... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Ronnie333
Autor témy
Auto: BMW e36
Kraj: Nitriansky

E36 316i M43 Stale kvapká voda

Štvrtok, 3. Novembra 2011, 22:17

no tak moj prípad sa už riešil pár krat. Cele sa to začalo po uvareni motora a jeho naslednej vymene. Teda jedine čo zostalo z chladicej sústavy je chladič. Všimol som si že ked som vypol motor, "(po zohriati motora)" z chladica (hned pod expanznou nadobkou) mi zacala kvapkat voda, nechal som to vychladnut az na "nulovu" teplotu teplotu a vsimol som si ze mam vodu iba uplne na spodku nadobky. Po intenzivnom hladani som zistil ze nadobka je prasknuta a tieklo to prasklinami. Nasledovala vymena chladica ale stale nepomohlo, voda kvapkala...Po skontrolovani tlakou vo valcoch sa zistilo ze valec č.3 ma mensi tlak ako ostatne. Vymenilo sa tesnenie pod hlavou a skontrolovala sa hlava. Po zmontovani som zistil ze ta voda uz nevyteka tak moc ale stále nechavam pod sebou mláčku.A vždy to tečie len cez tesnenie expanznej nadobky. Asi po 200km sa hladina vody dostane uplne nadno, predtym to bolo po jednej jazde ked sa zohrial motor. A teraz hladam nejaku odpoved:
-može mi stále tlakovať do systemu??....---(urobil som velku chybu že som nedal hlavu zbrusit, ked som menil tesnenie a vyčítam si to)
-može to byť niečo iné?...
všimol som si že ked nastartujem, otvorim viecko chladica a pozeram dnu tak vždy, ked asi po 10-sekundach stlačim hornu hadicu co ide do chladica tak v nadobke vybuble vzduch...
...a inak je novy aj termostat aj viečko chladica.
inak je to e36 coupe 316i M43 1994

Ronnie333
Autor témy
Auto: BMW e36
Kraj: Nitriansky

Re: E36 316i M43 Stale kvapká voda

Pondelok, 12. Decembra 2011, 15:19

nikto nevie??..uz je aj hlava zbrusena, vymenené tesnenie pod hlavou a gumenne tesnenie rozvodou. a stale kvapka....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 11 neregistrovaných