... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
OgiBMW
Kraj: Trnavský

Re: Olej posta akcia castrol

Utorok, 25. Januára 2011, 16:19

Panebože chodte volakde aj s celým Castrolom. Nalej tam Shell.

ThePuk
Auto: BMW i3
Kraj: Bratislavský

Utorok, 25. Januára 2011, 17:17

Ked uz tu vidim reklamu na olejpostu a damo...tak kto mate zaujem o olej, napiste, ceny mam lepsie :wink:

BA, zapadne slovensko viem doviezt, ostatne kuty slovenska po dohode ak mam cestu, tak tiez, ak nie, tak viem poslat

H@wky
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 25. Januára 2011, 19:40

OgiBMW napísal:
Panebože chodte volakde aj s celým Castrolom. Nalej tam Shell.

=; Odpoved tvojho typu si si mohol odpustit, mna nezaujima aky olej je lepsi ci castrol ci bp,ci shell......islo mi skor o doverihodnost predajcu a povodu olejov....ten castrol bol len priklad.... :wink:

takze pokial to nie je k veci tak je to zbytocneeee

OgiBMW

Utorok, 25. Januára 2011, 19:58

H@wky napísal:
caka ma po zime vymena oleja,tak by som tam nechcel dat nejaky prepalený raciol :D

Reagoval som na túto vetu, čiže ak tam nechceš liať nejaký prepálený raciol alebo normálny olej Castrol no niesi si proste istý či je to pravý Castrol alebo ten raciol tak som na to odpovedal aby si sa na to vykašlal, nebol v neistote či si spravil dobre alebo zle že si to tam nalial s nejasným pôvodom. Ale je to tvoje auto, rob ako uznáš za vhodné.

A aby môj príspevok fakt nebol mimo tvoju otázku, spýtam sa ešte raz, nalial by si do motora niečo čím si si niesi istý že je to dobré/originál?
Alebo radšej zariskuješ?

Čo sa týka olejpošty, všade sa skoro táto téma preberá, na milion iných fórach a zatial všade sú s nou spokojní.

Homer

Štvrtok, 27. Januára 2011, 17:23

Zatiaľ najlepšie ceny oleja čo som videl , boli na Galvaniho 12 v BA
myslím , že tu - http://www.autodielyskoda.sk

jankode

Sobota, 19. Februára 2011, 14:12

beriem odtialto aj moje okolie, bez problémov http://www.autosuciastky-eshop.com/

ThePuk
Auto: BMW i3

Nedeľa, 20. Februára 2011, 16:34

nie zle ceny, ale da sa to aj lacnejsie :wink:

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 21. Februára 2011, 10:28

Orakor ma akciu tento tyzden, Castrol Magnatec za 20,16 e

tapsi
Auto: BMW 120i
Kraj: Košický

Pondelok, 7. Marca 2011, 11:25

ianko napísal:
neviem ci som urobil zle, ale

Polôžky:
Názov Množstvo Cena s 19% DPH / ks Cena s 19% DPH
BMW Original Quality Longlife-04 5W-30, 1L 6 ks 9,90 € 59,40 €
Dopravný poplatok 1 ks 1,20 € 1,20 €
60,60 € (1 825,64 Sk

poobede som objednaval, rano prisiel :shock:

caute,bol som v tempuse v sobotu a zrovna tento olej som tam videl cena 21eur 1liter :D
EX BMW E46 33Oci BMW K1200LT, BMW R1200GSA,BMW E46 330d,BMW E36 320i,BMW E30 320i,BMW E30 324d,

miro1234567890

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 17:28

hlavne pozeraj menej amerických filmov a potom ťa to prejde....vysvetlenia na ceny sú jednoduché....čím vo väčšom nakupuješ ,tým môžeš ceny zjednávať. od velkého servisu nečakaj,že bude filantrop a dávať olej zadarmo,najmä ked mramorovú podlahu, šéfove BMW a kabelku Luis Vuitton jeho milenky musí niekto zaplatiť ! a to budeš ty ! pokial si myslíš,že drahé je dobré tak pozri ceny v nemecku na amazon.de alebo oil-store.de a ceny sú ešte nižšie ako tie "podozrivé" u nás...
nebojsa ,pochybujem že niekto našporáku doma varí olej a potom zarába miliony, olej nie je žiaden biznis,lebo predaj stagnuje..pokial chceš bmw olej mrkni na http://www.webareal.sk/extraolej/eshop/ ... life-04-1L

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)

Utorok, 16. Októbra 2012, 08:18

Uz ked o olejoch sa bavite...pytam sa:

Ak mam teraz Castrol Magnatec 10W 40 - pri dalsej vymene oleja chcem dat Castrol Magnatec Diesel 10W-40 - Bude to motoru velmi vadit?
Proste aky je v tom rozdiel? Ci dam standartny Magnatec alebo Magnatec Diesel. - Dik za odpoved

OgiBMW

Utorok, 16. Októbra 2012, 09:32

Lukynko, ten motor nemá "pamäť", aby vedel aký olej tam mal a aký tam máš. Zvyčajne sú to len marketingové ťahy tieto názvy olejov atď. Dodrž normu a názov nech to má aký chce.

miro1234567890

Streda, 17. Októbra 2012, 16:15

Ako píše OgiBMW motor nemá pamäť a milion somarín okolo olejov sú fakt len marketingové ťahy.....podobne ako zázračný Magnatec,ktorý sa vyrába už 10 rokov a je to v podstate starý typ oleja na staré motory. Magnatec neznamená - magnet,že na kovy priťahuje olej, len má o 1 molekulu kyslíka v chem.zložení viac a tým pádom dochádza ku lepšiemu priľnutiu oleja na kovové časti motora,ale tento "vynález" je hodne starý a spĺňa ho každý olej dneška.....samozrejme ,pokial máš diesel motor ,dávaj tam magnatec diesel a nie magnatec, hoci markantný rozdiel tam nebude....len sú tam možno prísady,ktoré lepšie pohlcujú odpad,ktorý vzniká pri chode dieslového motora.....Na názov oleja "syntetický" neexistuje svetový "predpis",stačí že do základového oleja nasypú 1% syntetických esterov a hrdo sa môže na fľašu vycapiť nazov "syntetický" olej a firmy to aj patrične zneužívajú.....Magnatec je syntetický tak na 1 percento, rada EDGE tak na 30%. Rozdiel je aké "syntetické" vlastnosti má olej po otvorení fľaše a rozdiel aké má vlastnosti po najazdení takých 5000 km na studený diesel motor v dákej Fiat Regate...Pokial chceš ozaj kvalitu syp do motora oleje Mobil čo sú na báze PAO ,teda komplet syntetické ,alebo špičku v oblasti ako Motul,ktoré majú dvojitú syntetickú technologiu.....Od Castrolu používaj radu olejov EDGE,čo sú o generáciu kavlitnešie oleje ako Magnatec,čo sa vyrába 10 rokov a mechanici sú z neho zbláznení,lebo nič iné nepoznajú.....Samozrejme platí zásada,že vyberaj oleje podla predpisu výrobcu motora, a nenaťahuj intervaly výmeny,lebo skončíš ako môj sused ,čo na dvojročnom BMW ,kúpenom na slovensku odpálil turbo,lebo olej menil po najazdení 40 000 km .....miesto pár eur za olej,vycáloval 2000 eur do turba. To sa oplatí,nie ? :thumbup:

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)

Streda, 17. Októbra 2012, 21:46

Šunees...tak ti poviem pred tym som mal VAVOLINE 10W40 Duran Bled Diesel ci ky svatoho, teraz som zohnal Castrol Magnatec za dobru cenu z Anglicka, na rok, vymenim.Zvacsa aj tak mi radili ludia zeby som ako nepretahoval intervali v rozmedzi 10-15tis...Kedze mam rocnik 95, tak urcite nebudem do neho liat plnu syntetiku robenu na zakazky.
Niekde na nete som sa docital ze origo BMW vyraba Castrol akurat ze typ oleja je CASTROL BMW NEKRESTANSKA CENA.
A dalsia vec, mne nejde o znacku ale o kvalitu.Kazdy daco ine povie...od zaciatku som daval Vavoline Duran Blen Diesel.Nebol nikdy problem.A stretol som sa s pripadom ked mi ludia vravely ze je to najhorsi olej,iny nedal dopustit.Dalsi mi odporucal Helix ze net lepsi, potom ze ESSO dalsi Castrol.Proste kolko ludi tolko chuti
Ale dakujem ze si mi to vysvetlil rozdiel este taka technicka vec:

Ak by som nedal stale olej z oznacenim DIESEL ( je jedno ci Castrol,Vavoline,Madit) ale striedal bude to velmi vadit?

miro1234567890

Pondelok, 20. Mája 2013, 07:41

závod BP Group v hamburgu - werk Neuhof toto vyrába všetko,,,,,teda castrol edge , i bmw quality 5W-30 i ford formula f 5w-30 i aral i BP oleje.....ten istý olej plní aj do zelených sudov /castrol/ i do modrých sudov /aral/, takže sa netreba vzrušovať čo ktorý sused - murár počul v krčme od dalšieho suseda.....oleje castrol /bp group/ vyrábajú v neuhofe a ešte v belgickom gente......pokial niekto predáva flašu za 8 eur, druhý tú istú za 20 eur to je iba ich marketing.....niekto chce zarobiť veľa /zn.autoservisy/ druhému stačí menej, takže sa netreba vzrušovať zbytočne....aj fľaša minerálky má inú cenu v hypermarkte a inú cenu na spoločenskom podujatí......napr. na pretekoch. castrol edge http://www.webareal.sk/extraolej/eshop/ ... ej-Castrol :bmwball:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 219 neregistrovaných