... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
ThePuk napísal:E36 316i - odporucam original BMW 5W-30...potrebujes 4-4,5 litra na vymenu...cize 5L objednat
E36 318tds - odporucam to iste co pre kolegu vyssie, pripadne Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40, potrebujes 4,5-5,5 litra na vymenu, cize objednat 6L.
Ak mate o oleje zaujem, kontaktujte ma cez SS..najlepsie ceny...
ThePuk napísal:podla mazacieho planu BMW tam ma ist to, co som napisal...
nalej si tam pre mna aj panensky olivovy
ThePuk napísal:podla mazacieho planu BMW tam ma ist to, co som napisal...
nalej si tam pre mna aj panensky olivovy
ThePuk napísal:gomez ty si odbornik...ja by som sa len opytal, co za experta tam dalo tu 10W...ty??
JOKO020 napísal:o olejoch je tu pisane haba dej tak len v skratke...5w-30 /40 je riedky olej kt. sa bude v tvojom motore prejavovat pravdepodobne vyssou hlucnostou a este jedna zasada plati...neoplatí sa menit vyskozitu oleja/ prechadzat s polosyn na plnu, nakolko polosyn. moze zanechavat karbon. usadeniny v motore a plny syn. ich rozpusta..odlupene casti karbonu sa zachytavaju na sytku olej. cerpadla a mozu ho upchatmoze sa stat este jedna vec...karbon vytvara na starych motoroch aj jednu nemenej dolezitu funkciu pri tesnosti mot. suciastok (valec/kruzok napr) a ked toto rozpustis, moze sa to prejavit na tlakoch vo valcoch a voli suciastok motora, cize skraatka, nechaj 10w/40 a vyhnes sa moznym problemom a nebudes si muset potom buchat hlavu
o mur ze si volaco pojekazil
ThePuk napísal:pozri, uzavrieme to asi takto![]()
ja som ti napisal to, co tam mas mat. predstav si, ale je takych aut vela, ktore aj po 300 000km pouzivaju napr. 5W30...mal som takych v autoparku doboha aj vela. Je to len o tom nerobit hovadiny a davat tam to, co tam ma byt a nespekulovat.
Vies co znamena prejst z povodnych predpisanych 5 na 10? zhorsenie mazanie v prvych niekolko sekundach, pretoze 10 je hustejsi...horsie starty v chladnom pocasi a podobne. Co sposobi 15W pisat nemusim asi...ak jazdis k tomu este povacsine kratke trasy, tak to je uplne nevhodny olej. Tym, ze je hustejsi, okrem ineho co som spominal sa ti ro prejavy aj narastom spotreby a tym, ze tam chces narvat mineral tam navyse chces dat olej, ktory je absolutne nevhodny pre tvoj motor. Pretoze ten motor bol vyvynuty na nejake ine oleje, ktore ty ignorujes...ano, daj ho tam, mozno sa to teraz neprejavi nijak extremne, ale urcite mu dobre nerobis..nechaj ho tam pri jeho 300 000km dalsich 50 000km a uvidis co ti na to povie ten motor![]()
Ked uz tam mas tu hovadinu 10W, tak aspon pri nej zostan a nepchaj tam ten nezmysel...urcite ti to v nicom nepomoze
ThePuk napísal:mam aj 10W v ponuke