... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

strunal
Autor témy

E90 - Angel eyes ako daylight

Nedeľa, 19. Septembra 2010, 15:13

Caute chalani.

Mozno, ze to tu bolo uz preberane .. aj som daco cital ... chcel by som pouzit moje angel eyes ako daylight. Je to mozne?
preprogramovanie, vymena za LED .... ???

Auto BMW E90, r.v 2006, cize predfacelift ...

diky

Užívateľov profilový obrázok
crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Re: E90 BMW angel eyes as daylight

Nedeľa, 19. Septembra 2010, 16:10

Nemozne.

strunal napísal:
Caute chalani.

Mozno, ze to tu bolo uz preberane .. aj som daco cital ... chcel by som pouzit moje angel eyes ako daylight. Je to mozne?
preprogramovanie, vymena za LED .... ???

Auto BMW E90, r.v 2006, cize predfacelift ...

diky

strunal
Autor témy

Re: E90 - Angel eyes ako daylight

Pondelok, 20. Septembra 2010, 07:40

THX za info

Joe1980
Auto: BMW 318d E90
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 25. Septembra 2010, 07:50

Ja som chcel AE tiež ako denne svietenie, ale udajne to treba nejak preprogramovať, resp. sa o to aspon pokusit...tak reku budem chodit aspon na parkovačkách teda AE kružkoch lenže tie seriove žiarovky su 3W a svietia slabo, takmer to neni vidno, takže som si tam dal biele LED-ky 6W a síce to svieti velmi efektne a o poznanie silnejšie aj tak mam pocit že je to ako denne svietenie slabe v porovnaní s tými tuzingovými LED prúžkami co si nimi niektoý oblepuju narazníky. Tým že je to biele svetlo tak to za slnečneho dna velmi nevidno, vtedy vidno lepšie klasicke žlte. Takže chodím na xenonoch, kedže mam v zasuvke pár náhradných :D
Ozaj a ake ma to denne svietenie vlastne výhody, akože tak nemina bateriu alebo setrí xenony...???

adryan
Auto: BMW E90
Kraj: Bratislavský

Streda, 23. Decembra 2015, 19:06

no zeby to uz teraz bolo mozne? konecne tu mame ctw kruzky uz aj na E90. len prerabka bude trosku zlozitejsia kedze sa tieto svetla rozoberaju dost naprd ale da sa to..

http://www.bmwstyle.sk/index.php?route= ... ct_id=2910

Syso
Auto: E91 130kW 2008

Sobota, 26. Decembra 2015, 11:52

Musím sa k tomu vyjadriť.
Autá pred FL sa nedajú nakódovať na denné svietenie s krúžkami. Existujú fachmani, ktorí tvrdia, že ak má auto v prelomovom roku 2007/2008 už novšiu riadiacu jednotku svetiel, tak sa to dá lenže akokoľvek to niekto nakóduje, nikdy to nebude svietiť s originál krúžkami potrebne silno. Jednoducho tieto svetlá nie sú robené na denné svietenie krúžkami. Už to treba raz pochopiť. Ich sila svietenia nie je dostačujúca. Teda môžno za šera alebo večer ano, no cez deň keď svieti slnko nie a je jedno či je ako zdroj obyčajná žiarovka alebo LED. BMW riešilo denné svietenie nastavením v BC zapnutím xenónov po naštartovaní resp. vložení kľúča a zapnutí zapaľovania. To však časom vedie k vypáleniu parabol, zahmleniu šošovky a vypáleniu bodov na plastových sklách svetiel v časti svetelného lúča. Nehovoriac o výbojkách a elektronike celého svetla. Noo a pri zastavení príslušníkmi či na STK sa dorábané krúžky vkladané do svetiel, ťažko vysvetľujú.
LED pásiky alebo po niekom tuzingové denné svietenie je zlatá stredná cesta, no na BMW ako päsť na oko, to je jasné. Treba si ked tak dobre vybrať. Tiež som sa rozhodol pre toto riešenie a na skúšku nainštaloval COB LED. Tá skúška už trvá cez 6 mesiacov a som spokojný. :smile:
Toľko môj dotaz...
Prílohy
2015-12-26 11.47.43.jpg
2015-12-26 11.46.39.jpg
2015-12-26 11.46.39.jpg (299.01 KiB) 1981 zobrazení
BMW E91 Mperformance
VW Polo Classic
Honda Hornet
Škoda Favorit (ex)

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Sobota, 26. Decembra 2015, 12:01

tak ono je vzdy lepsie takto dorobit to denne svietenie ako svietit cely rok hlavnymi svetlami, to potom paraboly daju zbohom v kratkom case...tiez by ma zaujimalo, ktory kkt to vymyslel kedze tie auta nie su na to prispôsobene ](*,)
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Syso
Auto: E91 130kW 2008

Sobota, 26. Decembra 2015, 12:17

Je to prinajmenšom divné a pri tejto značke by človek čakal, že keď niečo spravia, bude to mať istý štandard kvality, no nemôžeme sa hnevať, dôvod je jednoduchý.
Povinnosť svietenia cez deň sa začala riešiť okolo rokov 2008-2010. Myslím u nás. Iné krajiny neviem presne, ale vo veľa sa ešte aj dnes nemusí svietiť.
Preto pre tých pár krajín, ktoré riešili stále svietenie, dali do BC tú možnosť celodenného svietenia stretavacími svetlami (dovtedy bolo všetko fajn, paraboly aj šošovky držali lebo svietili len večer) a keď už celodenné svietenie začala byť povinnosť, BMW prerobililo krúžky na toto svietenie aby šetrili svetlá a celú ele. sústavu tak ako je dodnes. Zistili, že stále svietenie pre takýto typ svetiel nie je ono.
Chcem ešte povedat, že ani US DRL nie je výhra. Diaľkové nie su robené na stále svietenie H-čkom. Parabola je malá, plastová a nemá problém po čase sa začať topiť. Veľa ľuďom sa uz tak zapiekla, že nemohli vybrať ani žiarovku. Jediná možnosť ked niekto trvá na US DRL je, ze sa pouzije LEDka, ale zase homologizácia, Check vypisuje vypálenú žiarovku a odpor sa tam dosť zahrieva, takže tak...
BMW E91 Mperformance
VW Polo Classic
Honda Hornet
Škoda Favorit (ex)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných