... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
janest napísal:1. Vyskúšaj druhý kľúč.
2. Skontroluj kabeláž vo vodičových dverách.
3. Skontroluj konektor od dverové zámku vodiča.
4. Nezabudni odpojiť batériu ináč ti pribudne rozsvietená kontrolka airbagu na palubke !
GM to môže byť, ale s malou pravdepodobnosťou, to by sa museli kontakty na relé spiecť a potom samovoľne uvoľniť. Vyzerá to, že pracuje správne ale s chybnými signálmi. Až sa na to zajtra pozriem a nasimulujem čo si napísal poviem ti ako sa to správa.
Podľa mňa GM ma trvale signál - OTVORIŤ a to potom logicky stiahne okná nakoľko je to jeho funkcia daná konštrukciou. To že mechanická časť zámku otvorí a zamkne vodičove dvere a kašle na zvyšok by ma skôr viedlo k domnienke závady na konektoroch vo vodičových dverách alebo prelomených, prehnitých alebo ináč poškodených kábloch. ( Napr. strelený airbag alebo pretlačené tlačidlo DO na kľúči)
Celé to trápenie podľa mňa spôsobili subdodávatelia ako napr. Siemens, Bosh atď. ktorí svoju výrobu pre koncern BMW presunuli mimo dohľad nemeckých kontrolórov a toť výsledky sa dostavili.
presne sme to preberali s proforom, ze to bude skor zavada zamku nie GM..ale preco mi to otvorilo okna samo od seba?? ani som sa auta nedotkol ..
P.S.: Chce to len trpezlivosť a chuť sa v tom hrabať, E 46 ešte nie je raketoplán a funguje na pomerne jedoduchých princípoch. V tvojom prípade je šťáva na dráte kde nemá byť a teraz už len zistiť kde a prečo.
janest napísal:Tak kľúčom to nebude, teraz už len skontrolovať konektory a potom krížak do ruky, demontovať kastlík spolujazdca a vybrať GM.
Možno sa budem opakovať ale riešenia PROFOR sa mi zdá trvácnejšie. Na tie relátka je spoľah tak do konca záruky. Ich výmenu vám urobí každý zručnejší rádioamatér. Lenže pokiaľ tam robia šarapatu aj okná tak neviem...., či by som už nevymenil všetky na doske - keď už je vonku. No a tá je podľa vybavenie osadená viacerými relátkami, takže foťák a hľadať na nete.
Na relátkach sa opaľujú kontakty, vzniká vysoký prechodový odpor a prestane to fungovať. Raz darmo pustili sa s Turkami do spolupráce a toť výsledok.
Roland85 napísal:caute...ja mam tak isto problem z centralom...niekedy mi nejde otvorit....hlavne ked je teplo.... v grumodule by mali byt 4 relatka...ktore z nich ma na starosti otvaranie dveri?(vid obr.)vie to niekto?aby som nemusel menit vsetky...ale iba jedno...dik za radu
Roland85 napísal:
Nikto nevie?