6FSI, tiež nič moc na 300Ps), jednak, lebo som jazdil ako pilot a jednak väčšina z nich po prekročení 200km/h prestala tak značne zrýchlovať, lebo motory stratili silu pretláčať sa cez vzduch, no 540i sa plynule šplhá až do 250km/h kde ju odstaví obmedzovač. Napríklad výjazd na ďialnicu v Hornej Strede a už na začiatku tej dlhej rovinky, ako sa dá zísť z diaľnice na Lúku, som mal 250km/h tempomat, v podstate do 50 sekúnd ich tam mala. Čo si spomínam, že čo bola pre mňa satisfakcia bol čierny Chevrolet Corvette Z06 na diaľnici do Trnavy, ja som mal 250km/h a on sa mi plynule vzďaľoval, ale tvrdiť, že 4,4 litrová V8 už nič neznamená, alebo, že to nie je atraktívne auto, tak to je pre mňa silná káva.