... všetko o BMW ...
koruska napísal:Cavte...
Chcem sa spytat, ci nahodou niekto nema skusenosti ohladom diferaku prevodovky a kardanu, lebo v mojom pripade je to zacarovany kolotoc. Dal som spravit prevodovku vsetko ok zlozilo sa to a po 500km trasenie, lebo bol kardan napriamo zlozeny v servise a odvtedy to trasie stale aj ked sa to dalo tak, ako to ma byt...
Kardan som dal na komplet repas a po 5000km vibracie rastli a potom opatovne prevazenie a boli tam odchylky 34g a teraz znova to zacina... su to take vibracie, ze ked sedim za volantom, tak to trha do sedacky, alebo ked sa pozrem na spolujazdcovu sedacku, tak sa chveje v rozmedzi 2-3 cm robi to od 60km/h do 130km/h a potom to len tak vrci a vibracie ustanu trocha...
Ak niekto vie ci to moze byt kardan alebo prevodovka alebo diferak tak nech napise nazor...
Najradsej by som to dal vsetko nove, ale kazdy vie ze su veci na to drahe...
koruska napísal:na neutrale to tiez vibruje a mam pocit, ze je ta intenzita drncania o nieco vyssia. skusal som volu diferaku, tam je to vsetko OK, poloosi OK. Keby to bol kardan kaslat uz na 700 eur a nechodim ako bez duse a kupim novy, ale takto vrazat do toho a furt ta ista chyba ma uz nebavi.. Kardan mi robili v kardanservise zilina a prevodovku v Modre - Kralovej. Mal som uz podozrenie na prevodovku, ze tam je chybny menic, ale to sa pozeral olej a bol cisty po cca 9000 km i ked ta prevodovka po oprave blbne --- idem napr. 80km/h alebo 100km/h a ked pridam, tak mi padnu otacky ale o 400 a potom taha no nie vzdy padnu otacky, ale viem, ze to tak nema robit.
Asi je dost mozne, ze sa mohol ten menic dosrat od toho kardanu, ked bol napriamo a mozno mi lizlo tak light aj diferak....
koruska napísal:na neutrale to tiez vibruje a mam pocit, ze je ta intenzita drncania o nieco vyssia. skusal som volu diferaku, tam je to vsetko OK, poloosi OK. Keby to bol kardan kaslat uz na 700 eur a nechodim ako bez duse a kupim novy, ale takto vrazat do toho a furt ta ista chyba ma uz nebavi.. Kardan mi robili v kardanservise zilina a prevodovku v Modre - Kralovej. Mal som uz podozrenie na prevodovku, ze tam je chybny menic, ale to sa pozeral olej a bol cisty po cca 9000 km i ked ta prevodovka po oprave blbne --- idem napr. 80km/h alebo 100km/h a ked pridam, tak mi padnu otacky ale o 400 a potom taha no nie vzdy padnu otacky, ale viem, ze to tak nema robit.
Asi je dost mozne, ze sa mohol ten menic dosrat od toho kardanu, ked bol napriamo a mozno mi lizlo tak light aj diferak....
koruska napísal:Ani jedno ani druhe... Co som tahal je len privesny vozik do 750kg aj to 2x prazdny, takze ziaden odpor. A od opravy , teda vymeny menica a oleja je 9000km...
Kvoli kolisavym otackam som menil vandler - menic a mam to znova, len teraz padnu pri pridani o 400rmp smerom dole a potom vybehnu do normalu a taktiez do kopca padaju, akoby slo s poslednych sil a potom sa zdvihnu... Pri zapnutom tempomate mi to nerobi a pekne drzi otacky v rozmedziach 1mm na rucicke...
koruska napísal:Ani jedno ani druhe... Co som tahal je len privesny vozik do 750kg aj to 2x prazdny, takze ziaden odpor. A od opravy , teda vymeny menica a oleja je 9000km...
Kvoli kolisavym otackam som menil vandler - menic a mam to znova, len teraz padnu pri pridani o 400rmp smerom dole a potom vybehnu do normalu a taktiez do kopca padaju, akoby slo s poslednych sil a potom sa zdvihnu... Pri zapnutom tempomate mi to nerobi a pekne drzi otacky v rozmedziach 1mm na rucicke...
Jedna vec ma napadla a to, ked som mal kardan napriamo, vlastne kardan bol spojeny s hardynou zosrobovany a co trcali tie kusky srobov, tak tie boli len zasunute vo vystupnej prirube prevodovky. A tie dalsie 3 diery, tak tam boli len sroby s matkami a nikde prichytene a vlastne tie mali byt v prevodovke. Potom pri 80km/h som pocul rany, ako zo samopalu kov o kov. Tak ci sa vtedy neporusil menic s tymi ranami a odvtedy je problem trasenie a otacky. Bol som s tym 3x tam, kde to robili v Kralovej pri Modre a on si chybu neuznal, ze prevodovka je dobra, radi a olej je cisty...
Ja uz neviem potom ...