Zdravím páni,
nerád zakladám novú tému, ale chcem to mať takto po kope všetko, dúfam, že nieste proti.
Začnem po poriadku, bude to trošku dlhšie, ale určite zaujímavé čítanie.
BMW je môj sen od malička, už ako hádam 10 ročný keď chodila v TV Kobra 11 som sedel pred telkou a podomnou kaluž slín s toľkej krásy
Ale ako vždy vždy vždy ma lákali Bavoráky ocajchované znakom ///M3. Samozrejme každý niekde začína a keďže nemám tatka riaditeľa podniku a nedá mi 20 000 € na e46 Mko, tak som rozmýšlal, že začnem trošku z menšej misy.
O mesiac mám 18 rokov a aspoň to šťastie sa na mňa usmialo, že ideme kupovať nové auto. Ale začnem ešte z druhého konca.
Otec má Octaviu I. a matka Fiat Punto. Punto sa chce predať a miesto toho kúpiť niečo iné. Otec na OI. chodí za zamestnaním po slovensku a aj mimo SR (teraz má ísť do Nemecka <- možno osud). Tak pokukujem po autách, keďže to bude náhrada Punta ktoré chodí 85% mesto, tak jednoznačne benzín. Samozrejme treba rátať s tým, že aj nové bude chodiť mesto, ale keďže budem mať VP, tak možno tak 60% bude to mesto
Každý mesiac minimálne 2x cesta do BA. (mimochodom som z LV)
No a teraz pome po poriadku. Už viete, že chceme kúpiť auto, mal by to byť benzín a hlavná vec - do
7000€ No a teraz sa dostávame k problematike č. 1 a to je "aké". Ja by som bol jednoznačne za nejaký Bavoráčik 325/330i alebo vlastne to je jedno, HLAVNE NECH JE TO BMW.
Problematika č. 2 je tá, že keď poviem otcovi niečo o BMW, tak ma hneď pošle do zadku, že aký je drahý servis, že o to sa nedokážeme starať a tak, že nechá za výmenu oleja 300€ a proste, že by sme to nevedeli utiahnuť po finančnej stránke. Ach jaj
Problematika č. 3 je, že bývame v byte pred panelákom parkovisko, malé mesto LV a, že či sa vôbec oplatí kupovať BMW, že či vôbec mám nad niečím takýmto rozmýšľať, alebo sa poobzerať po niečom inom, ale keď ja tak milujem BMW a mám s touto automobilkou taký osobný vzťah, nikdy som nešiel v BMW, ale proste asi si neviete predstaviť jak mi to leží v srdci toto auto a všetko okolo toho.
Mám rozmýšľať radšej nad nejakou malinkou Hondou, alebo niečím podobným? Síce ako nebol by som proti, ale aj tak.
Ľudia poradte prosím, dám to prečítať rodičom, aby sme si to celé utvrdili a či sa to vôbec oplatí.
Jedna vec je to kúpiť splniť si sen a byť "frajer" o čo sa nesnažím, ale druhá vec je aj tá, že sa o to treba starať, vymieňať a hlavne tankovať. A tie ostatné spolahlivosť o čom nemám pochýb a celková využiteľnosť v meste atď.
Takže by som poprosil o objektívny názor na toto všetko a hlavne rozumný, ale to už nechám na vás.
Ďakujem vopred za odpovede prajem príjemný zvyšok dňa.