... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

tds_car
Autor témy
Auto: 320d
Kraj: Nitriansky

TDS-ko na rastlinny olej

Sobota, 10. Marca 2012, 12:10

Zdravim priaznivcov znacky BMW. Mozno tato tema bude posobit ako nejaky predvolebny gulas, ale zaujimalo by ma, ci mate niekto skusenosti s jazdou TDSka na rastlinny alebo prepaleny a prefiltrovany olej.
Auto najazdi denne nejakch 300km. Rozmyslam nad pomerom 50/50 priamo do nadrze. Motor ma vcelku slusnu kompresiu, takze riedenie fritovacieho a motoroveho snad moc nehrozi, to by som pravidelne kontroloval. Vstrekovace v poriadku. Co vsak na tuto zmenu povedia gumenne casti, podavacie a vstrekovacie cerpadlo? Skusali ste uz podobny experiment?

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: TDS-ko na rastlinny olej

Sobota, 10. Marca 2012, 12:38

jazdil som na čistý repkový olej z kauflandu a lial som cca 10L na plnu nadrž. Spalil som cca 100L oleja a uto ide bez problemov. Išlo pocitovo trožku lepšie akurat že zvlaštne vonalo ked som išiel a hlavne ked som cuval :lol: . TDsko na to pojde bez problemov len nesmie byť vonku chladno +5 a nižšie lebo potom he olej hustý a dopravné čerpadlo sa trapi.

Kecal
Auto: BMW 525 d E39 2001
Kraj: Žilinský

Sobota, 10. Marca 2012, 12:58

hmm :) zaujimave a na trafo olej by to islo tiez ? mam trosku zasobu

korado
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

Sobota, 10. Marca 2012, 14:01

jasné, len tam lejte všetko možné aj nemožné... len sa potom nečudujte keď vám poodchádzajú čerpadlá, vstrekovače a čojaviem čo ešte... ](*,) nerozumiem načo si niekto kúpi BMW a potom tam leje všelijaké sračky len aby ušetril pár centov!
INSTAGRAM: korado_korado

tds_car
Autor témy
Auto: 320d

Sobota, 10. Marca 2012, 16:49

TDSko pri mne prezilo dlhu dobu a malo tu najlepsiu starostlivost, co si vyzaduje, pravidelne nastavovane rozvody, pravidelne meneny olej atd... Investoval som vsak do neho tolko ze sa mi ho predavat neoplati a mam uz druhe auto, do ktoreho by som urcite nic okrem nafty nenalieval. Preto ho chcem vyuzit takto. Par centov to pri spaleni 25 litrov denne urcite neni. O vstrekovace sa bojim najmenej, su to stare 150barovky, znesu dost svinstva, skor sa bojim o to vstrekovacie cerpadlo a gumenne hadicky. Luky, preco si po 100 litroch prestal?

Johnny_R6
Auto: E38 728iA, X5 E53 V8

Sobota, 10. Marca 2012, 18:25

korado napísal:
jasné, len tam lejte všetko možné aj nemožné... len sa potom nečudujte keď vám poodchádzajú čerpadlá, vstrekovače a čojaviem čo ešte... ](*,) nerozumiem načo si niekto kúpi BMW a potom tam leje všelijaké sračky len aby ušetril pár centov!

Presne tak, nikdy by som hentaku sracku do auta nedal aj keby sa nemam zaco vozit !! Ked to raz do nadrze nepatri tak to tam nepatri bodka.
Pokial nemáš pre BMW srdce , je to pre teba len obyčajné auto ;-)
EX E53 X5
EX E39 525dT "VermontGreen"
EX E46 320dTA 2001

korado

Sobota, 10. Marca 2012, 21:38

tds_car napísal:
TDSko pri mne prezilo dlhu dobu a malo tu najlepsiu starostlivost, co si vyzaduje, pravidelne nastavovane rozvody, pravidelne meneny olej atd... Investoval som vsak do neho tolko ze sa mi ho predavat neoplati a mam uz druhe auto, do ktoreho by som urcite nic okrem nafty nenalieval. Preto ho chcem vyuzit takto. Par centov to pri spaleni 25 litrov denne urcite neni. O vstrekovace sa bojim najmenej, su to stare 150barovky, znesu dost svinstva, skor sa bojim o to vstrekovacie cerpadlo a gumenne hadicky. Luky, preco si po 100 litroch prestal?

Nehnevaj sa ale ja Ťa nechápem. Máš auto do ktorého si veľa investoval, staral si sa a isto sa Ti odmenilo svojou spoľahlivosťou. Ja mám tiež staršie auto (r.v. 2000) a tiež som do neho veľa dal ale mám ho rád natoľko aby som do neho lial nejaké svinstvo ktoré mu vyslovene škodí. O to čerpadlo sa bojíš právom, o tesnenia tiež, vstreky možno vydržia, možno nie. Načo pokúšať. Ak máš motor v dobrom stave a nejazdíš ako blázon tak to má spotrebu krásnu. Je to síce len kopa plechu, ale liať tam vec čo mu vyslovene škodí... :? no je to na každého uvážení

luky2208

Nedeľa, 11. Marca 2012, 15:38

tds_car napísal:

Prestal som lebo cena oleja je už rovnaká niekedy aj vyššia ako cena nafty. vtedy som ho kupoval po 80centov a nafta stala 1.25€ tuším. teraz zohnať olej aspon za 1€ je asi nemožné takže asi tak.
Ale už sa rieši volačo iné tak ked sa to osvedčí dam vedieť :-$ :-$ :-$

luky2208

Nedeľa, 11. Marca 2012, 15:44

Motoru sa nestane vôbec nič. Kedže ma olej ešte lepšiu mazivosť ako nafta a neobsahuje siru tak tomu motoru nieže uškodite ale len pomôžete. Samozrejme že nenalejem uplne čistý olej,už aj 50:50 sa mi vidí dosť vela. Motor išiel podstatne tichšie kedže olej ma nižší bod splanutia ako nafta,chod bol taký mekší a štartovalo to na brnk. Ak niekto najde olej za cenu pod 1€ tak si to osobne pred nim nalejem do auta bez akých kolvek výčitiek a to velmi dobre viete ako sa o auto starám. :wink:

Patricius
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 11. Marca 2012, 16:00

Staré rotačky(TD, TDS, aj koncernové TDi 66,81kW) zožerú v podstate všetko. Čo sa nedá povedať o Common Raile, ten systém je veľmi háklivý.
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

luky2208

Nedeľa, 11. Marca 2012, 16:12

Ešte som zabudol dodať že som lial len repkový olej žiaden iný ! A určite nie prepálený !

korado

Pondelok, 12. Marca 2012, 10:14

6zylinderBMW napísal:

Asi ta trosku opravim, nie kazdy ma auto len aby sa vozil po dedine, niektori tu robime skutocne kilometre a to co tam lejeme do nadrze je vacsinou zadarmo, takze uspora sa nerata v centoch!!! Vies si predstavit kolko som usetril ked som za minuli rok najazdil 30.000 km pri cca 10 litrovej spotrebe? Ak by nahodou rupli trisky ci podavacie cerpadlo tak je to zanedbatelna ciastka nakladov [-X

ja tiež nemám diesel na parádu, ročne spravím cca 30.000km v kombinovanej premávke ale ani by ma to nenapadlo dať to tam. Možno keby som mal nejaký starý 20 ročný hladký diesel (mercedes, peugeot, ford) tak to tam skúsim ale do commonrailu ani omylom. Sú to vaše autá, lejte si tam čo chcete a tešte sa ako šetríte a ako robíte autu dobre. Howgh #-o

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 12. Marca 2012, 12:44

korado ved prave to, chalani sa tu pytaju este na staru rotacku, do nej mozes liat co ta napadne, aj lepidlo :D, to my mozme len tisko zavidiet, sa naserem a kupim stare tds :)

za posledny tyzden som presiel 2t km, takze kazde dcl spotreby zacina byt velky rozdiel.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

partizan
Auto: E39 530dymivych
Kraj: Košický

Piatok, 23. Marca 2012, 07:49

Ved na pumpach je to tiez bezne do 15% bio zlozky a na tom si hlavu nikto nelame. Ale ked tam clovek naleje nieco co je cistotne este mozno na lepsej urovni ako to palivo na pumpach tak mu tu ludia nadavaju ze co to s tym autom robi... pride mi to v celku smiesne :D

luky2208

Piatok, 23. Marca 2012, 15:00

Len tak pre zajimavosť a hlavne pre tých ktorý si myslia že aku parádnu naftu dostať na pumpách a že liat olej na varenie do nádrže je blbosť tu mam jeden postreh !!! Jazdievam na naftu zo slovnaft pumpy a ked som do nej pridal olej tak bolo citiť príjemný "reznovo-hranolkový" zavan. :mrgreen: Nedavno som sa dostal k nafte cca pol nadrže a bola natankovaná na SCHEL pumpe. Po paru kilometroch a hlavne pri cuvani som postrehol tento zavan ktorý je nezamenitelný !!! Takže je možné že si zaplatite za hovacki drahu naftu zo schel ktorá sa vola ani nevem ako ale vraj je nejaka lepšia a ked si ju natankujete do auta tak tvrdíte že auto ide neskutočne lepšie,no pritom je to možno odrb a len tam naleju nejaké percento bionafty ktorá ma inu farbu,ma nižší bod splanutia a tým padom je skôr zapalitelná a motor ide lepšie. Toť môj postreh a nazor na ten naš "škodlivý"olej z kauflandu a na tu vašu "super" naftu zo SCHEL ktorá vam zniži spotrebu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných