... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
koruska
Autor témy
Auto: bmw e46 / e61
Kraj: Trnavský

E61 - vibracie [kardan, prevodovka]

Pondelok, 2. Júla 2012, 14:29

Cavte...
Chcem sa spytat, ci nahodou niekto nema skusenosti ohladom diferaku prevodovky a kardanu, lebo v mojom pripade je to zacarovany kolotoc. Dal som spravit prevodovku vsetko ok zlozilo sa to a po 500km trasenie, lebo bol kardan napriamo zlozeny v servise a odvtedy to trasie stale aj ked sa to dalo tak, ako to ma byt...
Kardan som dal na komplet repas a po 5000km vibracie rastli a potom opatovne prevazenie a boli tam odchylky 34g a teraz znova to zacina... su to take vibracie, ze ked sedim za volantom, tak to trha do sedacky, alebo ked sa pozrem na spolujazdcovu sedacku, tak sa chveje v rozmedzi 2-3 cm robi to od 60km/h do 130km/h a potom to len tak vrci a vibracie ustanu trocha...
Ak niekto vie ci to moze byt kardan alebo prevodovka alebo diferak tak nech napise nazor...
Najradsej by som to dal vsetko nove, ale kazdy vie ze su veci na to drahe...
http://www.strechynadasky.sk/

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: E61 - vibracie [kardan, prevodovka]

Pondelok, 2. Júla 2012, 16:33

upraveny nazov temy...

boze ludia to je vam fakt tak za vela napisat nazov temy aby to davalo aspon zmysel a bolo v sulade s pravidlami?? :roll:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Júla 2012, 19:21

koruska napísal:
Cavte...
Chcem sa spytat, ci nahodou niekto nema skusenosti ohladom diferaku prevodovky a kardanu, lebo v mojom pripade je to zacarovany kolotoc. Dal som spravit prevodovku vsetko ok zlozilo sa to a po 500km trasenie, lebo bol kardan napriamo zlozeny v servise a odvtedy to trasie stale aj ked sa to dalo tak, ako to ma byt...
Kardan som dal na komplet repas a po 5000km vibracie rastli a potom opatovne prevazenie a boli tam odchylky 34g a teraz znova to zacina... su to take vibracie, ze ked sedim za volantom, tak to trha do sedacky, alebo ked sa pozrem na spolujazdcovu sedacku, tak sa chveje v rozmedzi 2-3 cm robi to od 60km/h do 130km/h a potom to len tak vrci a vibracie ustanu trocha...
Ak niekto vie ci to moze byt kardan alebo prevodovka alebo diferak tak nech napise nazor...
Najradsej by som to dal vsetko nove, ale kazdy vie ze su veci na to drahe...

Keď zajazdy vyhodíš do neutralu, ako sa to správa?

koruska
Autor témy

Utorok, 3. Júla 2012, 06:59

na neutrale to tiez vibruje a mam pocit, ze je ta intenzita drncania o nieco vyssia. skusal som volu diferaku, tam je to vsetko OK, poloosi OK. Keby to bol kardan kaslat uz na 700 eur a nechodim ako bez duse a kupim novy, ale takto vrazat do toho a furt ta ista chyba ma uz nebavi.. Kardan mi robili v kardanservise zilina a prevodovku v Modre - Kralovej. Mal som uz podozrenie na prevodovku, ze tam je chybny menic, ale to sa pozeral olej a bol cisty po cca 9000 km i ked ta prevodovka po oprave blbne --- idem napr. 80km/h alebo 100km/h a ked pridam, tak mi padnu otacky ale o 400 a potom taha no nie vzdy padnu otacky, ale viem, ze to tak nema robit.

Asi je dost mozne, ze sa mohol ten menic dosrat od toho kardanu, ked bol napriamo a mozno mi lizlo tak light aj diferak....

genur
Auto: e60 525 dA
Kraj: Nitriansky

Utorok, 3. Júla 2012, 07:13

koruska napísal:
na neutrale to tiez vibruje a mam pocit, ze je ta intenzita drncania o nieco vyssia. skusal som volu diferaku, tam je to vsetko OK, poloosi OK. Keby to bol kardan kaslat uz na 700 eur a nechodim ako bez duse a kupim novy, ale takto vrazat do toho a furt ta ista chyba ma uz nebavi.. Kardan mi robili v kardanservise zilina a prevodovku v Modre - Kralovej. Mal som uz podozrenie na prevodovku, ze tam je chybny menic, ale to sa pozeral olej a bol cisty po cca 9000 km i ked ta prevodovka po oprave blbne --- idem napr. 80km/h alebo 100km/h a ked pridam, tak mi padnu otacky ale o 400 a potom taha no nie vzdy padnu otacky, ale viem, ze to tak nema robit.

Asi je dost mozne, ze sa mohol ten menic dosrat od toho kardanu, ked bol napriamo a mozno mi lizlo tak light aj diferak....

Ako ti môže prevodovka po oprave blbnúť?
To s tými otáčkami niekedy robí aj mne, bol som s tým v KAPSE v Kojetíne a povedali že vraj to je v poriadku - tak si hovorím že vám to už dobre jebe..presviedčal ma že to automat preradí o stupeň vyššie, ale do piče ako môže preradiť o stupeň vyššie keď potrebujem otáčky a zrýchlovať..to by malo skôr podradiť...

