... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

HKNZ6
Autor témy
Auto: 318tds
Kraj: Nitriansky

E36 318tds - Zlý prvý štart

Streda, 23. Januára 2013, 09:42

Čaute chalani no mám taký problém, keď odstavím auto na dlchšiu dobu cca 3 až 6 hodín auto zle štartuje.či auto za studena keď je mínus nenaštartuje keď je aspoň plus 10 tak po dlhom trápení točení chytí. Štaretér točí ale auto ani neodpáli, keď ma roztiahnu chytí hneď. Potom zhasnem motor a hneď chytí. Hneď ako vstúpne teplota motora lepšie štartuje. Najprv sme si mysleli že nedostáva naftu, dostáva. potom že sú to žaviče, žhaviče idú, potom že trysky trysky sme vybrali nastavili prečistili, ďalej to boli hydraulické zdvyhátka vymenili sme nič. Jediné čo ma napadá je to že som tu raz čítal že jeden chalan prečistil štartér a že mu problém odišiel. čo vy na to ? dík za rady

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: [E36 318tds Touring] Zlý prvý štart

Streda, 23. Januára 2013, 10:04

štartér počuť na zvuku keď normálne točí tak tam problém nebude, keď sa len "prevaluje" tak hej, ale aj vtedy by to malo po poriadnom nažhavení chytiť, že ste žhaviče kontrolovali a žhavia nemusí znamenať že žhavia poriadne :wink:
skús nažhaviť za sebou 3-4x a potom štartovať, keď to chytí o niečo lepšie tak je to jasné že žhaviče
a tiež nastavenie čerpadla (predvstreku) má vplyv na štarty
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

HKNZ6
Autor témy

Streda, 23. Januára 2013, 10:39

ViktorDDD napísal:
štartér počuť na zvuku keď normálne točí tak tam problém nebude, keď sa len "prevaluje" tak hej, ale aj vtedy by to malo po poriadnom nažhavení chytiť, že ste žhaviče kontrolovali a žhavia nemusí znamenať že žhavia poriadne :wink:
skús nažhaviť za sebou 3-4x a potom štartovať, keď to chytí o niečo lepšie tak je to jasné že žhaviče
a tiež nastavenie čerpadla (predvstreku) má vplyv na štarty

môžem nažhaviť aj 10 krát a nič... žhaviče boli vonku skúšali sme ich. a aj keď boli vonku trysky sme pozerali či žhavia. Skúšali sme štartovacím sprejom naštartovať a nenaštartoval takže to pred strek asi nebude. neviem uvidím asi to budem musieť dať na diagnostiku
dík za radu

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 23. Januára 2013, 12:53

ked to chyti na roztiahnutie, ale zo starteru nie, mas uplne rozhodene rozvody.

HKNZ6
Autor témy

Streda, 23. Januára 2013, 13:42

cez leto auto chytilo aj na štartér ale až na 3tí krát. A keby boli zhodené rozvody tak by auto nešlo dobre nie ? napadla ma ešte kompresia
starynovy napísal:
ked to chyti na roztiahnutie, ale zo starteru nie, mas uplne rozhodene rozvody.

starynovy

Streda, 23. Januára 2013, 13:58

ja tu netipujem, mas tam tak maly predvstrek ze otacky starteru nevytvoria dost kompresneho tepla pri tej piestovej rychlosti, aby sa tam ta nafta vstreknuta v hornej uvrati, alebo skor este po nej vznietila.. preto to na roztiahnutie chyti.

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 23. Januára 2013, 14:08

v lete som štartoval studený motor za 1 otáčku, ako prišla zima a teploty pod cca 5st. tak studené štarty sa predĺžili na 10sekundové a to po 3 nažhaveniach
po nastavení predvstreku sú studené štarty v mínusoch bezproblémové
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy

Streda, 23. Januára 2013, 14:10

nj tu ma kazdy nejaku maniu s kompresnymi tlakmi, lebo je lahsie prekruzkovat motor nez nastavit predvstrek :roll:

HKNZ6
Autor témy

Streda, 23. Januára 2013, 14:13

lenže nenaštartoval ani na štartovací sprej. tak asi s predstekom problém nebude nie ?
starynovy napísal:
nj tu ma kazdy nejaku maniu s kompresnymi tlakmi, lebo je lahsie prekruzkovat motor nez nastavit predvstrek :roll:

HKNZ6
Autor témy

Streda, 23. Januára 2013, 14:15

starynovy napísal:
ja tu netipujem, mas tam tak maly predvstrek ze otacky starteru nevytvoria dost kompresneho tepla pri tej piestovej rychlosti, aby sa tam ta nafta vstreknuta v hornej uvrati, alebo skor este po nej vznietila.. preto to na roztiahnutie chyti.

niekedy tento týždeň sa pustím do nastavenia predvstreku. dík za informácie

fefe1103
Auto: E36 318TDS

Štvrtok, 24. Januára 2013, 21:34

Vidim ze mas presne ten isty problem co ja a stale neviem co to moze byt, zajtra mi kamos otlakuje motor a uvidim.Ak budu tlaky v poriadku tak jedine nastavenie.Vacka s klukou su nastavene ale este cerpadlo a hlavne davku.No tak som zvedavy ze co.Dam ti potom vediet ok???
E36 318TDS Before Me Wife

HKNZ6
Autor témy

Sobota, 26. Januára 2013, 21:13

fefe1103 napísal:
Vidim ze mas presne ten isty problem co ja a stale neviem co to moze byt, zajtra mi kamos otlakuje motor a uvidim.Ak budu tlaky v poriadku tak jedine nastavenie.Vacka s klukou su nastavene ale este cerpadlo a hlavne davku.No tak som zvedavy ze co.Dam ti potom vediet ok???

okej dík :) ja momentálne chýbať za autom neviem lebo mám rozrobený jeden projekt na ňom takže sním nejazdím a nedostal som sa ešte k čerpadlu... budem rád

PietroLM
Auto: 318 TDS E36 sedan
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 27. Januára 2013, 17:13

S výsledkami pokusov sa potom podeľte páni. Na 318-tke TDS mám taký istý problém, zrejme to bude niečo chronické. V lete mi auto štartovalo vyslovene na brnk, ale ako prišli prvé mrazy tak je to trápenie. Najskôr som myslel že mi padá nafta, tak som vymenil hadičky ku filtru a do čerpadla..hodil som tam aj ručnú AC pumpičku so spätným ventilom. Ale problém to neodstránilo.

Zhodou okolností, keď sa vám to už podarí naštartovať, vyletí z výfuku strašne čierny dym? Iba v prvú sekundu, ale sneh za mnou je vždy začiernený :mrgreen: A podávacím čerpadlom v nádrži to náhodou nemôže byť??

HKNZ6
Autor témy

Nedeľa, 27. Januára 2013, 18:55

PietroLM napísal:
S výsledkami pokusov sa potom podeľte páni. Na 318-tke TDS mám taký istý problém, zrejme to bude niečo chronické. V lete mi auto štartovalo vyslovene na brnk, ale ako prišli prvé mrazy tak je to trápenie. Najskôr som myslel že mi padá nafta, tak som vymenil hadičky ku filtru a do čerpadla..hodil som tam aj ručnú AC pumpičku so spätným ventilom. Ale problém to neodstránilo.

Zhodou okolností, keď sa vám to už podarí naštartovať, vyletí z výfuku strašne čierny dym? Iba v prvú sekundu, ale sneh za mnou je vždy začiernený :mrgreen: A podávacím čerpadlom v nádrži to náhodou nemôže byť??

Ten čierny dym je aj u mňa :D Ja som ani cez leto neštartoval 100% ale teraz ho cez štartér ani nenaštartujem

fefe1103
Auto: E36 318TDS

Nedeľa, 27. Januára 2013, 21:24

A nahodou vam to niekde netlaci olej??? do sania ku filtru alebo cez mierku oleja hmmmmmm???V pondelok by som mal vediet ako su na tom tlaky tak sa potom pochvalim.A odtial sa zacne vsetko odvijat.Ja uz mam zrepasnutu celu palivovu sustavu takze uvidim v akej kondicii bude motor.
E36 318TDS Before Me Wife

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných