... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
JozefMalek napísal:Zdravím, v servise mi diagnostikovali chybný ventil na jednom z valcov, kvôli tomu chcú poslať niekde na repas celú hlavu na cca 3-4 dni. Chcem sa spýtať či je to nutné, či nestačí opraviť ten chybný ventil a ostatné ked sú v pohode neriešiť. ??
Auto je pojazdné, len evidentne ide na tri valce: horšie štartuje a stratilo výkon, hlavne do kopca ..dymí na čierno pri vyšších otáčkach.
vďaka
JozefMalek napísal:no, takže ked dali dole hlavu zistili, že je prepálené tesnenie hlavy medzi prvým a druhým valcom, čiže to treba prebrúsiť = vyrovnať. Nie je to teda vo ventiloch.
Pýtal som sa na tie klapky, a zase mi potvrdili, že tento môj motor ich nemá od výroby - mám E46/320d touring 2003. Tiež vedia čo tie klapky robia, aká je ich funkcia a aj o tých častých problémoch čo spôsobujú. Je to Bosh servis Pál a Pál v KE na Opátskom. Pred mnou tam mali 100kW E46 s chybou ventila, pred servisom je ďalšia E46ka, špecializujú sa na dieslové motory, sú milí a ústretoví. Takže neviem ???? Čo vy na to?