... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
meridian
Autor témy
Auto: bmw 525d - e61
Kraj: Bratislavský

Re: Kúpa X5 - poprosím o názor/radu

Nedeľa, 28. Októbra 2012, 21:50

Ďakujem Lubos za prispevok...budem sa snazit vybrat nieco co ma nezradi.. :) hadam prehliadka auta v bmw mi pomoze aspon trosku..lebo ja sa tomu tak prd rozumiem :)
pekný večer.

Stefan

rebel
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 29. Októbra 2012, 01:37

Lubos :thumbup: presne ako si napisal ... najdolezitejsi je majitel, auto je dobre, to co sa z neho stane po par rokov ... o tom rozhoduje len ten majitel. Ako pises, treba tam mat taky cit na to, ci je to chuj alebo je to prijemny clovek a podobne ... Ked je niekto chuj na ludi, tazko bude dobrak k autu :)
Je pravda ako pises ze stresne okno je nie extra vyuzitelne ale robi to ten pocit luxusu, je to nieco extra, je to prijemne ... Naslapy rovnako, su nahovno, zavadzaju, ale auto s nimi vyzera ovela lepsia a par dni dozadu som napriklad vdaka naslapu neoskrel z boku auto o taky murik ale skrkol som len ten naslap z boku. Po vizualnej stranke tie naslapy naozaj dodaju autu vacsiu silu. Vela veci na aute je nepraktickych ... aj ta spotreba napriklad pri x5 ... ale tie veci robia to auto fajnovym :)
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

mitocross
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 29. Októbra 2012, 10:21

prispejem nazorom na to tretie auto co dal autor:
Na toto auto som narazil v inzercii pred par tyzdnami. Len pri zbeznom ceknuti inzeratu som ho zaradil do kategorie NIE. Mozno skutocnost je ovela lepsia, ale majitel (vraj autobazarnik - moze toto skuseny clovek urobit nevedome?) v tom ma asi bordel. Pre mna je to (len na prvy pohlad - z inzeratu - ale to je snad najdolezitejsie, nie?) prestriekana skladacka - ale mozno naozaj krivdim. To uz radsej kupit tu ciernu socku za 17000,- co tu prednedavnom kupil jeden z foristov, resp. dalsich inzeratov je velmi vela...
K autu v inzerate:
-odkedy sa dodavali standardne ochranne listy lakovane? ak to je urobene dodatocne, tak by som to asi v texte inzeratu dal na prve tri miesta medzi informaciami - ze co a preco a urobim z toho prednost, ked je to v poriadku
- nasiel som viac inzeratov na toto auto - v jednom je 60 tis. km, na druhom 77tis a potom 120tis. - wau, dodava doveru
-udajne 3,0D - koncovky 3,0SD - ?
-ze vkus ludi je divoky to ano, ale taku kombinaciu exterieru a interieru som este nevidel. Asi ma zmiatli tie listy. Elektrony model 177 vo velkosti 18" -rarita. No budis.
... too old to be alternative, too alternative to be old ...
PRINCÍP FUNGOVANIA DPF: https://youtu.be/DMA3MsgjRy4
PREČO SÚ V SANÍ KLAPKY A PREČO SÚ DÔLEŽITÉ:
https://www.auto.cz/klapky-v-sani-proc- ... otor-96035

meridian
Autor témy

Pondelok, 29. Októbra 2012, 12:48

AHoj , no tiež mi to nesedelo..na svojom webe maju ine info ako na autovii a ine info je aj na autobazar.eu :) takze to neviem teda :) mozno s apojdem naneho pozriet..clovek nikdy nevie.. uvidim pocitovo ako to bude..ked sa mi to bude zdat ok tak to vezmem do bmw a oni mi povedia hned co a ako s tym auto je a bolo...je mi jasne ze mi vsetko povedat nevedia..ale tak hadam vedia viac ako ja :D pekny den

Stefan

mitocross
Auto: X5 40d 2013 MCB

Pondelok, 29. Októbra 2012, 13:42

ahoj,
V bmw ti hlavne povedia (resp. daju zoznam podla VIN) v akej vybave to auto opustilo fabriku - potom mozes skladat puzzle co nesedi.
Ohladom servisu budes asi sklamany - maximalne udaje o servisnych prehliadkach pri urcitom stave km, ale opravy alebo nieco mimo planu (napr. oprava havarie, vymena vadnych veci) sa tam objavia len vynimocne, a aj to len v pripade, ze si to nedal opravit mimo autorizaku. (napr. moje vyhliadnute auto tam nemalo ani zmienku o prestriekanych sramoch na dverach, spetak oznaceny X od poistovaka a nevymeneny a dalsie malickosti,..... a servis inak prikladne v bmw)
Tu je treba skor poriadne prehliadnut a vediet na co sa zamerat, alebo zobrat znameho cloveka, co sa vyzna. V opacnom pripade je to zbytocny risk a na to je ponuka inych aut prilis pocetna.
prajem vyhodnu kupu
mito
... too old to be alternative, too alternative to be old ...
PRINCÍP FUNGOVANIA DPF: https://youtu.be/DMA3MsgjRy4
PREČO SÚ V SANÍ KLAPKY A PREČO SÚ DÔLEŽITÉ:
https://www.auto.cz/klapky-v-sani-proc- ... otor-96035

meridian
Autor témy

Pondelok, 29. Októbra 2012, 15:38

Ahoj,

dakujem za reakciu. Čo sa týka bmw servisu tak ked som kupoval 5-tku tak mi dost pomohli..povedali mi "maximalne" co sa dalo..Jednak zakladne veci co nasli podla VIN, ale povedali hned ze treba menit pripadne repasovat vstreky, menit sviecky (alebo to boli zhavice? neviem :D )..ze boli jemne tuknute dvere ktore som ja nezbadal ...a plno veci naco by som sam nikdy nepirisel..takze lepsie ako nic..samozrejme planujem niekoho zobrat k obhliadke auta..len este neviem koho :D:D keby tu bol nejaky manik co sa vyzna tak zaplatim v pohode...pekny den

Stefan

rebel

Pondelok, 29. Októbra 2012, 18:18

Vsak v podstate ked to majitel pripustil ze to mozes zobrat do bmw servisu skontrolovat, tak nebude problem, proste to tam zober. Akurat kedze chlapec robi s autami, predpokladam ze to pojde do servisu bmw, kde pozna tych chalanov :D Ked nie, tak viac menej tam najdu vsetko mozne, vsak chcu najst cim viac problemov, aby to mohli spravit :) resp. vymenit.

meridian
Autor témy

Pondelok, 29. Októbra 2012, 21:48

ak sa pojde do bmw servisu, tak sa pojde tam kam ja chcem..takze mimo ich mesta..bude to v BA..a oni su z Komarna..takze mozno tam dosah nemaju..neviem :)

rebel

Pondelok, 29. Októbra 2012, 21:51

Daj kazdopadne vediet potom,aky bude potom vysledok. Nech sa ti zadari :thumbup:

meridian
Autor témy

Pondelok, 29. Októbra 2012, 22:40

jasne urcite dam..dikes :)

Stefan

rado x5
Auto: bmw x5

Streda, 7. Novembra 2012, 08:54

ľuboš123 napísal:
Km nie sú dôležité. Základom je MAJITEĽ, MAJITEĽ, ešte raz: MAJITEĽ, či ex majiteľ. Ak kupuješ auto v takejto cenovej kategorii, tak OSOBNE sa vyhýbam autám, ktoré majú málo km a sú za OK cenu.... zatiaľ ma inštinkt nesklamal, teda, najprv som sa aj ja musel x krát popáliť, kým som na to prišiel, že áno, ale 20-50.000 km je NIČ, ak je kraksňa servisovaná a správne prevádzkovaná.

Ak auto nekupuješ priamo z leasingovky, či operat. leas., kde máš super kamoša....:), tak na km nepozeraj. Ono sa to nezdá, ale dať po kúpe do tip-top stavu také hebedo ako X5 je, dá zabrať peňaženke, teda, ak nejakých 4-5.000 eur na taký slušnejší servis a OK diely nepovažuješ za veľa peňazí.

Je LEPŠIE kupovať auto, ktoré vrká skoro denne, ako nejakú úloženku, lebo môže stáť kvôli tomu, že sa serká, môže byť, že majiteľ nemal na servis a phm, aj to sa stáva..., ale podľa km..... stačí si pozrieť mobile .de, na SVK sú často autá lacnejšie ako z vonku:), záhada.

obyčajné sedačky by som nebral, šmýka sa v nich a nemajú podložku pre kolená, niečo fantastické pre pohodlie, čierny interiér je menej háklivý na údržbu, béžový je zase viac luxusnejší.

Strešné okná sú už veľmi veľké, časom môžu púšťať vodu a v X5 je ako v š100, je vysoká kabína, nepáli tak ako v osobákoch, aj je kasňa pevnejšia.

Super je ski vak, mizerné sú hliníkové nášľapy, ak sú, dáš ich dole..., sú na h--o. Dôležité je, aj okolie a majiteľ, ked pôjdeš kupovať, či sa stretnete niekde na benzínke, alebo Ta pustí rovno do garáže, ešte aj z toho sa dá veľa usúdiť, ako Ti predvedie auto, či ho zohreje na mieste, alebo či sa Ti bude predvádzať...:).

Kúp dobre, nejakých 3-5.000 eur v tejto kategorii nehrá rolu!!!!!!

mozem len suhlasit ja som dal za moju e53 3.0d 2006 kupovana v sr 105000origo v roku 2009 26500e a to vsetci krutili ocami ze preco tak vela ked sa dala aj za 22lit a vyplatilo sa teraz 182000tis a v pohode samozrejme urcite muchi mala ale to kazde auto mimochodom brat bude predavat svoju e70 3.0d 102000km

LOKI

Streda, 7. Novembra 2012, 09:53

meridian - ako inak ty zase necakaj nalozeny cuker s 60.000km ked mas limit do 25 :lol: za tu cenu mozes mat nieco s vybavou, dobrym stavom a 150.000km...co neni vobec na 5 rocne auto vela, to mas 30 rocne...co je na DE normalne cislo, ak SK kupene tak mas plus ze si vies preveris servis. Ako tu lubos pisal, km vobec neries, dolezity je stav...neviem kolko jazdis a ake trasy ale priemer rataj 10-11 :wink:

PS: keby ze si kupim 3,0d tak si tam hned supnem ovalne koncovky z 3,0ds...natom neni zase nic zle, je to vec vkusu
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

meridian
Autor témy

Streda, 7. Novembra 2012, 10:05

Ahoj Loki :) ja necakam cuker :) ja len som sa pytal na X5-tku co a ako ..pretoze sa tomu tak prd rozumiem. Spotrebu neriesim. Nie je to az tak vela..takze uz len cakam ze sa mi to financne "usporiada" a idem na obzeračky a samotnu kúpu. Inak ešte som veeelmi pozeral po 7-čke..je to niečo ine zas..ale ja som jak vietor fuka vies...obe auta krasne velke, luxusne...tak uvidim. Dakujem za radu a pekny den.

Stefan

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní