... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

marecek113
Autor témy
Auto: bmw e46 320D
Kraj: Prešovský

auto straca tah

Sobota, 22. Júna 2013, 16:24

Zdravim mam taky menši problem s mojim BMW rad3 e46 320D r.v 2000 100kW pri rozbiehani sa mi zda byt take lenive ako by slabsie zaberalo turbo alebo ked ho kus pridusim tak ho tak rychlo nerozbehne kus mu to trva, alebo ked jazdim tak ma pekny tah ale ked dam plny plyn tak taha taha kus prestane spadne aj spotreba na tych 17 litrov a potom zase zacne akoby tahat. Vymenil som uz podtlakove hodicky, skušal som aj hybat s ventilom na turbe a nezadrhava sa podla mna. tak cim to moze byt? skusit este rozobrat turbo a vycistit ho??
Naposledy upravil/-a marecek113 v Sobota, 22. Júna 2013, 20:24, upravené celkom 1 krát.

djmetla
Kraj: Košický

Re: TURBO

Sobota, 22. Júna 2013, 20:08

marecek113 napísal:
Zdravim mam taky menši problem s mojim BMW rad3 e46 320D r.v 2000 100kW pri rozbiehani sa mi zda byt take lenive ako by slabsie zaberalo turbo alebo ked ho kus pridusim tak ho tak rychlo nerozbehne kus mu to trva, alebo ked jazdim tak ma pekny tah ale ked dam plny plyn tak taha taha kus prestane spadne aj spotreba na tych 17 litrov a potom zase zacne akoby tahat. Vymenil som uz podtlakove hodicky, skušal som aj hybat s ventilom na turbe a nezadrhava sa podla mna. tak cim to moze byt? skusit este rozobrat turbo a vycistit ho??

Skús sa pozrieť do vnútra turba či má oska niejakú veľkú vôlu. Kľúdne si tam posvieť. Ak nemá odporúčam diagnostiku a zistiť koľko turbo tlačí! Ale taktiež to môže byť aj niečo iné!. Keďže sa jedná o výkon motora môže to byť aj palivové čerpadlo resp. vstrekovanie. No nechcem strašiť taktiež to môže byť palivový filter na mojom starom aute to robil práve on. Auto jazdilo ale po zošliapnutí išlo dosť lenivo. Nezabúdaj že v týchto horúčavach sú autá s turbom pomalšie a to vďaka prehriatemu vonkajšiemu teplu. Vzduch, ktorý turbo nasáva sa neschladí cez intercooler tak ako za nižších teplôt. Pri niektorých vozidlách, ktoré majú menší intercooler je to pekne cítiť.

Moje otázky:

- za studena motor ťahá lepšie ako za prevádzkovej teploty?
- počuješ niejaké zvuky (typu vysoké pískanie) ?
- citeľná stráta výkonu nastavá pri konkrétnych otáčkach resp. prevodovom stupni?

Čo môžeš urobiť:

- skontrolovať vôlu osky v turbe (samozrejme maj vychladnutý motor)
- skontrolovať vzduchový filter či nie je zanesený
- skúsiť vymeniť palivový filter ak si ho nemenil
- diagnostikovať tlak turba v plnom rozsahu ot./min
- diagnostikovať vstrekovanie resp. čerpadlo

Zoradil som to podľa najjednoduchších až po tie najzložitejšie. Pevne verím že to bude filter ;) a keď ho vymeníš pôjde ako nové!

P.S. oprav si názov témy aby ti to nezmazali ;) !!

marecek113
Autor témy

Re: auto straca tah

Sobota, 22. Júna 2013, 20:29

turbo ma volu ale podla mna nie az niejaku katastrofalnu. Kus ho pocujem popiskovat pri otvorenom okne. A auto strati tah priplnom plyne na hocijakom stupni ale ked mu pritlacim na tej 1 alebo 2 tak nie lne na vysich, Diagnostika vypisuje ventil turba. A robi to aj pri teplom aj zimnom motroe aj ked tu bolo chaldno tak to robilo! auto mam 2 tyzdne pri kupe som si to nejako nevsimol. A raz mi ho hodilo do nudzoveho na dialnici pri akceleracii! Filtre boli menene vsetky. NO vidno to na vzduchovom a pelovom filtri ale možem skusit vymnit ten paliovovy! Vstreky a cerpadlo si mylsim ze nie lebo startuje na supa.

djmetla
Kraj: Košický

Sobota, 22. Júna 2013, 20:36

marecek113 napísal:
turbo ma volu ale podla mna nie az niejaku katastrofalnu. Kus ho pocujem popiskovat pri otvorenom okne. A auto strati tah priplnom plyne na hocijakom stupni ale ked mu pritlacim na tej 1 alebo 2 tak nie lne na vysich, Diagnostika vypisuje ventil turba. A robi to aj pri teplom aj zimnom motroe aj ked tu bolo chaldno tak to robilo! auto mam 2 tyzdne pri kupe som si to nejako nevsimol. A raz mi ho hodilo do nudzoveho na dialnici pri akceleracii! Filtre boli menene vsetky. NO vidno to na vzduchovom a pelovom filtri ale možem skusit vymnit ten paliovovy! Vstreky a cerpadlo si mylsim ze nie lebo startuje na supa.

Ak je to ventil turba skontroluj podtlakové hadičky od vakuovej pumpy až po ventil turba :) Poprípadne daj skontrolovať ten ventil na turbe. Skús aj ten filter ;) ale ak si ho menil nedávno resp. pred tebou niekto neviem či to pomôže

marecek113
Autor témy

Sobota, 22. Júna 2013, 20:43

Podtlakove hodicky som menil od turba po zasobnik podtlaku a od neho až po podtlak z hadcie co ide od vakupumpy po brzdy tam sa to napaja. Tak ma už napada len to vycistenie toho turba.

Užívateľov profilový obrázok
Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 22. Júna 2013, 21:13

Ked to auto ,,netaha" tak to dymi?
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

PowerOfDevil
Auto: E 46 330xi
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 23. Júna 2013, 07:51

Mam skryty tip. skus povolit vyfuk pred katalyzatorom (len ho povol aby ti nespadol ale aby mohol tadial fucat von) stretol som sa s rovnakym problemom na 320D 100KW.. Auto bolo niekolkokrat na diagnostike a stale slaby vykon a dost vysoka spotreba.. nakoniec to bol pripchaty katalyzator!!! zalezi od toho co tam predchadzajuci majitel tankoval!!
daj vediet ci pomohlo... vela zdaru a trpezlivosti..

marecek113
Autor témy

Nedeľa, 23. Júna 2013, 09:43

Pri akceleraciii kusok zadymi ale nie tak že vydim za sebou kudol dymu! len chvilku a potom nedymi. Ale mam taky pocit že vtedy co mi ho hodilo dop nudzoveho muselo dost zadymit lebo auto co islo zamnou tak trubil apotom mi pustiol vystrazne. Ked som potom zastavil vypol a zapol motor zase islo v pohode ale vzadu na vyfuku sa i zdalo že bolo kus oleja. Ten katalyzator mozem skusit len bude stoho pekny hluk ked to pojdem vyskusat no ale robi to len pri rudkom pridany plynu ked ho pridavam plynulo tak pkne taha

Lewelboss

Nedeľa, 23. Júna 2013, 10:21

100kw pri serii nezadymi vobec, ak ano, tak uplne zanedbatelne, teda pokial tam nie je chip..

Tym padom to v skutocnosti moze robit turbo, (pripadne ten kat)..
Zistujem to vzdy pomocou diagnostiky, hodnoty turba pozadovane a aktualne, pokial su tam nejake rapidnejsie rozdiely tak problem bude tam. Samozrejme sa nemysli na mieste, ale v premavke, pri plnom plyne alebo v kopci atd.
Maximum by malo byt 2100mbar - obe, aj poziadavka aj aktual.

Moze to sposobovat zle nastavena regulacia na samotnom turbe, zle fungujuca mechanicka cast regulacie, alebo aj podtlak a samotny regulator podtlaku. Potom tiez moze byt auto chipovane a zle nastavena regulacia v riadiacej jednotke, alebo ine mapy turba a hadze to do nudzaku vdaka overboostu..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

marecek113
Autor témy

Nedeľa, 23. Júna 2013, 10:36

tak kusok zadymi ale hovorim nie nejako extremne len jak sa prida plyn apotom dost. No tak skusim to napichnut este na ten pocitac a zmerat tie hodnoty. Ja si osobne myslim a skusim este vybrat turbo a vycistit tie lopatky na turbe a skontrolovat ventil ci nahdoou zo spodu nebude na tej regulacnej tycke nejaky borde,l ktory to zasekava

Lewelboss

Nedeľa, 23. Júna 2013, 10:53

Pred tym ako by som vybral turbo by som to poriadne popozeral tou diagnostikou. Pretoze to moze robit aj cerpadlo (co je u tychto aut typicke) ale aj vaha vzduchu a robota - vybrat turbo nie je prave za 15 min..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

marecek113
Autor témy

Nedeľa, 23. Júna 2013, 11:02

No tak to mas pravdu ze to turbo je na dlhsie. No cital som tu niekde že tie čerpadla robia problem. Co tam najcastejsie odchadza? Este ma napdalo skusit zablendovat egrko? Skusim to premerat a uvidm aj ked stale sa mi zda to trubo lebo aj ked idem do kopca a pridam mu tak je lenive az potom sa rozbehne

Lewelboss

Nedeľa, 23. Júna 2013, 11:31

EGR zvykne robit ine veci, ale zhodit z neho hadicku a ist sa previezt je na 2 min roboty.

Cerpadla zvyknu odchadzat aj mechanicky aj elektronicky. Napr ja som kupil 320d s pokazenym cerpadlom a spravalo sa to tak, ze ked som drzal plny az po 3000 tak sa potom zrazu schytilo a slo, ale ked som znova klesol pod 2000 tak uz neslo, iba ako nejaky 30kw hladky diesel..ale vtedy auto nedymi vobec, iba nejde.

Ked je na chybe turbo a dupnem plny plyn, tak zvykne auto podymievat kym nezacne ist tak ako ma - a teda kym nezcne turbo tlacit.
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

marecek113
Autor témy

Nedeľa, 23. Júna 2013, 11:50

No tak skusim to trubo premerat. A uvidim. Podla mna keby to robilo cerpadlo tak elektronicky by nieco vypisalo a mechanicky no neviem hovorim auto startuje pekne, zadymi len na chvlku aj ked mu dam plny kotol ani to poradne nevidim v spetaku, to dymenie som skusil len tak ze mi priadli plyn a ja som stal za autom. pri jazde to nevidiet. Dufam že to bude len turbom

PowerOfDevil
Auto: E 46 330xi
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 23. Júna 2013, 11:55

marecek113 napísal:
Pri akceleraciii kusok zadymi ale nie tak že vydim za sebou kudol dymu! len chvilku a potom nedymi. Ale mam taky pocit že vtedy co mi ho hodilo dop nudzoveho muselo dost zadymit lebo auto co islo zamnou tak trubil apotom mi pustiol vystrazne. Ked som potom zastavil vypol a zapol motor zase islo v pohode ale vzadu na vyfuku sa i zdalo že bolo kus oleja. Ten katalyzator mozem skusit len bude stoho pekny hluk ked to pojdem vyskusat no ale robi to len pri rudkom pridany plynu ked ho pridavam plynulo tak pkne taha

na hluk sa vykasli.. pokial sa nebudes tak vozit v nedelu okolo kostola kym bude omsa [-o< tak si myslim ze to take zle nebude :D . za pokus to vsak stoji... aspon si budes isty ze auto nieje pridusene a hlavne to nic nestoji :P

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní