... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Milosss napísal:Je to uplne jedno, mal by sa zmenit chod motora akonahle ju odpojis. Ale pokial nemas problem so spotrebou tak bych vahu neodpajal, naucil som sa ze co funguje, do toho nedobro sparchat, v aute funguje urcity sled podivnosti, ktore ked narusis tak sa zacne vsetko srat, poznam to na vlastnom
Milosss napísal:klapku otvaras ty plynovym lankom. vaha urcuje kolko ma vstreknut paliva, ak je odpojena, motor nevie kolko nasaje vzduchu, dava mu nejaku nudzovu mapu v RJ a ide tak ako popisujes. Ked ide motor na volnobeh je klapka zatvorena, a preto je tam ventil volnobehu, jedna cast je pred a druha za klapku vyvedena a vnutry je elektromotor alebo co, a to ovlada RJ ako ma otvorit a kolko pustit motoru vzduchu.
johnyfly1 napísal:na dvojke len 25l? stastny to clovekto mne ukazuje ked sa rozbieham uplne s citom
inac na 1 a 2 ukazuje maximum
dethXtreme napísal:
pockaj,ale plynom otvoris klapku skrtiacu.ale vo vahe vzduchu je klapka este jedna.mal som to dnes rozobrate, a ked je odpojena, je ta klapka zavreta( je v nej len mala dierka s priemerom asi 3 mm )takze ked je odpojeny kabel, nema ju co otvorit, takze vzduch nema kade ist do motora a preto motor dusi...nemoze dychat :)...a darmo si RJ nastavi mapu, ked mechanicky vzduchu brani klapka na vahe...a ventil volnobehu nieje s vahou vobec spojeny...ide do neho jedna hadica z pred vahy a jedna za nou...takze som z toho jelen![]()
![]()
tak ako to je???
Milosss napísal:ked je pred a za vahou vzduchu hadica od volnobezaku, potom netusim ako presne to funguje ale malo by to byt podobne ako som to popisal ja. A vaha vzduchu je starsia, ma v sebe klapku ktora sa ale tym ze otvoris skrtiacu klapku tiez otvori pretoze vznika podtlak, tym sa otvori aj ta klapka vo vahe a je napojena na toho bezca co uz som spominal. Keby si mal dojebanu vahu, po odpojeni sa nic nestane, kedze sa zmenil chod motora, vaha je dobra a nesparaj sa do nej, tolko moja rada.
Milosss napísal:naucil som sa ze co funguje, do toho nedobro sparchat, v aute funguje urcity sled podivnosti, ktore ked narusis tak sa zacne vsetko srat, poznam to na vlastnom