... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Georgo
Autor témy
Auto: e46, 320d touring
Kraj: Bratislavský

320d/110kW - Vzgajuce sedadlo

Nedeľa, 17. Júna 2012, 13:09

Ahojte,
mam "strasne" vazny problem! Vrzga mi vodicove sedadlo :wink: . Aj ked to znie ako banalita, vie to poriadne nasrat a asi viete o com hovorim :smile: .

Mam sportove sedadlo a ked prejdem cez kopec, tak ze sa vodic nadlahci a potom znovu zatazi sedadlo, tak sedadlo ako keby pukne. Je to taky puk niekedy spojeny s vrzgnutim sedadla z lavej casti (okolo paciek na nastavovanie polohy sedadla).

Uz som mal sedadlo 2 krat vymonotavane, ale vtedy neviem na to prist, co moze sposobovat tento zvuk.

Nestretol sa niekto s niecim podobnym? Viem, ze sa mi na dialku vseobecne takto poradit neda, ale keby niekto uz riesil nieco rovnake, tak by mi mohol pomohol.

Dik
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Re: 320d/110kW - Vzgajuce sedadlo

Nedeľa, 17. Júna 2012, 21:26

Skús tam niekoho posadiť a imitovať zataž a nadlahčenie. Ty kukaj zozadu od spodu baterkou a poriadne počúvaj. Ja som mal ten istý problém a vyriešil to silikový olej presne na miesto odkiaľ vychádzal vrzgot. To isté bolo aj zo sklami na oknách. Problém vyriešený a je už ticho.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 18. Júna 2012, 09:35

tie silonové držiaky strun to zvyknu robiť.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Euronimos
Auto: BMW E90 318d (105kW)
Kraj: Prešovský

Pondelok, 18. Júna 2012, 10:41

??
Naposledy upravil/-a Euronimos v Pondelok, 18. Júna 2012, 10:45, upravené celkom 1 krát.

Euronimos
Auto: BMW E90 318d (105kW)
Kraj: Prešovský

Pondelok, 18. Júna 2012, 10:45

nadro napísal:
vyriešil to silikový olej presne na miesto odkiaľ vychádzal vrzgot. To isté bolo aj zo sklami na oknách. Problém vyriešený a je už ticho.

Tak na toto som čakal, či sa niekto opýta lebo tento problém som riešil asi pol roka.

Začalo mi vŕzgať vodičové sedadlo presne ako uvádzaš na ľavej strane. Tiež som ho takmer cele vybral von a rozobral ale nikdy som si na to nenašiel čas. Ja osobne mám sedadlo v najnižšej polohe a do istého času som to robil tak, že som ho páčkou na pohyb vo vertikalnej polohe zdvihol o jednu až dve polohy hore (v horných polohách mi nevŕzgalo, ale sedelo sa na chuja) tak som ho vrátil celkom dole. Niekedy to pomohlo aj na tri dni. Znovu to začalo tak som rozobral plasty z ľavej strany (ako sú tie páčky), skontroloval skrutky (obtiažný prístup), poskladal späť a zas týždeň OK.
Keď sa to vrátilo do pôvodného psycho vŕzgania urobil som najjednoduchšiu vec. Pomocou páčky zdvihol sedadlo do najvrchnejšej polohy, silikonový olej od Wurth-u som nastriekal na všetky kĺbové spoje ľavej strany sedadla (uchytenia,skrutky...) aj pružinu, ktoru je vidieť po odtiahnutí čalúnenia. Nechal som to asi hodinu tak, potom som dal sedadlo do najspodnajšej polohy sadol si a nič. Čuduj sa svete do dnešného dňa (cca 2 mesiace) sedadlo nevydalo ani náznak, žeby sa to málo v blýzkej budúcnosti vrátiť.
Skús to ako ja a budem iba rád ak ti to pomôže.

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Pondelok, 18. Júna 2012, 20:41

=D> =D> =D> =D> tak tak silikon a ideš. Viacerým už pomohol.
Euronimos napísal:

Tak na toto som čakal, či sa niekto opýta lebo tento problém som riešil asi pol roka.

Začalo mi vŕzgať vodičové sedadlo presne ako uvádzaš na ľavej strane. Tiež som ho takmer cele vybral von a rozobral ale nikdy som si na to nenašiel čas. Ja osobne mám sedadlo v najnižšej polohe a do istého času som to robil tak, že som ho páčkou na pohyb vo vertikalnej polohe zdvihol o jednu až dve polohy hore (v horných polohách mi nevŕzgalo, ale sedelo sa na chuja) tak som ho vrátil celkom dole. Niekedy to pomohlo aj na tri dni. Znovu to začalo tak som rozobral plasty z ľavej strany (ako sú tie páčky), skontroloval skrutky (obtiažný prístup), poskladal späť a zas týždeň OK.
Keď sa to vrátilo do pôvodného psycho vŕzgania urobil som najjednoduchšiu vec. Pomocou páčky zdvihol sedadlo do najvrchnejšej polohy, silikonový olej od Wurth-u som nastriekal na všetky kĺbové spoje ľavej strany sedadla (uchytenia,skrutky...) aj pružinu, ktoru je vidieť po odtiahnutí čalúnenia. Nechal som to asi hodinu tak, potom som dal sedadlo do najspodnajšej polohy sadol si a nič. Čuduj sa svete do dnešného dňa (cca 2 mesiace) sedadlo nevydalo ani náznak, žeby sa to málo v blýzkej budúcnosti vrátiť.
Skús to ako ja a budem iba rád ak ti to pomôže.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Georgo
Autor témy
Auto: e46, 320d touring
Kraj: Bratislavský

Utorok, 19. Júna 2012, 07:42

Dakujem za odpovede. Skusim ten silikonovy sprej, aj ked som to uz raz robil. Snad to pomoze.
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných