... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
mmracing.sk

biboG60
Auto: E60 530D
Kraj: Žilinský

Re: E60 530d 2004 zvuky od podvozku [riesenie: poloos]

Sobota, 27. Júla 2013, 00:04

zdravím.nebudem zakladat novu temu kedže mam podobný problem na mojej E60 530D automat.
upresním očo sa jedná.pri zaradení D a pohnutí počuť prasknutie niekde od diferáku,ked už idem dalej nič...ked znova zaradím R-ko znova praskne a ide dalej....jazdí normalne aj preradzuje rýchlosti,ale ked začnem brzdit a podradzuje rýchlosti zacne velmi stŕpať odzadu z nápravy do karoserie až hučať a už ked podradí tak ze tou rýchlostou nebrzdí tak už tak nestŕpa do karoserie. vymenil som hardy-spojku bola dost vysekaná,skontroloval som kríž aj stropné ložisko-všetko OK.mam ale podozrenie na ten kĺb ktorý je na konci kardanu ktorý sa prikruca o diferák.dá sa ten klb rozobrat,pripadne vymenit? diferencial vypadá byt v poriadku,s porovnatelnými vôlami ako na inej plne funkčnej E60.viete mi niekto poradit ako to prasknutie a strpanie odstranit? dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Michal NR
Autor témy
Auto: BMW E60 530d
Kraj: Nitriansky

Streda, 31. Júla 2013, 17:10

Serus, no ja mam podobny problem, ked preradim z R do D tak taky kovovy cuk zo spodnej casti auta. Mal som podozrenie na prevodovku ale mam pocit že to bude kardan, buduci týžden to idem riesit tak uvidime.
biboG60 napísal:
zdravím.nebudem zakladat novu temu kedže mam podobný problem na mojej E60 530D automat.
upresním očo sa jedná.pri zaradení D a pohnutí počuť prasknutie niekde od diferáku,ked už idem dalej nič...ked znova zaradím R-ko znova praskne a ide dalej....jazdí normalne aj preradzuje rýchlosti,ale ked začnem brzdit a podradzuje rýchlosti zacne velmi stŕpať odzadu z nápravy do karoserie až hučať a už ked podradí tak ze tou rýchlostou nebrzdí tak už tak nestŕpa do karoserie. vymenil som hardy-spojku bola dost vysekaná,skontroloval som kríž aj stropné ložisko-všetko OK.mam ale podozrenie na ten kĺb ktorý je na konci kardanu ktorý sa prikruca o diferák.dá sa ten klb rozobrat,pripadne vymenit? diferencial vypadá byt v poriadku,s porovnatelnými vôlami ako na inej plne funkčnej E60.viete mi niekto poradit ako to prasknutie a strpanie odstranit? dakujem
1322813229

"Človek musí bežať čo vládze, aby ostal tam kde je, ale ešte rýchlejšie ak sa chce niekam dostať."

biboG60

Sobota, 3. Augusta 2013, 09:24

prevodovka to nieje,to som vylučil už aj ja.je to nieco okolo diferáku bud vnutorné klby poloosí,alebo ten posledný klb kardanu mam taký pocit.prípadne nieco v diferáku.podel sa o skusenosť ak to budeš mat skor vyriesené ako ja :smile:

biboG60

Utorok, 27. Augusta 2013, 22:34

tak už som to vyriešil...bol to klb kardanu,ta posledná čast co sa nakruca na diferák...samozrejme nezohnatelné iba v originale cez 200eur,tak som kupil jazdený kardan.dovod dlhodobeho pomaleho poškodzovania klbu-vybité silentbloky nápravy a diferáku,vybitá nemenená hardyspojka.bývalý majitel vypadá tak ze iba tankoval
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bischoo a 3 neregistrovaní