... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
LLuKKi napísal:K převodovce bych měl dotaz,zaslechl jsem postup vypustit,nalít ,ujet 30km, vypustit,nalít ujet 30km, vypustit vyměnit filtr napustit a hotovo.
LLuKKi napísal:Ještě jeden dotaz,je nějaký rozdíl mezi ETL 8072B (ETL 704 SE, udájně origo BMW) a Esso LT 71 141???, mám GM 5st., 3.0 170kw, 2005rok, vzal jsem to Esso,píšou že se může míchat s ostatními oleji a je do všech automatů,tak nevímDíky za radu
TottiDS napísal:Niekde som tu už čítal že org. olej sa predáva len v min. 20 lit. obaloch, a že org. olej do prevod je zelený! Ja som tiež pred výmenou oleja (pred mesiacom som kupoval auto). Hezitujem, že kde. BMW mi dali cenu 280 eur. Asi nechám vymenit tam a potom sa pozreme nato aký tam dali olej.
Lopo napísal:treba davat pozor!!! oleje roznych specifikacii sa nesmu miesat a do GM prevodovky nejde ATF LT 71... to ze mas GM prevodovku si vycital na tom stitku co je na nej?
btw tu mas link pre GM prevodovky a oleje v nich pouzivane... nizsie mas aj tabulku s mnozstvom oleja v prevodovke (ako som pisal, aj ked vypustis olej, tak v hydromenici ti stale nejaky liter ostane)
http://www.bmwtips.com/tipsntricks/Tran ... 0Chart.jpg
sedi to aj s ETKckom kde je napisane, ze v do trojlitra sa davala A5S 390R (R znaci vyrobcu GM, Z je ZF)
je to jednoduche... na spolujazdcovej strane na boku prevodovky musi byt stitok a na nom napisane aky typ prevodovky mas (ak by si neveril napr ETKcku) konkretne na aute - ak vies oznacenie tak zistit typ oleja je malina... vklude si to daj urobit do BMW, ale odporucam ti olej si kupit samostatne... ja som dostal tiez cenu 300€ (aj s filtrom a tesnenim) a takto som platil 150€
lubomt napísal:LOPO, nemas spravdu. Do tych 5.st.GM prevodoviek sa dava ATF LT 71141.DAvame len tento a nikto nemal problem. Inak novy typ oleja sa nema davat do prevodovky vyvojovo vymyslenej niekedy v r.1998.......Sami sme skusobne skusali primiesat iny olej do prevodovky a vysledok - prevodovka jazdila 1 mes.bez problemov, potom zrazu trhanie, nasledne otvorenie, nutna vymena vsetkych gumiciek, gufier,tesneni, olej.cerpadla, konvertora
LLuKKi napísal:Tak jestli děláš převodovky tak si řekl pěknej kec! Do GM se podle BMW LT 71141 právě dávat nemá! Origo tam patří ETL 8045e nebo nějak tak a to je Dexron III Texaco, a dexron VI je na bází dexronu III akorád více vydrží a má větší schopnosti (ochrany,mazací atd)
pietroX3 napísal:Ja som si olej dal menit v BMW servise v Taliansku. Stalo to 221euro. Myslim ze prevodovka na X3 je ta ista ako na X5. Takze na Slovensku je to dost drahsie. Ale my slovaci sme bohatí tak nas zdieraju kde sa len da.
LLuKKi napísal:Tak jestli děláš převodovky tak si řekl pěknej kec! Do GM se podle BMW LT 71141 právě dávat nemá! Origo tam patří ETL 8045e nebo nějak tak a to je Dexron III Texaco, a dexron VI je na bází dexronu III akorád více vydrží a má větší schopnosti (ochrany,mazací atd)