... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Re: BMW E46 320ci rv 2000

Streda, 24. Októbra 2012, 17:42

kosti123 napísal:
ved si mal vzat hustomer a pomerat do kolko stupnov to tam mas.

neni lepsie vymenit ked ma nove auto...ty tiez ked kupis auto preventvine menis urcite olej, filtre ja aj chladiacu lebo nechcem nahodou behat s cervenou alebo nejakou vodou zo studne :mrgreen:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Streda, 24. Októbra 2012, 17:51

No farbu si pozries aj bez vymeny, teplotu mrznutia hustomerom. samozrejme je lepsie vymenit, ale olej tak neskontrolujes ako vodu v chladici..uz kazdy ako chce..

Baworny
Autor témy
Auto: BMW39 525D m-packet
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 10:31

kosti123 napísal:
ved si mal vzat hustomer a pomerat do kolko stupnov to tam mas.

ide o to že do utorka to vdržim bez auta a pootm nech sa stym vyhraju chalani ktory vraj vedia čo a ako som mlady chalan mam 22 rokov niesom mechanik čosi viem ale nejdem sa hrat na majstra ked vlastne neviem čo a ako radšej obetujem par eur na komplet vynemu..len mam taku otazku auto som si doviezol s nemecka ide o to že auto ma original 165 000 su poctive všetko pomerane BMW no a mam automa a chystam sa na vymenu oleja aj motore aj v prevodovke len ide o to že ja neviem že kedy na posledy sa ten olej menil v prevodovke v motore viem lebo to mam serviske ale v prevodovke neviem a vraj je to tak že je to risk lebo automa radi krasne hladko či naslednou vymenou v servise samozrejme sa automat nedojebe kedže vraj je to risk ked neviem či sa tam ten olej vobec menil viem mal som spytat pri obhliadke auta ale nestalo sa tak čo mi radite dať o vymenit či nie ?

kosti123

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 12:47

vymena oleja v automate je vec na ktoru ti nikto neda jednoznacnu odpoved. ak si chces auto nechat dlhsie tak to urcite vymen. Hlavne to daj urobit niekomu kto to urobit vie, nie je to take jdnoduche ako vymenit motorovy olej a HLAVNE kup spravny olej presne podla specifikacie na stitku prevodovky. nedaj sa ojebat ze tam naleju cerveny ked tam bol povode zlty a tak dalej. skratka specifikacia musi sediet. inak pojde prevodovna urcite do prdele. ak si ale auto planujes nechat len rok, dva, kasli na to ak automat radi ako ma aj za studena aj za tepla. on este dlho takto radit bude, problem nastane az pre neskorsieho majitela, ktory bude mat prevodovku co ma nabehane okolo 200k.

Avenger

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 16:03

do motora daj 5w40 daky mobil, liqui moly alebo origo bmw aspon to ti odporucim ja....

Ked sa meni olej v prevodovke tak sa meni aj vana tusim a daj to spravit niekomu kto sa aj vyzna ...konkretne ti odporucim LuboMT (zaobera sa automatmy) je aj tu na klube tak ho kontaktuj ...rataj s tym ,ze ak ma 160tkm tak ten olej urcite nik nemenil a vymena moze predist problemom ale necakaj ,ze to bude take lacne ako pri manuale.....
---------------
-----------------
Doska na cibulu

kosti123

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 17:31

na jeho prevodovke, ak ma e46, sa vana isto nemeni. a nejak extra nakladne to tiez nie je..len je s tym kus viac prace

Baworny
Autor témy
Auto: BMW39 525D m-packet
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 19:50

No dakujem chalani za rady určite napišem ako som dopadol v utorok stou chladiacou zmesou ..a čo sa tyka automatu určite by som to chcel dat vymeniť najblišej buducnosti .ja momentalne byvam v bratislave a dobreho mechanika na BMW poznam vo Zvolene pri zimaku neviem či ho poznate HAVA BMW servis je to vraj pan odbornik servisoval som tam prechodcu E39 tdsko a čo spravil to bolo na 100% ten mechanik z martina neviem či ten chalan nahodu nieje z Priboviec a tak traz jak som tu v blave tak na stredne slovensko často nechodim či neviete o niekom možno aj tu z klubu kto by sa mi na to moje auto pozrel celkovo ho odskušal ako mne sa zda že je fakt dobre len proste chcel by som či by nebol niekto ochotny sa nato auto pozret celkovo uričte nie zadarmo :smile: a ešte ked už som tu tak planujem spravit pribeh auta nafotit ho a tak ..hehe no dakujem zatial pekne za všetky rady a info .. :thumbup: :thumbup:

Avenger

Štvrtok, 25. Októbra 2012, 20:06

No do Zvolena chodil moj sef so svojou byvalou 330d , taktiez moje frajerki krstny otec ale presne ti nepoviem kam vraj su tam daky odbornici na BMW...

Ano LuboMT je s Priboviec to je asi 5km od MT :mrgreen:

No a v BA co viem len s pocutia tak Semtex alebo VaV auto alebo v Trnave potom TT-Simik...u nikoho som nebol ale renome maju dost dobreee...
---------------
-----------------
Doska na cibulu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných