... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: kupa starej X5

Sobota, 1. Septembra 2012, 11:28

ked je rozpocet 10tis, tak na X5 zabudni
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

tomikadze
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Sobota, 1. Septembra 2012, 19:43

voMacK napísal:
ked je rozpocet 10tis, tak na X5 zabudni

aku X5? co je to???

jararak
Auto: skodofka 120l

Sobota, 1. Septembra 2012, 23:13

ak e39, teraz mas v ponuke myslim dost tourov, kazdy z nich ma vela veci uz poriesenych na dlho, takze nemusi byt ani jeden z nich zlou volbou, uz si len vybrat ;)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

tomikadze
Autor témy

Nedeľa, 2. Septembra 2012, 07:15

jararak napísal:
ak e39, teraz mas v ponuke myslim dost tourov, kazdy z nich ma vela veci uz poriesenych na dlho, takze nemusi byt ani jeden z nich zlou volbou, uz si len vybrat ;)

a hlavne sa da kupit posledny rocnik takze vychytane, a vraj najlepsia 5ka co kedy bola zatial tak uvidim.
Este zvazujem kvoli priestoru Meveda E 430 lebo predsalen dve deti, ale bojim sa ze servis na mercedes bude o dost drahsi

jararak

Nedeľa, 2. Septembra 2012, 09:05

no popravde od 10/2000 do konca produkcie vymenili iba radio, pridali par moznosti vybavy ktore aj tak nikto nema a domrvili svetla nerozpustnym tmelom,
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

tomikadze
Autor témy

Nedeľa, 2. Septembra 2012, 09:27

jararak napísal:
no popravde od 10/2000 do konca produkcie vymenili iba radio, pridali par moznosti vybavy ktore aj tak nikto nema a domrvili svetla nerozpustnym tmelom,

ale urcite su vychytane veci, vyrobne muchy, motory...

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 2. Septembra 2012, 09:41

jararak napísal:

Daval sa do E39 3.0d ten nestastny 160kW motorom? Resp motor v kt. sa lamali klapky v sani?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

jararak

Nedeľa, 2. Septembra 2012, 15:36

daval sa len 135kw, popripade ten sw upgradovany 142kw, ale ano, vsetky co maju automat maju klapky (a slabsie ako v e60/1), taktiez niektore pozdnejsie manualy ich maju, napriklad ja ich nemam (presne 10/2000). vyhoda oproti e60 je ta ze mame liatinove zvody ktore nepraskaju oproti tym z e60 (inac pokial viem su zamenne)

tomikadze, od 10/2000 upravili iba jedno a to radio. nic ine nebolo urobene uz na tom, vtedy 7 rokov starom modely, vsetky chyby boli vychytane o ktorych vedeli a o ktorych nevedeli a prejavili sa neskor, srali na nich. nebolo az tak zle ako u e60 kde skratoval + kabel a tak mali zvolavacku.

ak kupis 2002 budes mat akurat bm54 radio (ak kupis s navi) ktore ma 2 tunery a mozno budes mat bluetooth (asi 1 zo 100, ked nie 1000), taktiez bm54 ma vyhodu v tom, ze mozes urobit aux in vstup

v 2003 bolo par edicii ktore za rovnake prachy ponukali vcelku naslahanu vybavu - napriklad lifestyle edition, sport edition a tak dalej, to sa vlastne deje stale v poslednom roku produkcie kedy napchaju vsetko co maju a predaju aby sa toho zbavili este aspon za nejku korunu.

brzdovy posilovac sa utopi rovnako na 96 ako 2003, taktiez rovnako sa lamu kable do 5.dvery, silenty zadnej napravey su stale tie iste a na dvere sa stale pouziva ten isty silikon, akurat svetla sa uz nedaju rozobrat, cize musis rozbit skla ked menis tycky na nastavovanie. prevodovky sa nemenili po facelifte a ani nijako nevyriesili kardan a upchavajuce sa odtokove kanaliky zo stresneho okna. ani vypadavajuce pixely neriesili nijako a ani v x5 ich nevyriesili.
bmwcoding.sk

tomikadze
Autor témy

Streda, 5. Septembra 2012, 09:09

jararak napísal:
daval sa len 135kw, popripade ten sw upgradovany 142kw, ale ano, vsetky co maju automat maju klapky (a slabsie ako v e60/1), taktiez niektore pozdnejsie manualy ich maju, napriklad ja ich nemam (presne 10/2000). vyhoda oproti e60 je ta ze mame liatinove zvody ktore nepraskaju oproti tym z e60 (inac pokial viem su zamenne)

tomikadze, od 10/2000 upravili iba jedno a to radio. nic ine nebolo urobene uz na tom, vtedy 7 rokov starom modely, vsetky chyby boli vychytane o ktorych vedeli a o ktorych nevedeli a prejavili sa neskor, srali na nich. nebolo az tak zle ako u e60 kde skratoval + kabel a tak mali zvolavacku.

ak kupis 2002 budes mat akurat bm54 radio (ak kupis s navi) ktore ma 2 tunery a mozno budes mat bluetooth (asi 1 zo 100, ked nie 1000), taktiez bm54 ma vyhodu v tom, ze mozes urobit aux in vstup

v 2003 bolo par edicii ktore za rovnake prachy ponukali vcelku naslahanu vybavu - napriklad lifestyle edition, sport edition a tak dalej, to sa vlastne deje stale v poslednom roku produkcie kedy napchaju vsetko co maju a predaju aby sa toho zbavili este aspon za nejku korunu.

brzdovy posilovac sa utopi rovnako na 96 ako 2003, taktiez rovnako sa lamu kable do 5.dvery, silenty zadnej napravey su stale tie iste a na dvere sa stale pouziva ten isty silikon, akurat svetla sa uz nedaju rozobrat, cize musis rozbit skla ked menis tycky na nastavovanie. prevodovky sa nemenili po facelifte a ani nijako nevyriesili kardan a upchavajuce sa odtokove kanaliky zo stresneho okna. ani vypadavajuce pixely neriesili nijako a ani v x5 ich nevyriesili.

no zatial neviem ale asi sa rozhodujem uz len medzi BMW 525i, 530i e 39, rok vyroby cca 2002, alebo mazdou 6 GG po faceligte, rok cca 2007 s relativne malym najazdom km.
Kazdy tu pise ze mazdu nikdy a podobne nezmysly, ale ja to auto mam a viem ze je dobre, len by to chcelo V6 motor, to je to co mi chyba.
Este by som mozno riskol aj 530d ale nie som si isty.

rebel
Kraj: Zahraničie

Streda, 5. Septembra 2012, 10:06

jedine riesenie je v kupe x5 :-({|=
Nesetri na sebe \:D/
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

snoo
Kraj: Košický

Sobota, 8. Septembra 2012, 22:13

pokial nemas dost penazi na udrzbu tak si X5 nekupuj ! nieje to o tom, ze stoji par korun, ale ked ti nieco odide, osalis sa z tych cien. pre porovnanie. Poloosy 1000 eur, katalyzator, bezne ze odide jeden stoji 950eur bez DPH, alternator 2200 eur, ramena a pod. nieje to lacny spas. Treba brat do uvahy, ze tieto auta uz niesu nove a nikdy nevies co ti moze odist a ND niesu prave najlacnejsie, kedze X5 vlastnim a za posledne 3 mesiace som do servisu pustil 4tis eur viem o tom svoje ;) nestazujem sa, je to uzasne velke a pohodlne auto no tak ako som jeho fanusikom a zaroven milovnikom, mam tiez svoje vyhrady. Na zadnych sedadlach je proste citit vsetko a to myslim doslova. je to ako trestna lavica, cize to pani akosi nedomysleli. Dost trpi naprava na nasich cestach a gumy sa deru snad dvojnasobne rychlejsie ako pri beznom aute co je pochopitelne, kedze to ma svoju vahu. Dalsia vec su pneumatiky, taktiez nie lacna zalezitost. kdezto jedna letna sada ma vyjde na cenu starsieho jazdeneho vozidla tak ja si za to kupim akurat tak obutie na jednu sezonu. Radsej sa poobzeraj po niecom novsm, alebo zajdi do segmentu 5er kde bude mozno menej starosti a viac radosti ;)
BMW G05 40i
BMW G01 M40i
BMW F15 40d EX
Ford mondeo mk4
BMW E91 318d EX
BMW F07 530d EX
BMW E61 530DT A/T EX
BMW e53 4,8is EX
BMW e53 4,6is EX
BMW e36 323i coupe EX
BMW e30 325i coupe EX
BMW e34 520iA sedan EX
BMW e46 323i sedan EX

tomikadze
Autor témy

Nedeľa, 9. Septembra 2012, 17:32

snoo napísal:
pokial nemas dost penazi na udrzbu tak si X5 nekupuj ! nieje to o tom, ze stoji par korun, ale ked ti nieco odide, osalis sa z tych cien. pre porovnanie. Poloosy 1000 eur, katalyzator, bezne ze odide jeden stoji 950eur bez DPH, alternator 2200 eur, ramena a pod. nieje to lacny spas. Treba brat do uvahy, ze tieto auta uz niesu nove a nikdy nevies co ti moze odist a ND niesu prave najlacnejsie, kedze X5 vlastnim a za posledne 3 mesiace som do servisu pustil 4tis eur viem o tom svoje ;) nestazujem sa, je to uzasne velke a pohodlne auto no tak ako som jeho fanusikom a zaroven milovnikom, mam tiez svoje vyhrady. Na zadnych sedadlach je proste citit vsetko a to myslim doslova. je to ako trestna lavica, cize to pani akosi nedomysleli. Dost trpi naprava na nasich cestach a gumy sa deru snad dvojnasobne rychlejsie ako pri beznom aute co je pochopitelne, kedze to ma svoju vahu. Dalsia vec su pneumatiky, taktiez nie lacna zalezitost. kdezto jedna letna sada ma vyjde na cenu starsieho jazdeneho vozidla tak ja si za to kupim akurat tak obutie na jednu sezonu. Radsej sa poobzeraj po niecom novsm, alebo zajdi do segmentu 5er kde bude mozno menej starosti a viac radosti ;)

este si zabudol pripocitat kupu ropneho vrtu :mrgreen:

PetoK
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Septembra 2012, 15:01

snoo napísal:
...alternator 2200 eur...

Si sa zbláznil ? Netáraj... #-o

Aj na starú X5 sa dá všetko pozháňať, a nie za také šialené prachy... keď chce, nech si ju kúpi... :thumbup:

wino

Sobota, 15. Septembra 2012, 15:39

Čaute mal som A6 Avant 3,0TDI quattro-2005 a teraz pred nedávnom som si kúpil vysnenú X53,0TDI rok 2006.Porovnať X5 je ťažká, široká vysoká, pomerne malý kufor aviac sa nahrieva interiér na slnku. Je bezpečná mám lepší prehľad na ceste. Audi Avant bolo dlhé, sedelo na ceste jak prikované, rýchlejšie a malo nižšiu spotrebu.
Cien náhradných dielov ako aj opráv sa netreba báť. Diely sú už u oboch aut dostupné hlavne na internete. osobne používam ebay.de
Ak by si však chce BMW doporučujem 5 rad kombik jednoznačne 530d a pouvažuj aj o 530i- krásny zvuk relatívne slušná spotreba.
Jasné že najkrajšie sú v M pakete !!!! a nakoniec naozaj neviem či A6-ka je lepšia ako BMW 5 ale aj tak by som si vabral BMW !
tak veľa zdaru pri vyberaní. :smile:

rebel
Kraj: Zahraničie

Sobota, 22. Septembra 2012, 00:42

... uz sa dufam vozis v X5 :-({|=
Pochval sa aka je situacia
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní