... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

jano.sujak
Autor témy
Auto: BMW 320dt
Kraj: Trenčiansky

rozhybanie zadného stierača BMW 320 dt

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 13:34

Dobry den,

potrebujem poradiť ako rozhýbať zadný stierač na BMW 320 dt. Myslel som, že je niečo s motorčekom... ale motorček sa otáča aj voda ostrekuje... len stierač je asi "zapečený" a neviem ako ho rozhýbať... skúšal som vystriekať kĺb WD sprejom, ale je to málo... viete mi poradiť ako ho rozobrať a namazať ?
Ďakujem za každú trefnú radu.

Durii

Re: rozhybanie zadného stierača BMW 320 dt

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 16:19

zhod ramienko stieraca , a otvor sklo a z vnutornej strany tam pasuje tusim 21 vidlicovy kluc .. nim to rozhybes a vytop to riadne WD ckom alebo niecim na hrdzu
...:::: Diagnostika (US DRL,autolock ... ) Prievidza ::::...
Ex BMW e46 330d touring

jano.sujak
Autor témy

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 16:27

Cau Duri,
už som zhodil všetky matky okolo aj ramienko stierača som zhodil... ale z vnutornej strany skla to nemôžem viac rozobrať ... nemôžem sa k tomu dostať ... ostatné som už skusil poriadne vystriekať no zatial drží... :-(
tak skus este poradit ako rozobrat to pod sklom - neda sa to nejak oddelit od toho skla ?ze by som to kompletne rozobral a nastriekal... ?
dakujem za radu !
JS

Užívateľov profilový obrázok
tibie
Auto: BMW e46 320d 110kw
Kraj: Trnavský

Piatok, 27. Septembra 2013, 00:11

Das dole tu plastovu krytku stieraca, odsrobujes matku 21 priemer klucom, vytiahnes von, premazes to... urcite tam budes mat blato a prach.. mal som ten isty problem, po premazani bielou vazelinou mi to stiera teraz o 106.

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Piatok, 27. Septembra 2013, 06:32

aj ja som ho mal zapeceny...vyberaj ho opatrne aby ti nahodou neprasklo sklo...ked ho das von tak riadne vybrusit smirglom namazat vazelinou a pojde ako novy...musis ho opatrne rozhybat na skle..ale opatrne aby neprasklo sklo...kym ho nerozhybes tak ho von nedostanes...

fritolko
Auto: X3 E83

Piatok, 27. Septembra 2013, 09:19

ja musim premazavat pomaly kazde dva tyzdne co sa mi furt zasekava:-/ wd-cko nepomaha, biela vazelina nepomaha.

lovec31

Piatok, 27. Septembra 2013, 11:09

fritolko napísal:
ja musim premazavat pomaly kazde dva tyzdne co sa mi furt zasekava:-/ wd-cko nepomaha, biela vazelina nepomaha.

smirgel mas?zle si to vycistil...mam pocit ze ta cast je mosadzna..tu riadne ocisti..popripade prebehni jemnuckym pilnikom...vazelina...a neni toho aby sa zasekaval...ja som to takto spravil a 2 a pol roka som mal klud...potom neviem lebo som auto predal....

jano.sujak
Autor témy

Piatok, 27. Septembra 2013, 12:21

Zdravim vás,

teda ten stierač držia z vonka len tie 2 matky ? jedna menšia - ta drží kĺb stierača a potom pod nou 24 myslim ... z vnutra su len asi 3 matky ktore to drzia a potom uz to musim len skusit vytocit zo skla ?alebo ako na to nerad by som praskol zadné sklo...
dakujem za rady...

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04

Piatok, 27. Septembra 2013, 14:04

jano.sujak napísal:
Zdravim vás,

teda ten stierač držia z vonka len tie 2 matky ? jedna menšia - ta drží kĺb stierača a potom pod nou 24 myslim ... z vnutra su len asi 3 matky ktore to drzia a potom uz to musim len skusit vytocit zo skla ?alebo ako na to nerad by som praskol zadné sklo...
dakujem za rady...

Nelaboruj s tým toľko:
- odšrobuj stierač ( asi 13kou kľúčom)
- odšrobuj veľkú matku zvonkajšej strany, ktorú uvidíš keď odoberieš stierač
- zvnútra odšrobuj 2, alebo 3 matky M6 ( 10tka kľúč) a celé uloženie stierača vyber zo skla smerom do vnútra.
A keď to už budeš mať von zo skla, môžeš klepať, a špekulovať a nebáť sa, že roztrepeš okno. Treba vyklepať osku von, prebrúsiť jemným šmirglom, ale aj púzdro zvnútra, namazať, a v opačnej postupnosti poskladať...
Ako ostatným, tak aj mne to po takomto "akte" funguje zo 2 roky...

jano.sujak
Autor témy

Sobota, 28. Septembra 2013, 16:10

a je matka aj v tom plastovom na ktorom je gombik na otvaranie kufra ? (ta cierna vec za ktoru otvaras to sklo... a kde je aj gombik na otvorenie skla) alebo to uz staci len zo spodu vytiahnut opatrne?
dakujem za radu nerad by som pukol sklo...

lovec31

Sobota, 28. Septembra 2013, 20:15

boze...ved sa zober do garaze alebo niekam kde budes mat naradie a pomaly rozoberaj...uz tu mas vsetko popisane...sa mi tak zda ze sa len vypytujes ale k cinom nepride...ked budes robit s citom tak sa nic nestane...

Durii

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 09:56

ja som cely ten mechanizmus nevyberal .. len som nasadil zvnutra na to ramienko male kluc 21(asi) .. a bujacil .. topil som to vo WDcku a ked uz sa to lahko tocilo aj behalo von a dnu tak som to poutieral a dal som silikonovy olej a funguje super do teraz
...:::: Diagnostika (US DRL,autolock ... ) Prievidza ::::...
Ex BMW e46 330d touring

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných