... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
BMW 07
Kraj: Banskobystrický

Re: 530d- nenávidim BMW, Help vstrekovanie

Pondelok, 7. Januára 2013, 09:28

starynovy napísal:
nepovedal by som ze stale zavreta, ale poskodena.. nafta ide do prepadu okolo ihly, a tym ju maze, a chladi.. tj bude zrejme vybehana ako suka.. no itak mas ten lepsi pripad, horsie by bolo keby to prepalilo piest.

S tým kladivom môžeš vyberať vstreky aj na kamióne :shock: ... paráda

A vie niekto, ako sa prejavuje prepálený piest? Motor je total KO a nejde? Alebo sa dá na to prísť aj skôr?
Keď už sa toho toľko učím o týchto motoroch a vstrekovaní, tak nech mám tie informácie kompletné 8) Ď.
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

starynovy
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 7. Januára 2013, 15:40

ked na to prides tak uz je neskoro, tj. je tam diera, velky pokles kompresie, nepravidelny chod, a popol v oleji... ma sa tomu predchadzat pravidelnou kontrolou trysiek, nielen na diagnostike (lepsie nez nic), ale demontazou, a testom, neviem ci diagnoza odhali to ze tryska kvapka...

csuka530d
Autor témy
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 7. Januára 2013, 16:48

tak tak staronový ako vravíš.

podla mna nie vždy odhalí ved hladte na môj problém na diagnostike boli vsetky hodnoty OK (skoda ze som nenafotil )

a pritom mi tlačil 6 vstrek do prepadu full davku . sa modlim aby nebol poškodený piest kvoly nedostatku nafty.

ale nemyslim odhalilo sa to celkom skoro.

starynovy

Pondelok, 7. Januára 2013, 16:56

diesel nieje benzin, dieselovy motor moze bezat tak chudobne ako len chces, EGT rastu so zvysujucov sa davkou, presne naopak ako u benalu.. takze pokoj \:D/

csuka530d
Autor témy

Re: 530d- nenávidim BMW, Vyriešené!!!!

Pondelok, 7. Januára 2013, 21:53

Ahoj páni

akurát som dokončil lokomotívu :)))) ale to je už minulosť

vymenil som ten vadný 6 tý vstrek ktorý tak vehementne tlačil palivo do prepadu

auto naskočilo takmer v momente (kým sa odvzdušnil system par krat pretočilo motorom)

nechal som trocha zohriať. aaaaaaaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: krásne štartuje motor pretočí raz a už aj chytá .

v žiadných otáčkach nevybruje motor žiadne pazvuky pri vytáčani. a žiadné EINSPRICENLAGE a chujoviny.

takže ponaučenie z celého

1. zdiagnostikovať vstreky softwarovo je len velmi orientačné niečo a kludne aj pri OK hodnotách môže tlačiť naftu do prepadu!
2. opať sa potvrdilo že sme takpovediac jedna rodinka vlastnikov BMW a radi si navzájom pomôžeme ako môžme.(velká vdaka chalani za rady)
3. pri zháňani vstrekovača som vždy dostal odpoved: áno máme použité neodskúšané ale funkčné za 130 EUR . Zrepasované za 200Eur
takže mačka vo vreci ale????? vzhladom nato že bývam 30kilometrov od Hungary hranic, tak prečo nie zistiť čo to stojí.
a na moje velké prekvapenie 40 kilometrov smerom na Budapešť som natrafil na profi firmu.

cena komplet repasu jedného vstrekovača CR do m57 ky je za 80EUR!!!!!
cena za pretesnenie a preskúšanie CR čerpadla je za 100EUR!!! ( vraj tie čerpadlá zriedkavo odchádzaju a najčastejšie ich pretesnia a frčí ďalej)
záruka samozrejmosťou.

tak ak mi najbližšie odíde vstrekovač tak to preverím a dám im ich spraviť.

maniaczv

Re: 530d- už mám rád BMW, Vyriešené

Pondelok, 7. Januára 2013, 22:00

=D>

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 7. Januára 2013, 22:17

Repas sa neoplati, casom zistis sam...

csuka530d
Autor témy

Pondelok, 7. Januára 2013, 22:24

ja už teraz viem PeTO

aj by som bol kúpil bez mihnutia oka nové vstreky v bawarii ale toto auto mi už zožralo 18 vstrekov po 250 Eur ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

starynovy

Pondelok, 7. Januára 2013, 22:39

tieto dnesne auta chuj vydrzia, kamos si kupil Fiat grande punto 1.9JTD, ma 4 roky, na tacho 95k, v skutocnosti asi 2x viac, podstatne je, ze ma odkalene turbo (zavija ako hasici), 2 vstreky uplne mrtve, 2 nacate.. tj. po zhruba 150k sa dnesne priemerne auto odporuca s vyhliadkou na servis v cene asi 1000€ :roll: moja E34 ma 22 rokov, a nema jedinu elektronicku zavadu, motor detto.. ked sa odporuca chudera od hrzde, tak si pojdem kupit inu, alebo preprobim E39 tds na mechaniku ako mam teraz, a nie vkuse riesit einspritzunganlage :D

PetoK

Pondelok, 7. Januára 2013, 22:42

Nebuď smiešny, a Fiat sem nepleť... to nie je auto, ale šrot.

starynovy

Pondelok, 7. Januára 2013, 23:01

bohuzial vstrekovaci system ma od rovnakeho vyrobcu ako tvoj zazrak, a vychadzaju z rovnakej mexickej linky :thumbup:

edit: ale stym holt treba pocitat, planovana zivotnost CR bola na zaciatku asi 200k, ked sa zistilo ze nafta nieje zdaleka taka kvalitna ako si mysleli, tak to kolise 100-150k km, to jedneho stretne ci ma fabiu 1.4TDI, alebo M550d...

PetoK

Pondelok, 7. Januára 2013, 23:39

Fajn, tu ani tak nejde o vstrekovače, ale o celok... snáď nechceš tvrdiť, že Fiat má porovnateľnú konštrukciu a kvalitu ako BMW... ??? :lol: :lol: :lol: ](*,)

starynovy

Pondelok, 7. Januára 2013, 23:51

no tak to nie, sam som odtialto hnal jedneho clena co vyslovil slovne spojenie: oktavia, masina :D ale tie casti motoru su holt uz skoro za jedno, taka je dnes doba, s tym nic nespravime...

perfe11
Auto: 520i touring 1998
Kraj: Bratislavský

Utorok, 8. Januára 2013, 07:47

Najhorsie je pri Diesloch ze motory su nesmrtelne ale veci okolo nich sa pokazia a to je nahovno.
Lenze to nieje tym zeby sa nedali vyrobit lepsie ale tym ze autosalony ziju ani nietak z predaja aut ale zo servisu aut .

starynovy napísal:
no tak to nie, sam som odtialto hnal jedneho clena co vyslovil slovne spojenie: oktavia, masina :D ale tie casti motoru su holt uz skoro za jedno, taka je dnes doba, s tym nic nespravime...

Užívateľov profilový obrázok
hellrider
Auto: e39 530d
Kraj: Bratislavský

Utorok, 8. Januára 2013, 08:28

presne ako vravis,

tiez pracujem pre jednu nemenovanu a na porade o vysledkoch boli predaje aut relativne uspokojive, ale ze predaj nahadnych dielov zaostava vyrazne oproti planu, ze nie sme ani v polovici..... takze asi tak. To ani nehovorim ze kamosovi zom zohnal origo spojku za cenu XY... a v origo predajni si za nu uctovali ccca 5xXY. Ale to uz asi vieme.

csuka, GJ :thumbup: . drzim palce tebe aj nam ostatnym aby nas nic zavazne nepostretlo, minimalne v tomto Novom roku 8)
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných