... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Ico2311
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

E46/318i - Straca sa voda

Streda, 2. Februára 2011, 01:02

Nazdar panstvo, vedeli by ste mi poradit?Straca sa mi voda.Podla mna nebude prasknuta hlava, lebo auto nedymi, nehreje sa (klop klop ,aby som neporiekol)Vzdy tak raz za 2-3 mesiace dolejem asi 3-5dcl vody.Neviem ci to je vela alebo co ...Dakujem ...

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: E46/318i - Straca sa voda

Streda, 2. Februára 2011, 08:00

pocuj, neriesil si to davnejsie nahodou? Bo si mal podobnu temu ze ti tlakuje a straca vodu... Najdi si tu temu ;) a kludne to moze byt hlava aj tesnenie a moze ti to tak pomaly unikat ze si vyparovanie vyfukom nevsimnes... Ale najskor sa daj pod auto a hladaj po celom motore vodu ci netece a prezri vsetky hadice a kolena ktore su na chladiacom okruhu

Thorien
Kraj: Košický

Streda, 2. Februára 2011, 09:36

ice.blade napísal:
pocuj, neriesil si to davnejsie nahodou? Bo si mal podobnu temu ze ti tlakuje a straca vodu... Najdi si tu temu ;) a kludne to moze byt hlava aj tesnenie a moze ti to tak pomaly unikat ze si vyparovanie vyfukom nevsimnes... Ale najskor sa daj pod auto a hladaj po celom motore vodu ci netece a prezri vsetky hadice a kolena ktore su na chladiacom okruhu

zacal by som chladicom ... a hlavne expanzkou . uz som pocul o viacerych ktorym praskla ... a zbadat kde to slzi je dost o hubu

Ico2311
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Streda, 2. Februára 2011, 10:44

OK, popozeram.Riesil som to,ale to mi iba tlakovalo system,teraz sa mi iba straca voda ... Fu ta hlava je asi dost narocna na opravu na peniaze,ze?Cize je to dost,pol litra vody za 2 mesiace,ze ?

macobmw
Auto: bmw E46 318i
Kraj: Žilinský

Streda, 2. Februára 2011, 22:34

Ja som mal tiez tento probem a ja som mal zlu taku plastovu obimku co je zozadu na hlave skus sa tam pozret mozno ty na tom odisla gumicka :)
BMW 318i E46 r.v. 1999 87Kw-118HP "švestka"

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 3. Februára 2011, 08:24

Ico2311 napísal:
OK, popozeram.Riesil som to,ale to mi iba tlakovalo system,teraz sa mi iba straca voda ... Fu ta hlava je asi dost narocna na opravu na peniaze,ze?Cize je to dost,pol litra vody za 2 mesiace,ze ?

uz som ti raz pisal ze si mas pobehat autom trosku agresivnejsie, zastavit niekde kde je uplne ticho, vypnut motor a pocuvat ci ti niekde syci... kde syci tam ti prska chladiaca kvapalina... najcastejsie je to vrchne koleno ktorym sa vracia voda do expanzky (7) staci vymenit tesnenie (8) alebo vzadu ako pise macobmw koleno ktorym sa ohrieva vzduch a uzatvara orkuh zozadu (9) kde toto koleno sa zvykne oslabit a prasknut akurat v hlave co je dost komplikovane na vymenu ale da sa to... kludne si lahni pod auto a popozeraj sa ci nemas nieco niekde mokre... s predu motora z boku motora a aj zo zadu na prevodovke a pod... popozeraj ci nemas niekde derave hadice...

co sa tyka hlavy tak hocikde ti to za cca 150-200 eur bez materialu spravia... prebrusia a natlakuju hlavu ci je OK. vymenia tesnenie pripadne aj pod prsami, pod filtrom a pod kadial ti unika olej... pozru retaz a ostatne veci ci by nebolo dobre nieco este ine vymenit... tesnenie pod hlavou mas cca 70 eur...

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 6 neregistrovaných