MateX3

Utorok, 3. Júla 2012, 07:46

koruska napísal:

Povedal by som na menič že je vadný. Ťahal si dlhodobo nejaké zariadenie (karaván, naloženú vlečku)? Alebo si častokrát zapadol?

koruska
Autor témy

Utorok, 3. Júla 2012, 12:11

Ani jedno ani druhe... Co som tahal je len privesny vozik do 750kg aj to 2x prazdny, takze ziaden odpor. A od opravy , teda vymeny menica a oleja je 9000km...
Kvoli kolisavym otackam som menil vandler - menic a mam to znova, len teraz padnu pri pridani o 400rmp smerom dole a potom vybehnu do normalu a taktiez do kopca padaju, akoby slo s poslednych sil a potom sa zdvihnu... Pri zapnutom tempomate mi to nerobi a pekne drzi otacky v rozmedziach 1mm na rucicke...

Jedna vec ma napadla a to, ked som mal kardan napriamo, vlastne kardan bol spojeny s hardynou zosrobovany a co trcali tie kusky srobov, tak tie boli len zasunute vo vystupnej prirube prevodovky. A tie dalsie 3 diery, tak tam boli len sroby s matkami a nikde prichytene a vlastne tie mali byt v prevodovke. Potom pri 80km/h som pocul rany, ako zo samopalu kov o kov. Tak ci sa vtedy neporusil menic s tymi ranami a odvtedy je problem trasenie a otacky. Bol som s tym 3x tam, kde to robili v Kralovej pri Modre a on si chybu neuznal, ze prevodovka je dobra, radi a olej je cisty...

Ja uz neviem potom ...

genur
Auto: e60 525 dA
Kraj: Nitriansky

Utorok, 3. Júla 2012, 12:38

koruska napísal:
Ani jedno ani druhe... Co som tahal je len privesny vozik do 750kg aj to 2x prazdny, takze ziaden odpor. A od opravy , teda vymeny menica a oleja je 9000km...
Kvoli kolisavym otackam som menil vandler - menic a mam to znova, len teraz padnu pri pridani o 400rmp smerom dole a potom vybehnu do normalu a taktiez do kopca padaju, akoby slo s poslednych sil a potom sa zdvihnu... Pri zapnutom tempomate mi to nerobi a pekne drzi otacky v rozmedziach 1mm na rucicke...

robí mi to presne isté ale už nemám nervy to riešiť alebo sa tým zaoberať

MateX3

Utorok, 3. Júla 2012, 13:06

koruska napísal:

Jedna vec ma napadla a to, ked som mal kardan napriamo, vlastne kardan bol spojeny s hardynou zosrobovany a co trcali tie kusky srobov, tak tie boli len zasunute vo vystupnej prirube prevodovky. A tie dalsie 3 diery, tak tam boli len sroby s matkami a nikde prichytene a vlastne tie mali byt v prevodovke. Potom pri 80km/h som pocul rany, ako zo samopalu kov o kov. Tak ci sa vtedy neporusil menic s tymi ranami a odvtedy je problem trasenie a otacky. Bol som s tym 3x tam, kde to robili v Kralovej pri Modre a on si chybu neuznal, ze prevodovka je dobra, radi a olej je cisty...

Ja uz neviem potom ...

V prírube je to iba zasunuté, čiže vidíš tam akoby trčiace závitové tyče, ja tiež vraj je to ok. Dačo niekto zanedbal keď si počul tie rany. V každom prípade asi to vyzerá na návštevu u odborníka.

koruska
Autor témy

Utorok, 3. Júla 2012, 21:31

lenze ja som nemal spojenu hardynu s prevodovku... A pri takomto zlozeni tyo zacalo trieskat, lebo som veril servisu ze to dobre spravili.
Na lavej strane je prevodovka a jej priruba a ten zavitovy srob nedrzal nic ten bol len, ako vyplnena diera a zatiahnuta
Prílohy
77.jpg

koruska
Autor témy

Utorok, 10. Júla 2012, 23:18

Neviem či môže byt problém aj v tom, že firma čo repasovala kardan spravila gumové uloženie domčeka stredoveho ložiska moc tvrde asi tak cca 10 krat tuhšie, ako je na origo kardane. čiže všetky vibracie kardanu sa prenašajú do karoserie.

NAZORY

Inak tie repasy či už kardanov, alebo poloos či tubra stoja za hovno. repas stál 340eur bez papiera a nový kardan stoji cca 700 eur.

lubomt
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 19. Júla 2012, 10:37

Repasy kardanov za hovno nestoja. Stale mi nie je jasne - robili Ti aj prevodovku alebo menili len menic? Aj novy menic moze byt poskodeny alebo sa poskodit, hlavne ak sa menil len ten. Odpoved je jednoducha, ako to robime my. Mal si dohodnut vymenu menica v zaruke, ak by sa to napravilo, neplatíš nič, ak by to nepomohlo, zaplatíš za prácu a Tvoj menič si necháme, keď je ok. Samozrejme nie po pol roku,treba to riesit hned, ked je menic este novy a nie jazdeny... Tak sa dohodni a budeš na istom.

koruska
Autor témy

Sobota, 12. Januára 2013, 11:31

Asi to prevodovka nebude, ale raz som menil po oprave prevodovky predne kotuce a to prvy raz z origo na TRV a teraz sucasne nove zimmerman sport + platnicky a tie mi spravili 40-50% percent pokles vibracii.
Tie TRV sa mi nezdali po 500 - 800 prejdenych km, ale nepripustal som si chybu, az po case, ked mi pri brzdeni auto nepravidelne brzdilo a z vyssej rychlosti triasol volant.
Este odstranit take tie tupe gumove buchance pocas jazdy a auto je ako nove....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 6 neregistrovaných