... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

zajomaly
Autor témy
Kraj: Žilinský

Záhadne miznúca voda z chladenia BMW 530D

Utorok, 15. Mája 2012, 09:51

Asi pred mesiacom som bol v Berlíne počas náštevi mi záhadne zmizla voda z chladenia a neustále mizla a na križovatke to vypadalo ako za 2 svetovej vojny, všade dym z môjho výfuku. Ako tak som došiel domov cesta trvala 12 hodín kvoli chadeniu motora a neustaleho dolievania vody. Mimochodom vošlo sa jej tam cez 50 litrov :D. Keď už som sa konečne dostal do servisu všetci vraveli tesnenie s pod hlavy by to mohlo biť najskôr nuž neostávalo nič iné ako vymeniť tesnenie kedže tesnenie nebolo nejak moc poškodené nechali sme teda skontrolovať aj hlavu ak by náhodou... kto by to zas rozoberal :D. Nakoniec sa na hlave nenašlo nič len že je po krútená ale to je samozrejmosť pri prehriati motora takže ju čakal ešte výbrus. Keď hlava konečné došla mysleli sme že máme vyhraté celi motor sme poskladali všetko išlo ako po masle. vravím si konečne sa miláčik ku mne vráti tak teda ideme naštartovať auto krásne chytilo šľapalo ako hodinky až po chvíli známy výstražný zvuk nedostatok vody v chladení. Vravím je toto možné? Áno je. Schyľovalo sa k najhoršiemu. Po servise zažali kolovať reči asi to bude blok motora. Znamenalo by to výmenu celého motora neskutočne veľa času a peňazí do auta vraziť. Keď v tom pozeráme do nádržky chladenia a voda v motore vrie to nieje možne aby hneď po naštartovaní voda vrela však motor sa nemal kedy tak zohriať pozrieme na teplotu. Teplota nízka ani na vrenie vody. A predsa voda nevrela ona bublala. Bublala preto lebo tam bol vháňaní vzduch. Otázka bola odkiaľ? A vtedy to prišlo: Kedže nám ide voda z výfuku a ten rozohrieva vzduch pre nasávanie a to je regulované RG ventilom ktorý je chladený vodou. To by mohlo biť ono ak praskol Exhaust cooler. Výfuk môže tlačiť vzduch do chladiča a zas naopak z chladiča môže cez prasknutý cooler tiecť do výfuku .Všetci sme dúfali že problém bude tam. Po vybratí Exhaust coolera sme hadice po prepájali bez neho len provizórne. Nastal čas pravdy padol posledný otčenáš a štart.
Motor beží všetko vypadá že je v poriadku jedná minúta sa zdala ako cela večnosť signalizácia nedostatku vody sa nejak nemala otvárame teda véčko chladiacej nádržky naskytol sa najkrajší pohľad voda ne buble všetko vypadá biť v poriadku motor ešte nejaký čas beží po chvíľke nastupujem a odchádzame na skúšobnú jazdu prešli sme doslova cestu peklom a otázkami čo ak? Nakoniec sa otáčame po 20 Km a vraciame sa späť do servisu v aute opadá po mali napätá situácia vyčaroval sa nám aj úsmev v na tvári my sme to našli. Hurá je to. Po príchode do servisu sme nechali auto vychladnúť zohnal sa nový Exhaust cooler namontovali sme ho tam naštartujem a čo by čert nechcel chvíľu po štarte vyskočila kontrola nedostatku vody veľké sklamanie. Ale nádej umiera posledná doliali sme teda vodu. Čakáme minútu dve tri ... päť... 10 až vyletela zo mňa otázka naliali sme tam vodu keď sme namontovali cooler. Ťažké zadúmanie či áno alebo nie. Pravdu sa už asi nedozviem aj tak jednoducho na koniec všetko dobré dopadlo od vtedy voda nemizne všetko fakčí ako má a aj boje na križovatkách skončili.

Takže ak budete mať podobný problém dúfam že vám toto tento môj príbeh pomôže nakoniec všetci sa učíme na vlastných chybách :D ](*,) :D \:D/

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Auto: BMW E61

Re: Záhadne miznúca voda z chladenia BMW 530D

Utorok, 15. Mája 2012, 10:06

podobny pribeh s tym exhaust coolerom som cital na nemeckom fore.

Ked som menil termostaty a vodnu pumpu a ako som to tam tak rozoberal, tiez ma napadlo, ze ak tam nieco prdne, tak sa ti cela voda vyleje do vyfuku :)
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

zajomaly
Autor témy

Utorok, 15. Mája 2012, 18:31

Zabudol som napísať že keď som obvolal inzeráty z motormi ,obvolal som asi 30 inzerátov kým som sa dostal k predavajucému čo ho ešte mal. Od statný mi povedali že ho predali medzi prímy súčiastkami s toho som vydedukoval že je to očividne dosť kazivý ten chladič

jaronik
Auto: BMW 520d
Kraj: Košický

Utorok, 5. Januára 2016, 22:32

Čoje to ten exhaust cooler??

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 5. Januára 2016, 22:37

Chladic vyfukovych plynov ktory je napojeny na egr...kurvitko c 55...:-)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jaronik
Auto: BMW 520d
Kraj: Košický

Utorok, 5. Januára 2016, 22:47

Aj som si myslel,dik za odpoveď.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní