... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Kubo320d
Auto: BMW 323CI :-)
Kraj: Žilinský

Re: Prosiiim...potrbujem pomoc. ohladom chladenie.. 318i

Utorok, 9. Augusta 2011, 22:55

ventilator mi bezi pekne tichucko ani ho nepocut no mna by zauimalo kedy otvara tie klapky lebo ked nastartujem tak sa zavru a ked vypnem motor tak sa otvoria a akosi mi to nepasuje nema to byt opacne mozno je vsetko OK ale ked su klapky stale zatvorene tak ventilator neodvadza vzduch a potom to je podstate ako keby nesiel no mal som aj zohriaty motor kamarat pozeral ci sa budu otvarat a pridaval som no stale boli klapky zatvorene no ked som ,,nasilim,, otvoril klapky a vopchal papierik tak sa ventilator krutil tak neviem moze byt aj v tom vada ale neviem ako to opravit ked to funguje ale nefunguje :mrgreen: a ten chladic zajtra omrknem :wink: inak cim by som ho mal preplachnut?? je na to neaky prostriedok co rozpusta tie usadeniny?? ci staci voda?

majdo-dk
Autor témy
Auto: BMW 330cd e46

Pondelok, 15. Augusta 2011, 11:23

fuha vies co netusim.... vobec neviem o akych klapkach pises...ja tam ziadne nemam ... :) no mozno mam ale neviem co myslis.... a mne wentilator nejde tak sa chcem oytat ze ci to moze byt cidlo co je na jednej hadici...proste snimac teploty chladiacej... ci moze byt pokazene to a ze ci ho staci vymenit alebo to je nieim inym.... lebo ked ventilator zapojim napriamo tak ide len ked sa prehrieva motor mi ho vobec nepusti....a ak tak neviete kolko moze to cidlo stat???? a ci ho kupim aj v daakej predajni alebo len original v BMW???
BMW e46 330d tour

Obrázok

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 15. Augusta 2011, 12:15

majdo-dk napísal:
fuha vies co netusim.... vobec neviem o akych klapkach pises...ja tam ziadne nemam ... :) no mozno mam ale neviem co myslis.... a mne wentilator nejde tak sa chcem oytat ze ci to moze byt cidlo co je na jednej hadici...proste snimac teploty chladiacej... ci moze byt pokazene to a ze ci ho staci vymenit alebo to je nieim inym.... lebo ked ventilator zapojim napriamo tak ide len ked sa prehrieva motor mi ho vobec nepusti....a ak tak neviete kolko moze to cidlo stat???? a ci ho kupim aj v daakej predajni alebo len original v BMW???

tie klapky su na uzatvaranie chladica su hned pri chladici a videl by si ich tam, maju ich vykonnejsie auta nez hrackarska 318i... cidlo nemas zle! uz sa to tu riesio, mas odpalenu riadiacu jednotku tu kocku do ktorej idu 3 kable a z nej idu 2 kable na vrtulu... ak mas po ruke osciloskop napoj ho na zem a ten tenky riadiaci kabel... ak nastartujes bude ti tam prebiehat napatie... ak nemas osciloskop staci ti aj multimeter... cca 3-5V tameras hned po nastartovani... ak sa ti zohreje skoci ti hodnota nokolo 1.5V... uz si tie hodnoty presne nepamatam ;)

tak ti z lutostou oznamujem ze si mozes pripravit vacsi obnos penazi na novu el.saharu ;)

majdo-dk
Autor témy

Štvrtok, 25. Augusta 2011, 00:23

chlapy dakujem pekne zavada odstranena.... Uz sa to neprehrieva. Som vypustil vsetku chladiacu kvapalinu a nalial znova.... A vsetko ide fajn.... :) Len este jedna otazocka...ked nemam v oleji vodu a ani sa mi neprehrieva moze byt prasknute tesnenie pod hlavou??? Lebo mam blok motora za*rbany od oleja ale newiem ci mi to zaspinili ked menili tenenie pod hlavou alebo mi to znovu prasklo. Za odpowed wopred dakujem....
BMW e46 330d tour

Obrázok

Kubo320d

Štvrtok, 25. Augusta 2011, 10:21

takze pani toto musite vidiet a rovno sa pytam co to mohlo sposobyt? neprehrial sa mi len zrazu puklo a bolo no nejde mi ventilator RJ je v p... no a na zaklade toho predpokladam ze to rozdrapilo len mi nejde do hlavy ci tlak vody zrejme aj zle odvzdusnena sustava ci by toto dokazala alebo mi povolilo tesnenie pod hlavou?? ako to zistim??
Prílohy
IMAG0120.jpg

ice.blade

Štvrtok, 25. Augusta 2011, 10:43

ak ti neoticla el.vrtula a par krat si si nasiel rucicku teploty v cervenom sa nediv ze ti to tlakom rozdrapilo :) ja by som do toho priplietol aj miesanie chladiacich kvapalin pripadne pouzitim inej chladiacej kvapaliny nez je vhodna, vtedy lubi oslabit plast, praskaju umelohmotne kolena na hadiciach, teplom a tlakom sa zoskvaria tesnenia...

Kubo320d

Štvrtok, 25. Augusta 2011, 10:47

teraz som tam mal cisto len destilku no uz su diely na ceste aj RJ aj expanzka tak uvidim ked pojde ventilator ci sa bude nieco diat len dufam ze nepovolilo tesnenie pod hlavou :?

ice.blade

Štvrtok, 25. Augusta 2011, 11:02

skontroluj cely chladiaci okruh aj radiator kurenia do interieru ci ti vsetko vasade tesni, prebehni sa na aute vypni motor a pocuvaj ci niekde neunika natlakovany vzduch pripadne neslzi... vsetko musis naspat utesnit... ak ti aj potom nieco prdne nechaj si skontrolovat hlavu, zabrusit vymenit tesnenie...

Kubo320d

Štvrtok, 25. Augusta 2011, 11:06

ok dakujem :wink: inak ja mam aj webasto ako to je potom z odvzdusnenim??

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Augusta 2011, 22:31

Všetci tie viečka nedotahujte jak kone, dotiahnut a nasledne povolit,je na viečku citit vôla ako to má byt správne,to je na pretlak v systéme!!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

majdo-dk
Autor témy

Piatok, 26. Augusta 2011, 09:52

TT-SIMIK napísal:
Všetci tie viečka nedotahujte jak kone, dotiahnut a nasledne povolit,je na viečku citit vôla ako to má byt správne,to je na pretlak v systéme!!!!

Ano mal som to powolene a ked som otvoril kapotu tak som to mal koolo viecka cele zadr*ane od vody....
BMW e46 330d tour

Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 26. Augusta 2011, 16:38

Tak ti tlakuje systém,niekde to fuka, ja to mám zatiahnuté ako som písal a NO problém a včera som išel 180-200 po dialnici 150km,takže kde bude chyba......???Každá piata 318i ma problém z fuknutým tesnením.....treba si uvedomit že máte 318 nie 330i.....)))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ice.blade

Piatok, 26. Augusta 2011, 18:21

TT-SIMIK napísal:
Tak ti tlakuje systém,niekde to fuka, ja to mám zatiahnuté ako som písal a NO problém a včera som išel 180-200 po dialnici 150km,takže kde bude chyba......???Každá piata 318i ma problém z fuknutým tesnením.....treba si uvedomit že máte 318 nie 330i.....)))))

ja som to tu uz vela krat pisal ze cely problem je ten ze prestala fukat el.vrtula, nasledne sa zacal motor v urcitych okamzikoch prehrievat, prinajleposm prepalilo len tesnenie pod hlavou v opacnom pripade si hladajte male trhliny v hlave... popritom teplom oslabuju vsetky umelohmotne casti chladiaceho okruhu, v kombinacii s miesanim chladiacej kvapaliny pripadne pouzitie inej nez predpisanej chladiacej kvapaliny ma za nasledok prezratie a zoskravenie tesneni na chladiacom okruhu a potom nasleduje cista hra na schovavacku kde je este problem s prehrievanim ;)

s-type

Streda, 7. Septembra 2011, 20:21

Kubo320d napísal:
takze pani toto musite vidiet a rovno sa pytam co to mohlo sposobyt? neprehrial sa mi len zrazu puklo a bolo no nejde mi ventilator RJ je v p... no a na zaklade toho predpokladam ze to rozdrapilo len mi nejde do hlavy ci tlak vody zrejme aj zle odvzdusnena sustava ci by toto dokazala alebo mi povolilo tesnenie pod hlavou?? ako to zistim??

Presknutá expanzná nádoba .... detská choroba (popri ďalších iných chorobách) E46-tiek. Treba vymeniť za nejakú značkovú expanzku , a budeš mať pokoj. Tiež mi praskla expanzka, vymenil som, a mam pokoj. Nedávaj použitú expanzku !!! Nevyplatí sa.
BMW 318i E46 2000

s-type

Streda, 7. Septembra 2011, 20:45

TT-SIMIK napísal:

ako si myslel že naše 318i-ky nie sú 330i ??? .. :) ...... 330i-čka sú menej poruchové ???? .... ked áno potom okamžite mením .... :-)
BMW 318i E46 2000

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných