... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
siginigin
Autor témy
Auto: E46 320D, 2001
Kraj: Trenčiansky

e46 - za studena startuje, za tepla nie

Pondelok, 14. Februára 2011, 14:37

zdravím, už dlhšiu dobu ma trápi štartovanie motora. v zime pri mínusových teplotách motor chytí na 2-3 otáčke. keď sa zahreje (cca 15-20 min. vozenia), tak po vypnutí motora a vzápätí nového štartu chytí hneď, ale keď stojí dlhšie (cca 15-20 min), tak štartér len krúti motor a auto neštartuje. niekedy sa mi stáva, že na 3-4 pokus štartovania sa nejako zobudí, ale vôbec neviem, na čom je to závislé. väčšinou skončím tak, že po nejakom 5-6 pokuse naštartovať sa baterka úplne vybije. jediné, čo potom pomôže, je roztlačiť/roztiahnuť auto a naštartovať na rýchlosti. zaujímavé je, že na takéto roztláčanie na trojke chytí hneď. pýtal som sa už rôznych machrov na to, ale nikto mi nevedel s istotou povedať v čom je problém.
budem vďačný za akúkoľvek radu.
ps:auto je 320D, rv2001, 110kW, po naštartovaní beží bez problémov.

siginigin
Autor témy

Re: e46 - za studena startuje, za tepla nie

Piatok, 23. Decembra 2011, 07:46

Zdravíčko, tak sa na vás znova obraciam s touto vecou, nakoľko som nenašiel odborníka, ktorý by aspoň určil, čo tomu je. Vymenil som baterku a čidlo teploty na vodu, ale bezo zmeny. Popíšem vám ešte raz ako sa to chová: keď je motor studený, chytí hneď. Hneď po vypnutí chytí tiež hneď. Ale keď ho nechám postáť dlhšie, povedzme hodinku dve, tak len krúti a krúti až dokiaľ sa nevybije baterka, občas odpáli a výnimočne aj chytí.
Keď nenechám vymlátiť baterku a počkám tak tri a viac hodín, tak chytí zase bez problémov...
Veľká vďaka za pomoc.

1riso46
Auto: BMW 320D E46
Kraj: Prešovský

Piatok, 23. Decembra 2011, 10:22

mal som ten isty problem, mal som tam baterku novu ale amperovo slabu tak som kupil novu silnu a chyta vzdy hned bez problemovo

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Piatok, 23. Decembra 2011, 10:46

ako pisal kolega predomnou, moze to byt baterkou. Pozri si ju, je tam dolzity udaj startovaci prud, mal by byt 750-800A

TT-SIMIK
Kraj: Trnavský

Piatok, 23. Decembra 2011, 11:12

Môže to byt čokolvek,od baterky,čerpadlo,cez snimač vačky až po vstrekovač, cez ktory za tepla unika viac paliva do prepadu a tým padom stráca tlak na rampe,čo je dôležité pre štart.....viem ti s tým pomôct diagnostikou(riešil som také auta veľa krát),ale až medzi sviatkami,ked tak zavolaj dnes,alebo nedelu a dohodneme termin.......v pondelok,utorok by som mal byt okolo trenčína,tak ked tak sa vieme stretnut aj u teba......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

siginigin
Autor témy

Piatok, 23. Decembra 2011, 12:48

1riso46 napísal:
mal som ten isty problem, mal som tam baterku novu ale amperovo slabu tak som kupil novu silnu a chyta vzdy hned bez problemovo

ako pisal kolega predomnou, moze to byt baterkou. Pozri si ju, je tam dolzity udaj startovaci prud, mal by byt 750-800A

mam 720, predtym som mal 680, typek povedal, ze to musi stacit... :|

siginigin
Autor témy

Piatok, 23. Decembra 2011, 12:53

TT-SIMIK napísal:
Môže to byt čokolvek,od baterky,čerpadlo,cez snimač vačky až po vstrekovač, cez ktory za tepla unika viac paliva do prepadu a tým padom stráca tlak na rampe,čo je dôležité pre štart.....viem ti s tým pomôct diagnostikou(riešil som také auta veľa krát),ale až medzi sviatkami,ked tak zavolaj dnes,alebo nedelu a dohodneme termin.......v pondelok,utorok by som mal byt okolo trenčína,tak ked tak sa vieme stretnut aj u teba......

super, v nedeľu ti zavolám, či sa môžeš na to kuknúť. a ešte mi prosím ťa napíš, koľko ma to bude stáť, lebo po vianočných nákupoch mi toho veľa neostalo :)

YYYx
Auto: Kolobežka

Streda, 11. Januára 2012, 16:55

Zdravim,prehliadam forum a zbadam tuto temu presne toto hladam.Vpodstate mam rovnaky problem až na par odlišnosti:bateria nova zodpovedajuca požiadavkam vyrobcu ,motor 330d 135KW r.v.2002 a AUTO mi nastartuje vždy ibaže ked je dobre ohriate (cca60km) mu to trva dost dlho za studena nie je az taki problem aj ked sa mi to zda tiež dost dlho porovnanim s inimi autami. bol som na PC naslo nejake chyby:09f6-sledovanie tlaku railu nizky tlak pocas startu 1260-riadiaci sistem podavacieho cerpadla
AUTO po nastartovani funguje uplne skvele a asi pri plnom plyne aj trochu viac dymy

TT-SIMIK

Štvrtok, 12. Januára 2012, 11:56

Máš niektory vstrekovač na hovno a za tepla koli nemu unika tlak na rampe, diagnostika vie odhalit ktory to je ak si bol na bmw diagnostike....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

YYYx
Auto: Kolobežka

Štvrtok, 12. Januára 2012, 17:11

Dakujem za odpoved.Na diagnostike BMW som nebol ale ako vidim budem musiet istlebo ten predlženy štart ma priam zabija.neviem ci to ma vpliv aj na spotrebu ale asi ano aj na vikon no možem len dufat ze zly bude len jeden max. dva vstreky lebo to nieje zrovna lacna vymena (repas).ozaj co je rozumnejsie nove alebo repas?

fox1k
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 12. Januára 2012, 22:01

YYYx napísal:
Dakujem za odpoved.Na diagnostike BMW som nebol ale ako vidim budem musiet istlebo ten predlženy štart ma priam zabija.neviem ci to ma vpliv aj na spotrebu ale asi ano aj na vikon no možem len dufat ze zly bude len jeden max. dva vstreky lebo to nieje zrovna lacna vymena (repas).ozaj co je rozumnejsie nove alebo repas?

nove :wink:

TT-SIMIK

Piatok, 13. Januára 2012, 09:36

ak meniš len 1-2 tak najlepšie dat použité,ktoré su v dobrom stave,ak chceš menit všetky tak nové, ja som sa z kvalitnym repasom ešte nestretol,skorej naopak a malo to katastrofálne nasledky, na 110kw po repase, po 100km odišiel motor srat z prepalenými piestami.........
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných