... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

lucas88
Autor témy
Kraj: Košický

Re: Porovnanie cien nahr. d. BMW vs. ostatne (ludovejsie) zn

Streda, 28. Augusta 2013, 06:34

Som milo prekvapeny kolko odpovedi tu pribudlo od vcera... dakujem za vase rady/postrehy.
@ROKI49 - v robote som skoro oplul monitor kavou :D.

Btw. k predoslym prispevkom- soferujem uz par rokov, akurat nie na vlastnom(felicia, aktualne megane III), kedze ako student VS som si velmi take nieco nemohol dovolit, no uz teraz sa zacinam obzerat po tom svojom prvom :)

Pežot

Streda, 28. Augusta 2013, 06:39

Pokial si rozumny tak sa bat zadokolky nemusis, moja prva zadokolka vozila pod kapotou V8 a stale som tu, druha bola tiez V8 a tretia taktiez :D teraz mam R6 a uuuplne v pohode. ASC pomaha aj na snehu ale nieje to svaty system. Ak spravim kktinu. Odporucam ale tiez mysliet na to, ze po kupe auta treba aj dobre zimace kupit. ;)

Užívateľov profilový obrázok
Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Streda, 28. Augusta 2013, 06:42

nie je zadokolka ako zadokolka...
je ine mat RWD z roku 2013 a z roku 1983 :wink:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Pežot

Streda, 28. Augusta 2013, 06:44

Veď to je to ... ja som mal tie 1983 :mrgreen:

Bez systémov ... bez serva 8-[ bez ničoho... tieto nové ... nuž tam máš pokokot drive čiže Ti to dovolí ísť aj ako prasaťu do zákruty.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Streda, 28. Augusta 2013, 06:47

ja som mal prvú zadokolku tiež bez všetkého akurát tam bol samosvor, a v pohode som odjazdil 3zimy, aj cez záveje
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

ptz
Auto: E60 540i man

Streda, 28. Augusta 2013, 07:00

lucas88 napísal:
Zdravicko :),

v prvom rade Vas chcem pozdravit, kedze som na tomto fore novy.

No a teraz podme k veci - chystam sa na kupu mojho vobec prveho auta. BMW sa mi neskutocne ale neskutocne paci a uz dlhsi cas pokukujem po BMWckach - 1tkovy a 3kovy rad rv. od 2009, medzi ktorymi sa este rozhodujem, taktiez sa rozhodujem medzi dieselom a benzinom no to je este zatial druhorade.
Ide o to ze: Akonahle niekomu poviem ze chcem kupit jazdene bmw, tak ma okamzite odhovara, ze su nahradne diely ovela drahsie(lebo BMW) ako u cenovo dostupnejsich (novych) aut (nahovaraju ma radsej na kupu ineho noveho auta ako bmw jazdenky), no mam taky pocit, ze si ti ludia ani nepozreli ceny ND.
Preto smerujem otazku na Vas - skusenych BMWckarov - ci by ste mi zhurba vedeli povedat/porovnat ceny ND, ci su az tak drahsie ako napr. u vw, skoda, hyundai...

Kludne ma opravte/uvedte na spravnu mieru, som v tom novy...
Vdaka :)

ceny nahradnych dielov BMW su naozaj drahsie ako u nie "az tak premiovych" znaciek. ale zalezi aj od toho, ci do radu 1,3,5 alebo 7.

kazdopadne odporucam do BMW montovat originalne nahradne diely. a ked uz nahradu, tak aspon od firmy, ktora dodava do prvovyroby. BMW velmi nema rad lacne nahrady a v konecnom dosledku to vyjde ovela drahsie ako original. (ked sa ta lacna nahrada pokazi skor, treba vymenit, pripadne sposobi rychlejsie opotrebenie ineho dielu, atd..)

RTG
Auto: BMW F900XR

Streda, 28. Augusta 2013, 07:32

serwo napísal:
Tak zas Superb je o dost lepsi v porovnani s "trojkou", hlavne vacsi...

Ale to sa ja nehadam. Superb je super auto pre cestujucich - vela miesta, ale pre sofera je to len presuvadlo. Je rozdiel jazdit z dvojtonou 2.0 tdi ako povedzme 325i. Keby nie 3er, tak aj 5er v tej sume a to uz superb ani zdaleka konkurovat nemoze.
Btw vozil som sa v tom najnovsom 4x4 2.0 TDI combi. Ten motor je pre to auto slaby a pri silnejsom turbo benzine zase auto predbieha podvozok. Pre pohodovu jazdu s rodinou zase chrochtadlo postacuje, lenze chcem vidiet rodinu co da 40 litrov za superba.

ViktorDDD

Streda, 28. Augusta 2013, 08:00

v superbe je veľa miesta, dobré na dlhé cesty, ale je v tom nuda na n-tú, proste len presúvadlo z A do B, nič viac, nič menej
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Streda, 28. Augusta 2013, 10:58

Pravda. Ja len ze Superb je vlajkova lod MB-cky a neporovnaval by som ho s 3er. No v porovnani s 5er hooodne zaostava. Kamos ma to nove 2.0 TDi, ale ako pisete - nuda. Vzadu sice ppci miesta, ale povedal by som, ze az zbytocneho a vpredu miesto zasa chyba. Co sa tyka servisu, tak nie je to az taky cenovy rozdiel v provnani s BMW. Ako tu aj bolo spomenute, ak mas BMW a vies, kde nakupovat diely, tak to vyjde na rovnako, akurat sa len nepresuvas, ale uzivas si jazdu.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

ppmajko
Auto: BMW G11 730Dx
Kraj: Prešovský

Streda, 28. Augusta 2013, 11:15

chalani,,,skuste porovnavat superb alebo bmw len ty co ste ozaj auta vlastnili a samozrejme aj najazdili par km

ja osobne som mal aj bmw aj superba a neda sa to zrovnat,,,,,,miesto pruzenie,interier,vypracovanie roznych veci

sorry ale bmw vo vela veciach zaostava,,,,bavim sa o rocniku 2002 aj bmw aj superb,,,jasne ze nebudem porovnavat nove auta

to sa ani neda nakolkosuperb 2010 cca 12tis a porovnatelne bmw 5rady asi raz tolko takze sa to porovnat neda
BMW G11 730Dx, e60 LCI 530d, e90 318d LCI
ROZPREDAM BMW F10,F11,F15,F06,F25,F26,F01,F07,G11,G30, G31,,,info=sprava

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Streda, 28. Augusta 2013, 11:23

povedal by som, ze tie slogany automobiliek su trefne:
ford - feel the difference (jedine auto na svete kde koli vymeny olejovej vane musite zhodit poloosi, prevodovku, spojku a zotrvak)

skoda - simply clever (naozaj jednoduche auta, az nudne ako bolo spominane. asi najlepsie to zhrnuli jeho uzivatelia tu: http://forum.skodahome.cz/topic/47688-a ... robcu-aut/ )

vw - das auto (len auto. to nechce ziadny komentar)

a kopec dalsich...

zato BMW - radost z jazdy hovori za vsetko a majitelia tejto znacky su ochotny zaplatit drahsi servis prave koli tomu, ze to nieje len presuvadlo ;-)

ps: ppmajko porovnavas so superbom 5-ku alebo 3-ku? lebo 3er je skor na jednej urovni s ochcafkou.... a dalsia vec superb ma byt najvyssia rada a pycha skodofky a ta sa predsa neda ani z daleka porovnavat s najvyssou radou a pychou BMW. sedel si v aspon stredne vybavenej sedme?

Dogg88
Auto: n/a

Streda, 28. Augusta 2013, 13:11

EBOLA napísal:
...

zato BMW - radost z jazdy
...

kym nepride zima :mrgreen: :lol:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

ViktorDDD

Streda, 28. Augusta 2013, 13:28

v zime sa radosť stupňuje
problémom je hlavne to, že zadný náhon si proste vyžaduje akú takú zručnosť šoféra, ten kto odjazdil pár zím na starších bavoroch kde nekecala elektrika do jazdy tak vie ako na to, ale je kopa ľudí čo si kúpi novšie bmw, samozrejme do kopca alebo cez sneh má problém prejsť lebo začne prehrabávať a dsc nepustí, alebo dsc vypne a potom drb do plynu čo to dá a je v priekope, a potom že sa s bmw nedá v zime jazdiť, chce to len cit a trochu rozumu, ale to nemôžeme očakávať od ľudí ktorý sú do áut laici a auto pre nich znamená len prostriedok na presúvanie sa z bodu A do B

EBOLA - skús zhodiť vaňu na 5er, to len bude sranda :mrgreen:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 28. Augusta 2013, 13:43

ak porovnavas superb 2002 to je ten prvy - ano ten tak isto vrzga ako e36 ale pravda je ta ze je tam miesta vzadu slusne

zo srandy porovnanie brzdovych kotucov
ate powerdisk oktavia tdi - 78e, 530d 80e (pritom 530d ho ma v 3/2 rozmere)

samozrejme tlmice sada na oktaviu 170e a u mna stoji jeden tlmic 90e (billstein b4 sa bavime, v sachse to je vyrovnanejsie)

ppmajko - ak hladas tolko komfort, naco si kupujes bmw, alebo presnejsnie auto so sport podvozkom a potom sa nato stazujes?

dogg88 - preco myslis ze by mala v zime radost skoncit?staci si nekupit cinske gumy ale nejaku normalnu znacku.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných