... všetko o BMW ...

bmwtt.sk

Martin777
Autor témy
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Banskobystrický

BMW E34 525TDS neštartuje za studena

Streda, 15. Decembra 2010, 16:24

Mám problém so štartovaním za studena,ked je vonku ešte ako tak teplo tak ked to viackrat nažhavím,tak mi to chytí a ked sa motor zohreje,tak šlape ako hodinky,potom už aj štartuje na prvý šup.teraz ako začalo mrznút,tak som to už vobec nenaštartoval.....žhaviče su "vraj" v poriadku...neviete niekto čo s tym može byt?Dakujem...

Užívateľov profilový obrázok
R6 power
Auto: E36 325tds Tour
Kraj: Zahraničie

Re: BMW E34 525TDS neštartuje za studena

Streda, 15. Decembra 2010, 19:17

jakože vůbec nechytí, nebo dlouho točíš a nakonec chytne? Co nafta? Já musel přimíchat benzín, jinak jsem to nenatočil...

Martin777
Autor témy

Streda, 15. Decembra 2010, 19:57

Teraz ked mrzne tak už vobec nechytí.....ked bolo teplejšie tak som dva trikrat nažhavil a chytilo to teraz to už len točim až kym nevybijem baterku....

R6 power
Auto: E36 325tds Tour
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 16. Decembra 2010, 21:11

nevim no, příznaky ukazují na žhaviče, ale když říkáš, že jsou nové... :roll:

ViktorDDD
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 16. Decembra 2010, 21:52

možno bude stuhnutá nafta, alebo podávacie čerpadlo v nádrži plné bordelu,nedávno som to riešil na jednom TDčku, pri 0-5st. ešte ako tak štartovalo ale v mrazoch už vôbec, sítko čerpadla totálne upchaté, a k tomu aj nafta vyzerala ako nejaké tekuté mydlo, vyčistil som sítko, auto postálo pár hodín v teplej garáži sa ohriala trochu nafta + aditívum proti zamrzaniu a autíčko už štartuje
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Martin777
Autor témy

Piatok, 17. Decembra 2010, 03:27

Napadlo aj mna,že je to naftou,proste len točí,vždy hned prvýkrát ako keby trochu chcelo naskočit,ale naozaj len tak slabo a potom už len točí naprázdno a vobec sa nechytá......

Martin777
Autor témy

Piatok, 17. Decembra 2010, 04:47

No a chlapík v servise mi tvrdí,že je už v riti motor,že nemá tlaky a preto neštartuje,že by to chcelo generálku motora,že to možu byt piesty a čo ja viem čo všetko....ale ja viem že ked ten motor chytí,tak ide ako hodinky,má tah,jednoducho,ide ako krv z nosa :lol: ...ked sa zohreje,vlastne ked už raz chytí,tak potom už štartuje na šup...velmi málo kolísajú otáčky,ked napr.zapnem klimu alebo ohrev zadneho okna,alebo ked proste berie prúd,ale to je nepatrné,to píšem len aby som všetko opísal do detailu,ako hovorím,motor je podla mna v poriadku...

luky2208
Kraj: Prešovský

Piatok, 17. Decembra 2010, 08:46

Martin777 napísal:
No a chlapík v servise mi tvrdí,že je už v riti motor,že nemá tlaky a preto neštartuje,že by to chcelo generálku motora,že to možu byt piesty a čo ja viem čo všetko....ale ja viem že ked ten motor chytí,tak ide ako hodinky,má tah,jednoducho,ide ako krv z nosa :lol: ...ked sa zohreje,vlastne ked už raz chytí,tak potom už štartuje na šup...velmi málo kolísajú otáčky,ked napr.zapnem klimu alebo ohrev zadneho okna,alebo ked proste berie prúd,ale to je nepatrné,to píšem len aby som všetko opísal do detailu,ako hovorím,motor je podla mna v poriadku...

Ak bolo vonku plus a motor chytal na šupu a teraz ked mrzné už nechytne tak ho skus roztiahnuť ak chytí na 2metroch tak mal ten mechanyk pravdu. Nemá motor kompresiu. To isté som mal ja na aute ked som ho kupil. Rano som to na štarter nenatočil tak som sa spustil z kopca a motor chytil na 2 metroch. ked som ho po minute vypol už nebol problem ho natočit.
Lahká rada pre teba: bud skusiť roztiahnuť alebo dať na noc do teplej garaže. Ak rano naštartuješ či jednym alebo druhým spôsobom tak dopravu nafty a zavzdušnovanie a ine hluposti môžeš vylučiť.

Martin777
Autor témy

Piatok, 17. Decembra 2010, 09:34

Nie nie na šupu to nechytalo ani ked bolo vonku plus,vždy som to musel par krat nažhavit,viackrat a potom to chytilo a už to bolo ok za tepla....asi pred rokom mi nechytalo už v auguste mal som čo robit(august 2009)vtedy mi vymenili žhaviče a chytalo bez problemov aj v mrazoch,ale tento rok nejak na jar to zase začalo blbnut za studena,v servise mi povedali,že žhaviče su dobre,nafta vraj ide...takže ešte raz,v teple štartuje ked viackrat nažhavím,viackrat otočím klučom žhavenie a potom chytí,ale ako začalo mrznut nepomohlo ani viackrat nažhavit a vobec nechytilo...

luky2208

Piatok, 17. Decembra 2010, 23:26

Martin777 napísal:
Nie nie na šupu to nechytalo ani ked bolo vonku plus,vždy som to musel par krat nažhavit,viackrat a potom to chytilo a už to bolo ok za tepla....asi pred rokom mi nechytalo už v auguste mal som čo robit(august 2009)vtedy mi vymenili žhaviče a chytalo bez problemov aj v mrazoch,ale tento rok nejak na jar to zase začalo blbnut za studena,v servise mi povedali,že žhaviče su dobre,nafta vraj ide...takže ešte raz,v teple štartuje ked viackrat nažhavím,viackrat otočím klučom žhavenie a potom chytí,ale ako začalo mrznut nepomohlo ani viackrat nažhavit a vobec nechytilo...

Tak treba zmerať či to aj v skutočnosti žhavý(nie len či kontrolka zasvieti) a ak ano tak je to bud totalne rozladené alebo motor nemá kompresiu.
PS:ak je rozladený rozvod tak aj kompresia je malá ! (vačka neskoro zatvara a priliš skoro otvara)

Martin777
Autor témy

Piatok, 17. Decembra 2010, 23:41

Takže podla teba privodom paliva to nemože byt?myslím upchaty filter,posrate palivove čerpadlo,alebo čerpadlo v nadrži...nedaju mi pokoj tie žhaviče...hovoria že su ok,ale ked to chytalo predtym v teple po viacnasobnom nažhaveni,tak....neviem no...

luky2208

Piatok, 17. Decembra 2010, 23:56

Martin777 napísal:
Takže podla teba privodom paliva to nemože byt?myslím upchaty filter,posrate palivove čerpadlo,alebo čerpadlo v nadrži...nedaju mi pokoj tie žhaviče...hovoria že su ok,ale ked to chytalo predtym v teple po viacnasobnom nažhaveni,tak....neviem no...

napisal si že po vymene žhavičou to už chytalo aj v mrazoch tak palivo neriešim. Ak to chytalo ako sa mu chcelo a nebolo to zavysle od teploty tak potom treba riešiť aj palivo.

Martin777
Autor témy

Sobota, 18. Decembra 2010, 11:28

..to je jasné.to znie logicky,v poriadku.zaujimalo by ma ešte,ako je to s kompresiou,ak nie je kompresia v motore,tak by mal zdochnut aj za tepla,alebo nie?alebo sa mýlim?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní