... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Re: E91 LCI 320dXdrive Nerovnomerne zodrate pneu

Štvrtok, 10. Októbra 2013, 20:49

Preco myslis ze by nesli k sebe? Na mojom aute boli priamo z vyroby vzadu sirsie a mne sa nederu zadne ale zas predne ktore su 225 takze xdrive za to nemoze znamy ma e91 bez xdrive s 225 gumami a deru sa mu zadne....

fritolko
Autor témy
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Piatok, 11. Októbra 2013, 12:09

Neviem no lebo na zimných gumách to nerobí a tie sú 205 r16. Neviem teda auto je v servise, geometria je nastavená a vraj veľké odchýlky tam neboli. Tlmiče iné veci boli tiež OK. Takže jediná ved zostáva že je nahovno rozmer alebo to že tie pneu boli runflat. Ja mam tie iste runflaty vzadu 255 a mne to nerobi tak neviem uvidime na jar po zmene rozmeru z 255 na 225.

Jurkoooo
Auto: BMW e90 320i-110kw
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 3. Novembra 2013, 19:13

Zdravim...mam podobny problem pri prezuvani zimnej sady som zistil ze mi na zadnych kolesach zjazdilo nerovnomerne nabehove stvorceky v jednom mieste su ok a na konci su zosuchane kazdy jeden jazdim prevazne dialnice...cital som ze to robia tlmice ale boli na testoch a vsetko ok...
Mam rozmer 225/35/R19 RFT YOKOHAMA S-drive RFT...Na zadnych kolesach mam 2cm podlozky...

Za kazdu reakciu vopred dakujem :)

FiliposII
Auto: BMW E90 325D
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 4. Novembra 2013, 16:46

Podobný problém pozoruji i u své E90 325D. Nicméně současně mám vysledováno i následující:
Nasadil jsem pneu , které byly rovnoměrně sjeté na cca 4mm (všechny 4 - Michelin Pilot Exalto 225/45/17). Ujel jsem s nimi "opatrnou jízdou" cca 5000km a jejich stav se téměř nezměnil (možná ubylo 0.5mm ale na všech kolech rovnoměrně)
Poté jsem jel na dovolenou (dva lidé a kufr plný věcí ) cca 2500 km po dálnici a cca 600 km po okreskách na corsice. Myslím si, že cestu po dálnici pneu ustáli bez problému, ale těch 600km po okreskách, které byly hodně ale opravdu klikaté a jezdil jsem po nich celkem ostře se během těchto pár km sjeli vnitřky zadních pneu o cca 2mm, ale současně s vnitřkem se sjel i střed pneu, jen vnější okraj zadních pneu zůstal cca na 3mm. Přední pneu se opět téměř nesjeli.
Poté se na autě provedl chip a chvíli jsem zkoušel výkon a během pár set km se opět střed (na cca 1.6mm) a vnitřek zadních pneu sjel na cca 1.0 mm.

Těsně po nasazení pneu Michelin Pilot Exalto jsem dělal geometrii, takže ta by měla být v pořádku.

Otázka tedy zní: Má agresivní jízdní styl vliv na sjíždění vnitřků pneu?
Jde o to, že pokud se hodně akceleruje, tak si auto "přisedne" a změní se geometrie kol kola jdou do tvaru A, tedy více se sjíždí vnitřek pneu.

330xd
Auto: e91 330xd
Kraj: Zahraničie

Streda, 16. Septembra 2015, 18:49

ja som asi pred dvoma dnami zistil ze mam zadne pneu uplne zodrate e91 330xd pneu su tam continental contisport 5 alebo nieco take, kupovane uplne nove minuly rok asi v polovici letnej sezony... ale k veci: citil som na aute viac krat akoby niektore zadne koleso prehrabavalo ale stavalo sa mi to len v zakrute ked som mal zaradeny mozno druhy stupen a vychadzal som na hlavnu a pod. samozrejme ze som trosku stupil a rozmyslal som viac krat ci nie je nejaky problem zo 4x4... to je vlastne vec ktoru by som rad vedel teraz ak by niekto vedel poradit kto sa rozumie do toho... mozno som tomu len viac stupal ako sa ma alebo boli pneu moc prehustene to uz bude jedno bude treba nove a budem si davat vacsi pozor :) ale potreboval by som poradit ak niekto vie ci to nema nieco s tym zeby blbla elektronika ktora rozmiestnuje silu medzi kolesami alebo napravami... dik za radu a prikladam foto oboch zadnych kolies ( inak najazdene budu mat uz 20-30 tisic len tieto letne samozrejme, ale predne su v super stave...)
Prílohy
IMAG0194.jpg
IMAG0198.jpg

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5

Streda, 16. Septembra 2015, 19:16

mal si to prehustene, castejsie kontroluj tlak v pneu [-X
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

330xd
Auto: e91 330xd

Štvrtok, 17. Septembra 2015, 10:05

to som veru nekontroloval ani raz za celu sezonu :? ale nebol na to absolutne dovod pretoze na aute nic nebolo citit, senzor sa neozval a vizualne ci som uz isiel k autu alebo prechadzal okolo bolo vsetko ok... menili mi ich v znackovom pneuservise vo finsku www.vianor.fi mozno sa pojdem ich opytat co si o tom myslia aj ked po 5-tich mesiacov, tak ale to je vec na ktoru nepridem za tyzden a myslim ze oni su zodpovedny za svoju robotu nie aby som ich ja kontroloval a robil si nieco sam ked za vymenu zoberu 80 eur + pneu skoro 600 eur (kupovane minuly rok v juli) a rozjebane dohromady za jednu sezonu :roll: let´s see a dik za odpoved :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných