... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Peacemaker
Autor témy

Za jazdy mi spadli otacky a vypol motor!!!! Poradte

Piatok, 4. Júna 2010, 10:51

Zdravým, rano som presiel asi kilometer ked zrazu reakcia plynu na plynový pedal nebola ziadna... ako keby nemal motor dostatok paliva, mozte mi poradit co s tym...?
Zacal by som asi vymenou poistky na palivovom cerpadle ale neviem ktora to je a kde sa nachadza.
E39 520i rv 96
Dakujem za pomoc
Naposledy upravil/-a Peacemaker v Piatok, 4. Júna 2010, 12:26, upravené celkom 1 krát.
Bávo je Bávo ( E39) Black or white, it´s always pink inside

Peacemaker
Autor témy

Re: Za jazdy mi spadli otacky a vypol motor!!!! Poradte

Piatok, 4. Júna 2010, 11:57

Mozte mi poradit kde kupim relatko palivovej pumpy a kde sa presne nachádza, Dakujem

nrtm
Auto: firemne
Kraj: Nitriansky

Sobota, 5. Júna 2010, 10:40

No v prvom rade si zisti ci ti ide palivove cerpadlo v nadrzi, lebo toto iste som mal aj ja, a cerpadlo bolo kaput. To rele sa nachydza v kufri nad baterkou, ale neviem presne ktore to je. Ja si myslim ze mas kaput cerpadlo.

Užívateľov profilový obrázok
mathesss
Kraj: Trnavský

Sobota, 5. Júna 2010, 13:11

ahoj no v kufry na pravej strane ako máš baterku by sa mali nachádzať tri zelené relátka. to uplne na lavo je palivové. Ale o tom že by odišlo relatko silno pochybujem. Vytiahni von zadné sedačky a vypočujj či ti tlačí palivové čerpadlo benzín.
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

Peacemaker
Autor témy

Sobota, 5. Júna 2010, 14:30

caute vymena samotneho cerpadla je narocna? este som to nemal vytiahnute von z nadrze, staci ked ho vytiahnem z tej konzoly co je v nadrzi a vymenim za nove? http://www.eshop-autodily.cz/cz-detail- ... lo.html.... ci treba vymenit komplet mechanizmus cerpadla http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 16&fg=15... ? Vdaka za odpoved

mathesss
Kraj: Trnavský

Sobota, 5. Júna 2010, 15:42

Výmena len samotného čerpadla je naročnejšia ako výmena kompletu aj s plavákmi. To čerpadlo je v tej konzole uchytené takými "zubami" a ked som ho odtial vyťahoval tak som hrešil jak pohan. Držalo to a trebalo aj trošku sily použiť. Ak ti mám poradiť choď do mototechny a vypýtaj si palivové čerpadlo ale kúp jedine značku "Pierburg". Túto značku montuje BMW do prvovýroby. Keď som ho menil ja, tak stálo 102Eur. Ešte ti doporučujem aj výmenu palivového filtra (najlepšie Knecht alebo Purolator).
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

Peacemaker
Autor témy

Utorok, 8. Júna 2010, 18:55

Cerpadlo opat funguje aj bez výmeny... auto stalo 2 dni a potom naskocilo na prve nastartovanie, odvtedy som spravil priblizne 200 km a nic sa nedeje, len mam strach ze ma to niekde nechá... co vy na to? ma zmyslel to menit?

bona1
Auto: 330d Touring 135 kw

Streda, 9. Júna 2010, 15:41

Nic sa neboj,ked uz raz postal,postoji este,a cim dalej,tym castejsie.mozno do pol roka nic,a potom uz uplne ko.

2bad
Auto: BMW 530d e39

Štvrtok, 10. Júna 2010, 13:14

len taka podotazocka.... nahodou neprsalo ked ti ten motor skapal? bo ja som mal na 320i tesne pred predajom takyto problem... tiekla mi voda niekde na kable sviecok a tie nehadzali iskru.. a ked ti to urobi znova, tak to nechaj vyschnut (cca hodinka az dve) a mal by si sa dostat aj domov na tom ale potom to niekde skape.. :bmwball:
daj popozerat elektriku pokial to nebude to cerpadlo.. (mne cerpadlo islo tak som ho nemenil...)
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

Peacemaker
Autor témy

Piatok, 11. Júna 2010, 07:59

Mas pravdu vtedy lialo jak z krhly ... moze to byt to, ked je sucho chyta na prvy supa a ziaden problem, idem na diagnostiku tak uvidim co s tým :) ale dik za postreh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní