... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

firgi
Autor témy

E36 316i compact 1995 - zrejme skrat po daždi

Piatok, 18. Marca 2011, 12:51

Zdravím chalani, potreboval by som trochu poradiť. Včera som po jazde odstavil auto pred domom, keď som dnes ráno prišiel k autu tak po celej ulici smrad od benzínu a v aute cvakali relátka ako divé. Cez noc u nás dosť pršalo tak predpokladám že niečo skratovalo a palivové čerpadlo mi pekne do prázdana vypumpovalo cca 30-35l benzínu - hotová ekologická katastrofa. Baterka išla takmer na nulu a benzinu bolo plno aj okolo vstrekovania a potečené je aj dosť okolo sania. Nemá niekto skúsenosti kde by to mohlo skratovať? Keď to vysuším, nabijem baterku a dolejem benzín môžem to naštartovať? Nebude niekde v systéme veľa benzínu? - nieže mi motor prejde kapotou. Neviem či skrat spôsobil len to že pumpovalo iba čerpadlo alebo aj niečo iné. Baterku som trochu oživil a skúsil otočiť kľúčikom a nehorelo nič.

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: E36 316i compact 1995 - zrejme skrat po daždi

Piatok, 18. Marca 2011, 13:15

skus kuknut rele cerpadla pri poistkach :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

firgi
Autor témy

Piatok, 18. Marca 2011, 16:32

Relátko vyzerá byť OK. Elektriku som zatiaľ nepozeral ale rozobral som sanie. Vyzerá to tak že čerpadlo tlačilo benzín a pretlačilo ho cez sanie, škrtiacu klapku a váhu vzduchu a následne vzduchový filter von pod auto. Zdá sa mi že benzín sa mi dostal aj do oleja. Čo myslíte čo všetko mám ešte rozobrať? Tu sú ešte nejaké foto
Prílohy
P4.JPG
P4.JPG (99.67 KiB) 1418 zobrazení
P3.JPG
toto je plné benzínu
P3.JPG (90.46 KiB) 1418 zobrazení
P2.JPG
keď som otvoril škrtiacu klapku tak vytieklo asi 3dcl benzínu
P2.JPG (81.09 KiB) 1418 zobrazení
P1.JPG
zo vzducového filtru mám palivový
P1.JPG (96.16 KiB) 1418 zobrazení

johnyfly1

Piatok, 18. Marca 2011, 17:16

vyskusaj dat na cievku toho rele 12v ci zopina, ci nahodou neostalo zopnute ked to stale tlacilo :roll:
no a radsej by som vypustil aj olej potom poripade dal spat ak bude OK alebo dat novy....radsej preistotu az to neurobi velke bum ked zacnes tocit :D
a pozri aj ventil otvetrania motora (to gulate cierne s bmw znakom) ci to nahodou benzin neposkodil taktiez tu hadicu od toho :) proste skontroluj asi vsetko :D

firgi
Autor témy

Piatok, 18. Marca 2011, 20:48

Relátko som skontroloval, pekne cvaká - pekne zopne kontakty. Myslí že + sa na čerpadlo dostalo nejak inak. Mám podozrenie že by to mohlo byť spôsobené vodou ktorú som našiel pod kobercom na vodičovej strane - myslím že stadiaľ sú ťahané aj káble k nádrži - čerpadlu. Zajtra musím vyhodiť koberec a uvidím - ale bojím sa že príčiny sa nedopátram :cry: a len dúfam že nezhorelo čerpadlo. Čoho sa ešte bojím je že keď to tlačilo benzín cez to sanie či trochu nečľaplo aj cez podtlakovú hadicu do posilňovača bŕzd. Dá sa nejak dať dole ten T-konektor čo je na tom posilňovači - stačí to nejak na silu vychrapnúť? č.7 http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... epression/
Taktiež neviem či to ešte nešlo aj smerom do chladiaceho systému - tam ako je ten ventil odvetrania je aj jedna hadica čo ide ku chladiacemu systému č.9 http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ter_hoses/
ale chladiaci systém je natlakovaný tak tam ak išiel ten benzín tak bude zrejme len v hadici - či?
Do toho oleja sa to mohlo dostať cez ten ventil odvetrania? alebo z kadiaľ?

johnyfly1

Piatok, 18. Marca 2011, 21:06

ano do oleja sa moze dostat cez odvetranie ale ta voda je pod tym ventilom oddelena :wink: ako je ten ventil odvetrania tak pod nim sice ide voda ale je to tam pekne oddelene ...tu na obr vidis ze to je len kanalik na tu vodu a nieje to nijak prepojene :wink:
http://www.johnyfly.ic.cz/bmw/priruba.jpg
takze tade sa benzin do vody nedostal mozno niekde cez hlavu :roll:
dalej skontroluj ci ti este neprepusta regulator tlaku paliva ako mas vstrekovacie zariadenie tak na jeho zaciatku taka gulata vec ktora je spojena tenkou podtlakovou hadickou zo sanim...ked tu hadicku odpojis nesmie ist tade benzin...ani ked potiahnes ustami :))

firgi
Autor témy

Piatok, 18. Marca 2011, 21:31

Ok, skontrolujem ešte aj to. Zatiaľ díky za radu aj vysvetlenie

Gloocky
Auto: BMW E36 compakt318ti
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 21. Marca 2011, 11:33

firgi

voda pod vodicom? vies ako sa Ti tam dostala? mas siber?:) Mam obdobny problem, vody bolo asi tolko ze ked som dal dole kobercek, a len tak som vyrezal ten "tapacir" tak som tam mal tak 3cm vody - elektrika zatopena...poharom sa to dalo vylievat:) ale nastastie elektrika slape...
skor som mal skusenost ze mi ta voda vnikla za kastlik - a kedze su tam RJ tak to dopadlo dost divoko...zacal mi blbnut central...

firgi
Autor témy

Sobota, 26. Marca 2011, 21:07

nazdar, no ja som nezistil skadiaľ to natieklo ale cez šíber to asi nebolo lebo z vrchu bolo všetko suché,voda bola iba pod kobercom. Mne to asi tiež nespôsobilo žiadne problémy s elektrikou a túto poruchu čo som mal teraz nakoniec asi spôsobilo predsa len relátko. Tá voda ma teda dosť znervozňovala a dúfam že už nebude zatekať. Ty si prišiel na to skadiaľ ti to natieklo? Ja mám za kastlíkom sucho, viem to lebo som nedávno dorábal diaľkové k centrálu.
Gloocky napísal:
firgi

voda pod vodicom? vies ako sa Ti tam dostala? mas siber?:) Mam obdobny problem, vody bolo asi tolko ze ked som dal dole kobercek, a len tak som vyrezal ten "tapacir" tak som tam mal tak 3cm vody - elektrika zatopena...poharom sa to dalo vylievat:) ale nastastie elektrika slape...
skor som mal skusenost ze mi ta voda vnikla za kastlik - a kedze su tam RJ tak to dopadlo dost divoko...zacal mi blbnut central...

Gloocky
Auto: BMW E36 compakt318ti
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 28. Marca 2011, 08:54

to firgi:

ved aj ja som mal hore vsetko suche - ale ked som dal dole tapacirung z A stlpika ci co to je - bok celneho skla...tak tam boli stopy po vode - aj ked minimalne...nakolko je duty a vsetko mohlo tiect aj ked slabucko jeho stredom. Pripadne som niekde cital ze to moze byt aj ked zle tesnia dvere - ze voda potecie pod okno ako sa zatahuje a pretece na vnutornu stranu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných