... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Tybee
Auto: BMW E46 touring 2.0d
Kraj: Nitriansky

Re: E46-318i ako na výmenu silentblokou pred.nápravy???

Piatok, 16. Apríla 2010, 17:35

Na tej video rucne dal dole stary silent,ale to co zostal este na ramene neukázali.to nedás len tak lahko dole.Aj ja som musel chytit do zveráka,aby som dal dole.

Georgo
Auto: e46, 320d touring
Kraj: Bratislavský

Piatok, 16. Apríla 2010, 19:00

Dakujem za rady,
ked bude pekne pocasie, tak sa do toho pustim.
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

Matkoo
Auto: E46 318i M43
Kraj: Žilinský

Sobota, 17. Apríla 2010, 19:54

Ja som sa dnes do toho pustil a mam vymenu uspesne za sebou 8)

Silenty mi drzali na ramenach fakt na fest, tak som musel pouzit destrukciu.

Gumu silentu som rozrezal dookola, dal prec hlinikove oko, na ramene este zostala stredna cast. Ta obsahuje
kovovu cast obalenu v gume... tu nastupila do prace rozbrusovacka, trosku sustredenia a silent bol dole.

Pred nasadenim noveho silentu som rameno potrel mydlovou vodou, par klepnuti kladivom a pekne sadol na svoje miesto.

Najhorsia cast je dostat capy na ramene von z tych dier. Na lavej strane sa mi dokonca nepodarilo vytiahnut cap pri kolese (bal som sa, ze ten cap rozbijem dalsim trieskanim). Rameno som
len otocil okolo toho capu tak, aby bolo vedla auta a tak som ho operoval :D

P.S. Auto som mal zdvihnute len na hydraulickom heveri, ako ked sa vymiena koleso.

rafi1
Autor témy
Auto: 318i e46

Sobota, 17. Apríla 2010, 22:23

Ja som dneska tiez spravil výmenu silentou a mozem kludnejsie spávat,bo som to uspesne zvládol (prilozím aj pár fotiek)! :D
Na zaciatku som bol troska taký znechutený ztoho ze ani za svet som nevedel dat dole rameno,cap pri kolese nie a nie dole!Pak som vytocil volantom a odtiahol rameno tak aby som z toho vedel dvojramenným stahovakom dostat dole zvysok opotrebovaneho silentu.vsetko bolo ok a to bez jedineho tuknutia kladivom(sice pajseru som trochen potreboval =P~ ).Pri nasadzovaní noveho silentu som postupoval podla rady "killian"-a(este raz Thank You!) a pomocou tej "vecicky" som za pár sekund mal silent na ramene(rameno som nemenil,nakolko capi mam este v celkom slusnom stave)a pak len montovat vsetko naspat :wink: .Druhu stranu som uz vymenil ako zabehnutý mechanik :lol:
Ked to zhrniem do pár slov,tak:makacka,dryna,bolave ruky ale výsledok hovorý samo o sebe! =D>
Prílohy
20100417(003).jpg
20100417(002).jpg
20100417(001).jpg

Tybee

Nedeľa, 18. Apríla 2010, 08:06

Ja som na tie capy pri kolesách pouzil WD40,niekolko uderov s kladivom,a mal som rameno dole.Pekne som precistil,vysmirgoval,a teraz mam ako novy.A potom geometria,a mám pokoj.

rafi1
Autor témy
Auto: 318i e46

Nedeľa, 18. Apríla 2010, 08:50

Ja so po výmene siel hned vyskusat ako som na tom s zbiehavostou kolies a nic výnimocneho som nezistil.Auto sa drzí pekne na ceste a to ziadne vybacanie do bokou vozovky ani pri akcelerácii ani pri náhlom brzdení! \:D/ Ale zato skocim na geometriu.
P.S.-Ja som pouzil na uvolnenie skrutiek KIM TEC-WET40.Ovela efektívnejsie zaposobý ako WD 40.Aj mne to odporucali a som bol prýjemne prekvapený s výsledkom!Cenovo je este aj lacnejsia ako WD 40 (cáloval som za 400ml- 5,70evráce).Odporucam kazdemu!!! :smile:

marosss

Piatok, 23. Apríla 2010, 06:31

Včera som menil aj ja, keďže mi triasol volant pri brzdení a kotúče boli menené nedávno. Silentbloky(nejaký noname) som menil pred necelým rokom a už bola na nich guma potrhaná, aj keď nič nebúchalo. Auto som dal nad jamu, dal dole ten trojuholníkový rám, a odkrútil len tie dva šroby na silentbloku, úplne to na jeho demontáž stačí, netraba dávať celé rameno dole. Do silentbloku som nastriekal nejaký mazací prostriedok a točil silenblokom do strat, potom som to nastriekal zase aby sa to dostalo až na rameno pod gumu a pekne som silentblok vykrútil dole. Nový som trochu premazal a nasunul normálne rukou(s vypätím všetkých síl)

Tybee

Piatok, 23. Apríla 2010, 14:58

No neviem aky ste vy kupili silenty,ale ja som musel pouzit lis,aby som silent dal na rameno.

Georgo
Auto: e46, 320d touring
Kraj: Bratislavský

Utorok, 27. Apríla 2010, 20:02

Ahojte,
neda sa vymenit ten silentblok len tak, ze rameno necham na tych dvoch capoch a odsrobujem iba ten silentblok. Potom rameno na tych dvoch capoch naklonim (tak, aby som mohol vysunut ten silentblok).

Bude to fungovat? Neviem totizto ako moc sa da pohybovat to rameno na tych dvoch capoch.

Dik
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

miraso
Auto: BMW E46 320D
Kraj: Trnavský

Utorok, 27. Apríla 2010, 21:14

Georgo napísal:
Ahojte,
neda sa vymenit ten silentblok len tak, ze rameno necham na tych dvoch capoch a odsrobujem iba ten silentblok. Potom rameno na tych dvoch capoch naklonim (tak, aby som mohol vysunut ten silentblok).

Bude to fungovat? Neviem totizto ako moc sa da pohybovat to rameno na tych dvoch capoch.

Dik

ved si pozri to video co tu je pridane :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných