... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

zoom
Autor témy
Auto: Jeep Grand Cherokee
Kraj: Bratislavský

E38 • Vysoke otacky pri rozbiehani, auto neslo samo na R a D

Utorok, 18. Mája 2010, 21:11

Ahoj, neviem, ci tento prispevok pisem spravne sem, alebo patri do BMW 7 fora, pripadne to presunte.
Takze, auto mam konecne po styroch mesiacoch opravene (oprava motora a prevodovky, popis bol tu) a mozem sa tu opat cinit. Boli tam este nejake "male" problemy (fungl nova vodna pumpa od BMW nemala priechodny odvzdusnovaci kanalik, vytlacalo vodu z chladiaceho okruhu). Zda sa, ze uz je vsetko OK teraz. Dnes sa mi vsak stala nasledovna vec na prevodovke:

Po zaradeni R alebo D sa auto vobec nerozbehlo samo dopredu alebo dozadu. Ked som sa rozbiehal, tak proste motor zrazu vytocil 3000 otacok, hukotu ako od Fabie HTP, okamzita spotreba 25L/100km a auto sa rozbiehalo. Prevodovka radila vsetky stupne normalne, vo vyssich rychlostiach fungovalo normalne. Ked som presiel zopar kilometrov (naozaj len par, 5-8 km), tak prevodovka uz fungovala uplne korektne. Po zastaveni sa auto potichucky rozbiehalo, na R a D sa samo hybalo.

Vzhladom na to, ze som cerstvo po oprave prevodovky, tak sa pripadnych chyb bojim ako cert kriza. Bordcomputer nevypisuje ziadnu chybu, prevodovka radi hladko, nic nekope. Nespozoroval som ziadny dym, smrad, alebo nieco pofiderne. Toto sa zatial stalo prvykrat dnes.

Este spomeniem taku prihodu, ktoru som vypozoroval posledne dni. Ked auto stalo cez noc a bolo studene, tak po zaradeni D a rozbehnuti sa (~20 km/h), ked som uplne pustil plynovy pedal, tak auto pomerne prudko spomalilo, nemalo taku tendenciu ist hladko dopredu. Toto sa vsak dialo prvych par desiatok ci stoviek metrov, potom to uplne prestalo a LEN ked bolo auto vychladnute cez noc. Mozno je to normalne, mozno nie, netusim.

Mohol by mi niekto poradit, co s tym? Mozno zapchaty olejovy filter na prevodovke a ta usadenina sa odplavi casom, alebo ako? Je bezpecne na tom aute jazdit? Pojdem potom navstivit pana semtexa, nech sa na to pozrie, kde som bol velmi spokojny s opravami, ale rad by som o tom nieco vedel.

Len dodam, ze auto je fakt po velkej oprave, bola rozobrata aj prevodovka, menena nejaka suciastka (rozjazdovy kos), ma novy olej aj filter (par sto km dozadu). Malo by byt v uplne bezchybnom stave. Ak by bolo treba viac informacii, dajte vediet. Diky.

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i

Re: E38 • Vysoke otacky pri rozbiehani, auto neslo samo na R

Utorok, 18. Mája 2010, 23:04

Ked je auto studene, steptronic neradi na vyssie rychlosti a snazi sa prevodovku zahriat co najskor nizsim prevodovym stupnom a tym padom vyssimi otackami. Preto ked uberies plyn a ides na dvojke, tak to razantne brzdi motorom. To je u sedmy normalne. S ostatnym ti bohuzial neporadim, kazdopadne odporucam diagnostiku a zamerat sa na prevodovku. S tym radenim a hucanim to asi nebude uplne ok.

zoom
Autor témy

Streda, 19. Mája 2010, 15:35

Hmm, tak som bol dnes pri aute skusit, ci to spravi znovu a situacia rovnaka. Po vychladnuti sa nerozbehne samo na R ani D. Nebavi ma to uz. Dnes alebo zajtra ho odnesiem na diagnostiku. :(

100RM

Streda, 19. Mája 2010, 16:32

Ja to zajtra skusim, dnes sa nikam nechystam. Ale mam pocit ze sa tiez za studena sama nerozbieha a myslim ze to neni chyba ale vlastnost.

zoom
Autor témy

Streda, 19. Mája 2010, 16:41

Nie nie, toto mi auto nikdy nerobilo, odkedy ho mam. Toto skutocne nie je normalne. Proste pri rozbiehani velke otacky motora, velky hluk. Hoci nie som expert na auta, toto je chybne spravanie, nie nieco, ako sa auto sprava za studena. Nechcem radsej nic podcenit. Ako mozes to vyskusat, aleee... ja sa proste bojim :|. Daj vediet, co vypatras, ja dam vediet, ked sa nieco dozviem o aute.

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Streda, 19. Mája 2010, 20:59

100RM napísal:
Ja to zajtra skusim, dnes sa nikam nechystam. Ale mam pocit ze sa tiez za studena sama nerozbieha a myslim ze to neni chyba ale vlastnost.

ja som to dnes skusil. rano 8stupnov, nastartoval som, vyckal, kym otacky padnu na tych 500, potom dal Rko, a auto zacalo pomaly cuvat

zoom
Autor témy

Štvrtok, 20. Mája 2010, 16:20

No tak maly update: v automate bolo vela oleja, spodok prevodovky cely zababrany, zrejme ho vytlacilo a automat uz pre istotu neradi vobec. Velmi uzasne, hlavne ze som pred chvilou platil X tisic € za opravu motora a prevodovky (motor je teda v skvelom stave, to zas ano). Po par dnoch mozem zase riesit toto. Som cely nateseny, az tak velmi, ze to auto poslednykrat skusim dat do poriadku a ked nic, tak leti z domu. ](*,)

peterle
Auto: 320d
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 20. Mája 2010, 16:30

a kto alebo, kde ti robili tu prevodovku. Myslim ze je to ich chyba ak tam nedali spravne mnozstvo oleja, mali by za to niest dosledky oni.

zoom
Autor témy

Štvrtok, 20. Mája 2010, 23:31

Celu opravu (motor + prevodovka) robil p. Savka z Prahy (http://www.bmwtuning.cz). Su nanho len dobre referencie a co som s nim bol v osobnom kontakte, tak som bol maximalne spokojny. Nemyslim si, ze praca bola odflaknuta, alebo nieco take. Len jednoducho sa uas nieco prihodilo(tm) - to je uz pri mojom aute trademark. Ako nechapem, preco sa furt nieco stane, co to auto chce? A preco sa vzdy vysere komponent, kvoli ktoremu ani nemozem odist s tym autom nikde, ale treba ho nalozit, prevazat a tak. Fakt fakt fakt ma to uz nebavi.

Na pracu mam samozrejme zaruku, takze sa to isto bude riesit takto, ale proste je to sranie navyse, auto bude zrejme treba doviezt zase do Prahy a tak. No mam ja toto zapotreby? Nevadi mi udrzba auta, nevadi mi ani nakladnejsia udrzba sedmy, ale tak toto je uz moc aj na mna.

100RM

Piatok, 21. Mája 2010, 06:22

To je zvlastne ze to savka posral, je to pan mechanik. Prajem aby sa to vyriesilo rychlo a k tvojej maximalnej spokojnosti

zoom
Autor témy

Piatok, 21. Mája 2010, 09:06

Hovorim, nemyslim si, ze nieco posral. Podla mna sa proste nieco stalo. Hoci som s autom po oprave jazdil velmi opatrne, ziadne excesy. Len ma to sere. Uvidime, ako sa to doriesi, pripadne budem informovat.

zoom
Autor témy

Utorok, 12. Októbra 2010, 20:02

Ha, spomenul som si na moj topic... kedyze bol tento problem popisany? V maji? No tak uz je oktober a auto je furt u Savku... takze tak to tam funguje. Som nesmierne spokojny. Nastastie uz mam dalsie auto na jazdenie, ale inak o hovne situacia. No nic, to len tak na upozornenie, kam auto nedavat opravovat.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 13. Októbra 2010, 07:05

OT: drzim palce, daj vediet, ked bude auto OK..toto je fakt na hovno situacia, byt bez auta tak dlho a len calovat prachy...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Streda, 13. Októbra 2010, 08:06

zoom napísal:
No tak uz je oktober a auto je furt u Savku...

no a aky je statu quo? co ti povedali, ze co skumaju?
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

100RM

Streda, 13. Októbra 2010, 08:17

Savka (ako si si urcite vsimol) ma totiz na opravu milion aut a dve ruky. To je jeho permanentny problem. Takze nic ine ako volat a uhanat ho ti nepomoze.

Alebo ak by si chcel, viem zohnat v Prahe iny servis, rovnako kvalitny a rychlejsi (a mozno aj lacnejsi). Keby nieco, tak SS.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných