... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
SmoWlinkO
Autor témy
Auto: BMW F11 Tour
Kraj: Bratislavský

E36 fukar sa netoci ani po vymene odporoveho mostika

Utorok, 30. Novembra 2010, 08:19

Dnes rano som sa mordoval s vymenou odporoveho mostika v domnienke ze ked ho vymenim tak sa fukar roztoci no marne,
v com to moze byt?? poistky som pozrel OK
odporovy mostik mi tipek predaval s tym ze jemu fukar isiel
nemam merak taze som zatial šťavu nezmeral a velmi sa mi teraz nechce odmontovavat vsetko aby som sa zas dostal k ventilatoru
skuste poradit este v com to moze byt ???
DIAGNOZA > zacalo to tak ze stratil rychlost ventilator na najsilnejsom a postupne isiel uz len na 4tom prevode ako na prvom az sa zastavoval potom ked som buchol dverami sa semtam robehol a potom prestal ist uplne...

m4x
Auto: E60 545i

Re: E36 fukar sa netoci ani po vymene odporoveho mostika

Utorok, 30. Novembra 2010, 11:05

bmw-pokec/help-zahmleny-interier-t38967.html prejdi si toto cele
viac menej tam to riesi tiez chalanisko a zrejme mas tiez nieco s ventilatorom, takze sa budes musiet chystat k nemu dostat a pozriet ho, pripadne mozno aj vymenit
pokial by si mal v pohode ventilator, tak by ti mal tocit na 4tom stupni aj ked mas radovy odpor kurenia KO
!!! Obrázok ???

SmoWlinkO
Autor témy

Utorok, 30. Novembra 2010, 12:33

vdaka :) ta posledna informacia je pre mna velmi podstatna :)

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 2. Decembra 2010, 14:06

cau, tak ako som pisal tam, v tom linku co ti poslal kolega...skus sa dostat k motorceku.musis dat stierace do stredovej polohy (zapnes spinacku, pustis, ked su hore vypnes klucik) potom das dole ten prepadovy plast co je v strede pod stieracmi, potom musis odstranit tu ciernu prepazku a si tam...na telese ventilatora mas 3 spony a v strede je taky plastovy picoprc, ten len pootocis o 90° a vytiahnes (netusim na co je) ked das dole tie 3 spony tak ten plast musis len vycvaknut ( rozumej, tahaj az kym nepovoli :D ) a si tam...cez motorcek je dalsia plastova kravina, tu ti staci dat nabok...potom choj pustit klimu a daj ju na plno a drcni do lopatiek...ak sa ti rozbehnu po tejto manualnej iniciacii, tak mas jasno kde je problem...docasne sa to da vyriesit tym mojim sposobom...vyfukanie vzduchom, a nasledne premazanie...mne to zatial cely tyzden fachci v pohode a dokonca tichucko...akurat je citit trochu ten konkord...ale to nieje az taky problem...no a potom sa psychicky priprav na vymenu toho ventilatora :D caka to aj mna:D
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

SmoWlinkO
Autor témy

Streda, 15. Decembra 2010, 15:57

dlhsie som sa tomu nevenoval, ale stala sa taka vec...
2x po sebe som rano po tuhsej zimnej noci prisiel (odporovy mostik bol odpojeny doma na stole)
a otocil klucikom a ventilator sa roztocil jemne a hned prestal...
čiže neviem v čom to može byť naďalej... a nemyslim že je to vo ventilatore..kedže sa stalo toto spominane a sam sa roztočil...
odkedy som dal odporvy mostik naspäť už sa to nestalo... a odporovy je zmerany a ma v poho odpory... rovnake ako druhy novsi...(pri ktorom fukar isiel)
tak neviem ci to bude ten panel regulovania, lebo aj v servise mi povedali ze mi to otočne tlačidlo na regulaciu rychlosti ide strasne zle ...
alebo to nakoniec bude ten motor...
nejake navrhy aby som nemusel demontovať ten predok??

SmoWlinkO
Autor témy

Utorok, 4. Januára 2011, 14:05

takže stale sa netoči...
včera sme sa s nim bavkali pomerali všetky obvody...v kabine je všetko ok čiže prepinač aj odporovy mostik OK.
problem je až pri vyslednom napati to je stale ine... pri kazdom merani nam vysli ine hodnoty... v mudrej knihe na E36 sa o tom nič nepiše..
skusili sme zmerať či cez elektromotor ide prud a ide...skusili sme priamo napojiť na bateriu a nesiel...
ta vymena motorceka je fakt naročna , tak ak by niekto vedel povedať čo mam skusiť... aby som sa tomu mohol vyhnuť...no fakt začinam
mať pocit že už dopracoval ten motor či už uhliky abo hocičo ine...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných