... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Radler
Autor témy
Auto: BMW 530xd
Kraj: Trenčiansky

Re: E46 touring-pri prudkom pridani nieco zacne piskat

Sobota, 4. Júna 2011, 16:59

skusim, ale fakt to nechapem zajtra cestujem do IT. tak sa trochu obavam dufam, ze vsetko bude ok

elaxes
Auto: bmw 320d
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 16. Júna 2011, 13:38

Ako to dopadlo???

Radler
Autor témy

Utorok, 3. Septembra 2013, 08:30

No nedopadlo to ziadno piska to stale, ale iba ked chcem poriadne pridat a drzat pedal pritlačeny. V momente ked sa auto poriadne rozbehne do vyšších otacok piskanie ustupuje az do uplneho ticha cize je to len par sekúnd. Skusal som natocit ten zvuk ale velmi tazko sa to nahrava cez video skoro nic nepocut.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 3. Septembra 2013, 10:02

Radler napísal:
No nedopadlo to ziadno piska to stale, ale iba ked chcem poriadne pridat a drzat pedal pritlačeny. V momente ked sa auto poriadne rozbehne do vyšších otacok piskanie ustupuje az do uplneho ticha cize je to len par sekúnd. Skusal som natocit ten zvuk ale velmi tazko sa to nahrava cez video skoro nic nepocut.

nebude to skor sycanie zavisle od turba?

rosta636
Auto: E46 330d Touring
Kraj: Zahraničie

Utorok, 3. Septembra 2013, 11:04

Podle mě to leze z turba.Stačí někde dírka ,netěsnost a okamžitě se to zesílí.Stačí zaslepit egr a je hned víc slyšet.To samé trhnutej vlnovec :wink: A nebo máš někde dírku na vejfuku a nebo ti to dělá řemen
Prostě pískot turba je tak specifickej ,že se nedá podle mě s ničím zaměnit a to jak zdravýho ,tak už vůbec ne turba před smrtí.To už je spíš jak sanitka

rosta636
Auto: E46 330d Touring
Kraj: Zahraničie

Utorok, 3. Septembra 2013, 11:07

Ale jestli to slyšíš ve vnitř a při zavřeným okýnku,tak to musí už hodně pískat.Protože já ho v autě vůbec neslyším.Ale stačí netěsnost a je to.V Octávii jsem ho slyšel ,tady ne.A pokud nezaslepíš egr ,tak není slyšet vůbec a troufnu si říct ,že ani při staženým okýnku

martines-mt
Auto: BMW 320d
Kraj: Žilinský

Utorok, 3. Septembra 2013, 12:05

Toto iste sa deje aj v mojom aute ale iba pri rychlosti od 40 do 80 km/h a to este ktomu idem normalne vobec auto nevytacam tiez si stym neviem dat rady :( a zase je normalne ked autu pridam a zacnem tocit tak turbo svisti .
new : E46 320d
EX : E36 Compact 316i
EX: Skoda favorit LXI 1.4

fox1k
Auto: BMW

Utorok, 3. Septembra 2013, 22:24

pokiaľ sú chytené vstreky, tak tiež dokážu vydávať jeden špecifický zvuk, ale iba pod riadnou záťažou (nemyslím tým otáčky a rýchlosť)

Radler
Autor témy

Streda, 4. Septembra 2013, 07:28

pri zavretom okne to nepocujem len ked je otvorene a aj to musim ist okolo niecoho aby sa mi ten piskot odrazal to turbo by to mohlo byt :-k

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Streda, 4. Septembra 2013, 13:42

Radler napísal:
pri zavretom okne to nepocujem len ked je otvorene a aj to musim ist okolo niecoho aby sa mi ten piskot odrazal to turbo by to mohlo byt :-k

prvy turbomotor? :D

Radler
Autor témy

Streda, 4. Septembra 2013, 14:44

PeqpeK napísal:
prvy turbomotor? :D

Nie, prvy nie viem ako piska zdrave turbo inac by som to nepisal ako problem :lol:

djmetla
Kraj: Košický

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 14:40

A nemôže to byť spojka? Už som počul o spojkách tie dokážu vydávať rôzne zvuky a príznaky. Ak to je pri kick-down a máš manuál prečo nie?

Wilo-boy
Kraj: Košický

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 16:08

pravdepodobne ti odchadza lozisko v turbe .... ale povedal by som aj ze to moze bit podtlak bud popraskana hadicka alebo zosmiknuta

lubesko

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 22:15

Skúsim aj ja niečo poradiť hádam že sa nik neurazí. K tej spojke ja som mal problém spojka mi riadne pískala no ložisko teda ale to je zvuk ako keď brzdí vlak šupol som nové ložisko samozrejme aj spojku lebo stará bola pred odchodom a jeden zvuk je preč.
Inak mám 330xd 2001 sedan nové turbo samozrejme kat off a podobne turbo mi krásne odfukuje ale to poznáme čo je to za zvuk......proste krása no keď niekedy pridám tak poriadne derie sa zniekiaľ čudesný zvuk taký prenikavý ale to pripisujem nejakej dierke môj názor predpokladám že zvuk sa môže zhodovať s riešeným problémom. Moja skúsenosť tak skôr by som prezrel či niekde nieje dierka alebo niečo povolené..........

martines-mt
Auto: BMW 320d

Utorok, 24. Septembra 2013, 04:05

lubesko napísal:
Skúsim aj ja niečo poradiť hádam že sa nik neurazí. K tej spojke ja som mal problém spojka mi riadne pískala no ložisko teda ale to je zvuk ako keď brzdí vlak šupol som nové ložisko samozrejme aj spojku lebo stará bola pred odchodom a jeden zvuk je preč.
Inak mám 330xd 2001 sedan nové turbo samozrejme kat off a podobne turbo mi krásne odfukuje ale to poznáme čo je to za zvuk......proste krása no keď niekedy pridám tak poriadne derie sa zniekiaľ čudesný zvuk taký prenikavý ale to pripisujem nejakej dierke môj názor predpokladám že zvuk sa môže zhodovať s riešeným problémom. Moja skúsenosť tak skôr by som prezrel či niekde nieje dierka alebo niečo povolené..........

Toto presne moze byt aj moj pripad mam 320d 110kw 2002 sedan mne ten piskot ide okolo radiacej paky a okolia stresne mi vadi ten zvuk furt to piska aj za studena tepla pri malej rychlosti aj pri pridavani robi to iba za jazdy na mieste ked vytocim tak ticho... ak myslis ze by to mohla byt spojka ? Zabera pekne nesmyka :/ poradte :/
new : E46 320d
EX : E36 Compact 316i
EX: Skoda favorit LXI 1.4

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní