Menil som kolesá , mal som 15ky, a teraz som dal 205/50/16, chcel by som dat ich zapisat, ale neviem ako, povedaly mi v pneuservize, ze také rozmery nemozu bit na 316, iba 205/55/16, ale to mi uz sa nezmesti, mam ET15ky disky, dost siroké.... takze teraz mi vobec nic nesedi :) ale vyzeraju dobre
tieto kola ti nezapisu lebo su mimo schvalenych rozmerov.. 205/55/16 treba, tak ako pisali v pneuservise disky nechaj ake mas, daj tam ale 205/55/16 pneu a daj si ich zapisat na standardny rozmer disku..
pri tvojej spz ti ostava len dufat ze policajti ta nebudu riesit za take hluposti ako su pneumatiky ...inak co som si vsimol tak u nas v Nitre uz na kolesa zvysoka kašlú
ex: E46 330CD Mpak BMW e36 320i coupe //M Paket 18"
tak to poviem, ze mam uz auto rok, ale este ani raz ma nezastavili,dufam ze tak aj ostane...problém je to ze auto stimy kolesami je dost nápadné, vyzera tak, keby som mal pod timy podlozky/ale nemam/iba mam ET15, co vobec neni schvalené na take auto :) ale sedi dobre
a preco by nesluzily loziska ??? vsak to je BMW :), po druhé, co má spolocné s geometriou ? ked menim kolesa z 15 na 16 mam ist na geometriu ??? ked dam 16ky tak gulové capi maju iné nastavenia ako s 15kamy ??? pred pol rokom som bol na geometrii/so starimy kolesami/, keby som tam isiel, a poviem ze nastavte este raz lebo mam iné kolesa, tak mozno ze je to iba moj nazor, ale som takzvany opravár, ale o tom som este nepocul :) ale diky moc za info :)
podla toho co som cital tak pri zmene kolies, nabehnuti na poriadny vymol a raz za daky cas by sa malo ist.. mna skor zaujalo to et. tiez som siel z r15 na r16 a 55ky tam vosli s riadou medzerou a kolesa su dost dnu aby sa nesuchali o lem blatnika. ak tam mas ine et ktore kolesa vysuva von znamena, ze sa zmeni pnutie na loziska a celkovo inak by sa mala spravat aj geometria. tot moj nazor.
v predu by sa zmestilo bez problémov, ale vzadu nepusti, mozno ze aj zato, lebo mam mpaketové pruziny, a mam nizsie ako seriové... ale mimo toho, neodporucam nato ET 15ky, to je uz dost na e36, max ET 20, to je vpohode s hociakimy rozmermi
ser na vynimky atd. moj stryko ma znamosti u policajtov, a pozerali co vsetko ti ukaze maly technicky ked ho das do čitačky ""ROZMER KOLIES TAM NEMáš" len vo velkom technickom a ten ked nosis so sebou v aute s malym technickym , mas pokutu 60 eur, takze ta nemozu zkontrolovat co sa tyka kolies, nevsimol si si ze odkedy vysla vyhlaska ze nesmies mat pri sebe velky technicky odvtedy uz nekukaju kolesa,? akurat tak gumy...
to je sice fajn, ale ak sa pri poistnej udalosti pride na nezrovnalost v TP , tak sa z toho poistovne vyzuju a vsetko bude na jeho triko.. cize tu nejde len o policajtov a ich buzeracie.. ale aj o poistku.