... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský

Re: Dlhe startvanie,trasenie a kolisanie otacok 740i

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 19:02

skus mrknut na zapalovacie cievky. Mal som rovnaky symptomy a bolo to ono. Skus si od niekoho pozicat a vymenit ich za ine. Skusaj pri studenom motore.

Tiborelpeno
Auto: BMW 728i long
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 21:44

no to mi je jasne ale kde v motore presnejsie ci je ta vymena ako klasicva ale sa to nachadza dakde ze treba dat sole aj rataz a je toi tam lebo je to rozne podla typu aut ...

tomasjerry
Auto: BMW 740i E38

Utorok, 28. Augusta 2012, 07:04

Len tak mimochodom, kedy sa ti zapina LPG? Ked vypinas motor, vypnes najprv LPG pockas aspon 15s a potom vypnes motor? Alebo na to kasles a vypnes ho jednoducho. Kedy si naposledy tankoval benzin a kolko? Kolko mas v nadrzi benzinu? Mam 740i E38 LPG.

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i

Utorok, 28. Augusta 2012, 08:32

cievky sa menia klasicky, nic okrem deklu dole davat nepotrebujes.

A s tym benzinom to je tiez pravda :-) Bez benzinu to startovat nebude :-D

paradajka
Auto: BMW 740i e38
Kraj: Košický

Utorok, 28. Augusta 2012, 16:07

Caute, dik za odpovede ... cievky viem ako vymenit, skor mam problem "stretnut" niekoho s takymto autom alebo aspon s cievkami :) ... benzinu mam cca 20litrov a tankujem priebezne, ale je pravda, ze malo, no sem-tam ho prezeniem na benzin ... LPG sa mi zapina samo po zohriati motora na urcitu teplotu, po otoceni klucikom sa rozblika kontrolka, ktora po zohriati uz svieti a viem, ze idem na LPG a po vypnuti motora sa takisto rozblika a zhasne .. nemyslim si ze by to bolo benzinom, teraz ked je teplo relativne rychlo prepne na LPG a aj tak skacu otacku, po uplnom zohriati uz neskacu len volnobeh trosicku chveje ........... ale manualne LPG nevypinam, mal by som ?

tomasjerry

Utorok, 28. Augusta 2012, 22:31

Takze klasicka chyba. Mas nahovno benzin, hlavne v tychto teplotach ti rychlo vyprcha a zostane ti v nadrzi total kandel. Odporucanie vyjazdit natanklovat 98 tak za 20e bude stacit a troska pojazdit.Co sa tyka LPG - klasika. Ak vypnes motor a je, neodstavis LPG zostane ti troska vo valcoch + na sani (mam to odmerane velmi citlivym pristrojom), problem je, ze riadaiaca nevie, ze ty tam mas LPG namontovane, takze sa snazi spravat normalne,ale tam je ten problem. Ak ches mat pokoj netrapit motor, pri ukonceni zazdy a zaparkovani vypni LPG a nechaj motor ist min 15 s. Potom pri kvalitnom benzine by ti to nemalo robit problem nastartovat. Inak v zime to moze byt problem, takze v zime urcite vypinaj LPG inak das motoru zabrat, hlavne ventilom sania, ktore sa ti potom mozu posr** a mas zarobene a pekne drahu opravu. Jazdil som na sluzobnom LPG golf 1,6 mal najazdenych 250 000. Ventily sme menili 2x pri 98 000 a potom pri 160 000. Potom niekto dosiel s tymto napadom, zaviedli sme a nebol "zrazu" ziadem probem s ventilmy, alebo stracanim tlaku vo valcoch. LPG mal namontovane od 38 000. Ak ches jazdit na LPG musim troska viacej laborovat s tym systemom. Aky mas namontovany? Inak jemne trasenie na volnobehu je normal. Ake mas otacky na LPG a ake na benzine?

paradajka

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 15:12

Ahoj, dik za vycerpavajucu odpoved, to s tym vypinanim LPG som netusil :) ... system LPG nesie znacku MAGIC, co netusim ako je na tom s kvalitou a spolahlivostou ... otacky su take iste na LPG ako aj na benzin, pred zohriatim to beha hore dole a po zohriati je volnobeh okolo 100-200rpm nad normal a je jedno ci slape na benzin alebo LPG. Co sa tyka benzinu odkedy mam auto tak som tankoval len na Shell a VPower, ale bohvie co tam bolo predtym, takze s tym hnusom v nadrzi mas najpravdepodobnejsie pravdu. Prebehnem uvidim :)

tomasjerry

Piatok, 31. Augusta 2012, 13:37

To kolisanie za studena nieje normal, nemalo by to robit, mne to robilo tiez a na vine bola vaha vzduchu + volnobezne klapka bola zaseknuta :(
Urcite diagnostika. Odporucam tankovat v tychto teplach 1 x mesacne. V zime zase nechaj v nadrzi aspon 25 litrov paliva + pridaj aditivum na vodu ;) No poviem ti ze si si nedal moc dobru zancku. Dufam aspon, ze kable k sekvencnemu vstrekovaniu su zletovane a nie nacvakane na konektory inak ti to zacne blbnut ked to zoxiduje.

paradajka

Pondelok, 3. Septembra 2012, 03:34

Ahoj, s tou znackou je akurat to potom zle, ze ja som ju ani nevyberal, kupil som auto uz s splynovacom :), tie kable ani neviem, ale zajtra si to pozriem, dik za tip. Zajtra idem na diagnostiku tak uvidim, ze co to bude zle :) ... Volnobezny ventil som cistil a bol uplne uvolneny, co samozrejme neznamena, ze je dobry, ale mohol by byt. Uvidim zajtra po diag. lebo bez toho sa dalej nepohnem .... Ono uz raz bolo na diag., ale nebola to profi a vyhodilo snimac teploty, ktory som vymenil no nepohlo.

Tiborelpeno

Utorok, 4. Septembra 2012, 16:45

zdravím tak ja som vymenil na svojom obe snimače vačkového hridela sania a výfuku no nepomholo jenda chyba na diagnostike zmyzla zial bohu este dve tam su .... je to chyba ze doraz vackoveho hriadela nedosazen ....mne povedali ze to mozu byt natiahnute retaze alebo kladky je to pravda ??? ci kao sa mam s tym pohnut dalej dakujem ....

palzo
Auto: Dedova Lada

Streda, 5. Septembra 2012, 22:58

no tak ja idem sem so svojim problemom podobnym..

ked sadnem do auta, na prve starovanie mi to zdochne, tvari sa tak ako keby nemalo dost paliva alebo baterka bola slaba (zazil som oba pripady)..No ale na druhy krat (hned jak skape otocim klucikom) a chyti na supu bez prblemob ako keby mi nic nebolo... Ano mam aj lpg a jazdim na lpg.. Nie nenechavam 15s ist potom motor na benzine ked odparkujem auto... Membrana odvetravania kluky a ani sviecky to naisto niesu..
Robi to ale v zaujimavych intervaloch, ked som prisiel siel som natankovat lpg, zaparkoval som auto, natankoval, zaplatil a chcel nastartovat urobilo mi to, ale napriklad ked vypnem motor a do 1 minuty nastartujem tak nabehne pekne..
Neake skusenosti alebo rady ?
Jack Daniels + Coca Cola :)

Tiborelpeno

Sobota, 8. Septembra 2012, 09:21

no tak na budikoch mi ostal svietit ten trojuholnik oranzovy ?? ... neviete mi povedat co ted a auto vobec nema tach nic len trpotavy zvuk....coted ?? dik snimac kulky ??? ....z autom mi triaslo zaclao mat blbe starty,otacky mi kolisali sem tam a auto stracalo tah ....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný