... všetko o BMW ...
rancsodavid napísal:Tak s tímhle opatrně !! Staré žhaviče u 530d jsou na 12 Voltů. Ale u novějších aut, které mají místo relátka řídící jednotku žhavení, pracují žhaviče s napětím 3-8 Voltů a tou baterkou je 100% odpálíš. Ty nové žhaviče je třeba buď zkoušet můstkovým ohmetrem (meří velmi malé odpory) a nebo pracovat se žárovkou - svítí/nesvítí. Už jsem to na tomto fóru psal, tak si to najděte !!..... po jednom ich daj priamo na baterku -plus 12v-
6zylinderBMW napísal:Nechcem sa hadat, ale mne nic neblokuje pri vytlcenej baterke, normalne starter klepe ako keby mu bola zima a pristrojovka sa premeni na diskoteku. Mam 530 FL.
starML napísal:Tak s tímhle opatrně !! Staré žhaviče u 530d jsou na 12 Voltů. Ale u novějších aut, které mají místo relátka řídící jednotku žhavení, pracují žhaviče s napětím 3-8 Voltů a tou baterkou je 100% odpálíš. Ty nové žhaviče je třeba buď zkoušet můstkovým ohmetrem (meří velmi malé odpory) a nebo pracovat se žárovkou - svítí/nesvítí. Už jsem to na tomto fóru psal, tak si to najděte !!